Przepis stworzony przez a-cook-oo
a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Zapraszam na mój blog »
~ a-cook-oo

Batoniki owsiane z czekoladą i bakaliami

Batoniki owsiane z czekoladą i bakaliami
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Cukier brązowy - 100 g
Miód - 5 łyżek stołowych
Krem czekoladowy do smarowania - 100 g
Rodzynki - 50 g
Ocena
3.17
18
Średnia 3.17 / 5 (18 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Miód  g  x  kcal =  kcal
Płatki owsiane  g  x  kcal = 0 kcal
Żurawina  g  x  kcal = 0 kcal
Orzech  g  x  kcal = 0 kcal
Sezam  g  x  kcal = 0 kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Batoniki owsiane z czekoladą i bakaliami
  1. 1. Formę 25x25cm wyłożyć folią spożywczą.
  2. 2. W dużym rondlu rozpuścić masło, cukier, 3 łyżki miodu oraz krem czekoladowy (np. taki http://acookoo.blog.niam.pl/pl/przepis/6809 ). Dodać płatki owsiane oraz bakalie (ilość i rodzaj zależy od upodobań), starannie wymieszać do zagęszczenia. Przełożyć do formy i wyrównać.
    W dużym rondlu rozpuścić masło, cukier, 3 łyżki miodu oraz krem czekoladowy (np. taki http://acookoo.blog.niam.pl/pl/przepis/6809 ). Dodać płatki owsiane oraz bakalie (ilość i rodzaj zależy od upodobań), starannie wymieszać do zagęszczenia. Przełożyć do formy i wyrównać.
  3. 3. W małym rondelku rozpuścić 2 łyżki miodu i wymieszać z sezamem. Wyłożyć na wierzch masy. Wstawić do lodówki do całkowitego zastygnięcia. Kroić na kawałki ok. 4x8cm. Przechowywać w lodówce przykryte folią lub zamknięte w pojemniczku. Batoniki są bardzo pożywne i dostarczają dużo energii!
    W małym rondelku rozpuścić 2 łyżki miodu i wymieszać z sezamem. Wyłożyć na wierzch masy. Wstawić do lodówki do całkowitego zastygnięcia. Kroić na kawałki ok. 4x8cm. Przechowywać w lodówce przykryte folią lub zamknięte w pojemniczku. Batoniki są bardzo pożywne i dostarczają dużo energii!
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: do 30 minut
Ilość osób: powyżej 12
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Chłodzenie / mrożenie
Rodzaj głównego składnika: mleko i produkty mleczne
Kuchnie świata:
Sezon: Całoroczne,
Szczególne okazje:
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
wh0cd700395 cheap kamagra
wh0cd614281 Arimidex Online
>Picie kawy powoduje palpitacje serca i zwiększa tętno. Może tak >się zdarzyć - ale tylko ...
wh0cd523433 citalopram hydrobromide
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:2.79