Przepis stworzony przez Szczypior gotuje
Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym doradztwem gastronomicznym. Oferuje swoim klientom pomoc w zakresie otwarcia restauracji, dzieli się praktycznymi i sprawdzonymi metodami ...
Zapraszam na mój blog »
~ Szczypior gotuje

Grillowane polędwiczki wieprzowe z nowalijkami i sosem kokosowo malinowym.

Grillowane polędwiczki wieprzowe z nowalijkami i sosem kokosowo malinowym.
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
4.45
40
Średnia 4.45 / 5 (40 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Polędwiczka wieprzowa  g  x  kcal = 0 kcal
Ocet balsamiczny  g  x  kcal =  kcal
Imbir  g  x  kcal = 0 kcal
Olej rzepakowy  g  x  kcal =  kcal
Malina  g  x  kcal = 0 kcal
Mleko kokosowe  g  x  kcal =  kcal
Sól morska  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Szczypiorek  g  x  kcal =  kcal
Rzodkiewka  g  x  kcal =  kcal
Roszponka  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Grillowane polędwiczki wieprzowe z nowalijkami i sosem kokosowo malinowym.
  1. 1. Polędwiczkę marynować będziemy godzinę w occie balsamicznym, czerwonym winie z dodatkiem soli, pieprzu, kuminu, imbiru pokrojonego w słupki oraz odrobiną świeżego tymianku i rozmarynu. Następnie podsmażymy mięso z każdej strony po 2 minuty na rozgrzanym oleju rzepakowym i wstawimy do piekarnika na ok 6 minut w temp. 160*.
  2. 2. Szczypiorek i rzodkiewkę pokroimy wedle uznania i wymieszamy z resztą nowalijek. Maliny- użyłem w tym przypadku malin świeżych, połączymy z mleczkiem kokosowym i zblendujemy za pomocą miksera, na końcu przecedzając przez sitko aby pozbyć się pestek. Polędwiczkę pokroimy na kilka cienkich plasterków i zaserwujemy na naszej zieleninie skrapiając delikatnie naszym sosem.
    Szczypiorek i rzodkiewkę pokroimy wedle uznania i wymieszamy z resztą nowalijek.
Maliny- użyłem w tym przypadku malin świeżych, połączymy z mleczkiem kokosowym i zblendujemy za pomocą miksera, na końcu przecedzając przez sitko aby pozbyć się pestek.
Polędwiczkę pokroimy na kilka cienkich plasterków i zaserwujemy na naszej zieleninie skrapiając delikatnie naszym sosem.
  3. 3. Kulinarna podróż nie może się odbywać bez podróży z winem. Do sałatki, która jest mięsna proponuję Państwu charakterystyczny austriacki szczep Zweigelt. Znajdziecie Państwo w tym winie aromaty fiołków oraz wędzoną polską śliwkę, która kocha grillowaną polędwicę.
    Kulinarna podróż nie może się odbywać bez podróży z winem. Do sałatki, która jest mięsna proponuję Państwu charakterystyczny austriacki szczep Zweigelt. Znajdziecie Państwo w tym winie aromaty fiołków oraz wędzoną polską śliwkę, która kocha grillowaną polędwicę.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Przystawki
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: do 30 minut
Ilość osób: 1-2
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Grillowanie
Rodzaj głównego składnika: warzywa
Kuchnie świata: kuchnia fusion
Sezon: Wiosna,
Szczególne okazje: Wieczór z przyjaciółmi,
Pozostałe: Afrodyzjaki,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd456713 Wellbutrin Online Allopurinol Pills erythromycin
wh0cd347989 erythromycin online stromectol where to buy synthroid benicar zoloft buy celexa
wh0cd293627 propranolol prednisone hydrochlorothiazide eurax strattera
Kto chce troche motywacji do odchudzania, niech zajrzy na strone w podpsie
wh0cd282310 celebrex benicar medrol tenormin
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.691