Przepis stworzony przez a-cook-oo
a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Zapraszam na mój blog »
~ a-cook-oo

Churros

Churros
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.5
16
Średnia 3.5 / 5 (16 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Woda  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Cukier  g  x  kcal = 0 kcal
Śmietana 36%  g  x  kcal = 0 kcal
Mleko 3,2%  g  x  kcal =  kcal
Chilli  g  x  kcal =  kcal
Olej roślinny  g  x  kcal =  kcal
Cynamon  g  x  kcal =  kcal
Mąka pszenna  g  x  kcal = 0 kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Ekstrakt z wanilii  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Churros
Składniki potrzebne do wykonania Churros
Cukier cynamonowy - 2 łyżki stołowe
Cukier drobny - wg. uznania
Olej do smażenia - wg. uznania
  1. 1. Wlać wodę do garnka, dodać masło, cukier i olej, zagotować. Po rozpuszczeniu się składników dodać mąkę oraz ekstrakt waniliowy. Mieszać aż masa zgęstnieje i będzie swobodnie odchodziła od brzegów garnka. Zdjąć z ognia, ostudzić. Dodawać jajka, jedno po drugim, cały czas mieszając aż powstanie gładkie i gęste ciasto.
    Wlać wodę do garnka, dodać masło, cukier i olej, zagotować. Po rozpuszczeniu się składników dodać mąkę oraz ekstrakt waniliowy. Mieszać aż masa zgęstnieje i będzie swobodnie odchodziła od brzegów garnka. Zdjąć z ognia, ostudzić. Dodawać jajka, jedno po drugim, cały czas mieszając aż powstanie gładkie i gęste ciasto.
  2. 2. Rozgrzać olej na patelni. Do rękawa cukierniczego (z końcówką w kształcie gwiazdki bądź okrągłą) nakładać porcjami ciasto i wyciskać na patelnię churros, tworząc nitki lub okręgi. Smażyć z każdej strony ok. 2 minuty, aż uzyskają złoty, lekko zrumieniony kolor. Zdjąć z patelni, odsączyć na papierowym ręczniku i posypać drobnym cukrem.
    Rozgrzać olej na patelni. Do rękawa cukierniczego (z końcówką w kształcie gwiazdki bądź okrągłą) nakładać porcjami ciasto i wyciskać na patelnię churros, tworząc nitki lub okręgi. Smażyć z każdej strony ok. 2 minuty, aż uzyskają złoty, lekko zrumieniony kolor. Zdjąć z patelni, odsączyć na papierowym ręczniku i posypać drobnym cukrem.
Sos czekoladowy z chilli
Składniki potrzebne do wykonania Sos czekoladowy z chilli
Czekolada gorzka - 150 g
Czekolada mleczna - 100 g
Cynamon - 1 łyżka stołowa
  1. 1. Posiekać drobno papryczki, czekoladę połamać na kawałki. Umieścić w rondelku wszystkie składniki na sos, zagotować, aż czekolada się rozpuści i całą masa zgęstnieje.
    Posiekać drobno papryczki, czekoladę połamać na kawałki. Umieścić w rondelku wszystkie składniki na sos, zagotować, aż czekolada się rozpuści i całą masa zgęstnieje.
  2. 2. Maczać churros w sosie i delektować się słodko-ostrym smakiem, zapominając o kaloriach ;)
Churros
  1. 1. 
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Stopień trudności: Średnie
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Ilość osób: 8-12
Złożoność przepisu: złożony (wieloetapowy)
Metody przygotowania: Smażenie w głębokim tłuszczu
Rodzaj głównego składnika: mąka i produkty zbożowe
Kuchnie świata: kuchnia hiszpańska
Sezon: Całoroczne,
Szczególne okazje: Wieczór z przyjaciółmi,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd603495 bentyl furosemide cost diclofenac topical gel
wh0cd823905 prednisone 10
wh0cd97724 buy lasix online canada website AZITHROMYCIN 500 MG TABLETS
wh0cd162640 order arimidex hydrochlorothiazide 25mg click here buy vasodilan advair price ...
wh0cd456541 strattera synthroid neurontin prices amoxicillin
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.67