Przepis stworzony przez a-cook-oo
a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Zapraszam na mój blog »
~ a-cook-oo

Batoniki owsiane z czekoladą i bakaliami

Batoniki owsiane z czekoladą i bakaliami
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Cukier brązowy - 100 g
Miód - 5 łyżek stołowych
Krem czekoladowy do smarowania - 100 g
Rodzynki - 50 g
Ocena
3.17
18
Średnia 3.17 / 5 (18 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Miód  g  x  kcal =  kcal
Płatki owsiane  g  x  kcal = 0 kcal
Żurawina  g  x  kcal = 0 kcal
Orzech  g  x  kcal = 0 kcal
Sezam  g  x  kcal = 0 kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Batoniki owsiane z czekoladą i bakaliami
  1. 1. Formę 25x25cm wyłożyć folią spożywczą.
  2. 2. W dużym rondlu rozpuścić masło, cukier, 3 łyżki miodu oraz krem czekoladowy (np. taki http://acookoo.blog.niam.pl/pl/przepis/6809 ). Dodać płatki owsiane oraz bakalie (ilość i rodzaj zależy od upodobań), starannie wymieszać do zagęszczenia. Przełożyć do formy i wyrównać.
    W dużym rondlu rozpuścić masło, cukier, 3 łyżki miodu oraz krem czekoladowy (np. taki http://acookoo.blog.niam.pl/pl/przepis/6809 ). Dodać płatki owsiane oraz bakalie (ilość i rodzaj zależy od upodobań), starannie wymieszać do zagęszczenia. Przełożyć do formy i wyrównać.
  3. 3. W małym rondelku rozpuścić 2 łyżki miodu i wymieszać z sezamem. Wyłożyć na wierzch masy. Wstawić do lodówki do całkowitego zastygnięcia. Kroić na kawałki ok. 4x8cm. Przechowywać w lodówce przykryte folią lub zamknięte w pojemniczku. Batoniki są bardzo pożywne i dostarczają dużo energii!
    W małym rondelku rozpuścić 2 łyżki miodu i wymieszać z sezamem. Wyłożyć na wierzch masy. Wstawić do lodówki do całkowitego zastygnięcia. Kroić na kawałki ok. 4x8cm. Przechowywać w lodówce przykryte folią lub zamknięte w pojemniczku. Batoniki są bardzo pożywne i dostarczają dużo energii!
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: do 30 minut
Ilość osób: powyżej 12
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Chłodzenie / mrożenie
Rodzaj głównego składnika: mleko i produkty mleczne
Kuchnie świata:
Sezon: Całoroczne,
Szczególne okazje:
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Nutrition is a illustrious possess of having a in the pink lifestyle. You may scarcity to be more ...
wh0cd653757 prednisone lisinopril clindamycin baclofen finasteride without prescription
wh0cd783998 erythromycin benicar hct price allopurinol buy
wh0cd381951 aripiprazole abilify tetracycline buy online buy celexa strattera online vardenafil
wh0cd566556 robaxin pills Celebrex Tabs
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.738