Penne bolognese

Penne bolognese
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
2.67
3
Średnia 2.67 / 5 (3 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Makaron penne  g  x  kcal = 0 kcal
Cebula  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Pomidor  g  x  kcal =  kcal
Marchew  g  x  kcal =  kcal
Mięso wołowe  g  x  kcal = 0 kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Bazylia pospolita  g  x  kcal =  kcal
Papryka słodka w proszku  g  x  kcal =  kcal
Olej rzepakowy  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Penne bolognese
  1. 1. Do wrzącej osolonej wody wrzucamy makaron i gotujemy około 12 minut. Odlewamy, przelewamy wodą i odstawiamy do ocieknięcia.
  2. 2. Następnie marchewkę i cebulę kroimy na paseczki.
  3. 3. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy pokrojone warzywa.
  4. 4. Gdy cebula się zeszkli dodajemy czosnek, a potem mielone mięso wołowe. Całość smażymy aż mięso będzie brązowe.
  5. 5. Pomidory parzymy, ściągamy skórkę i kroimy w kosteczkę. Dodajemy do mięsa. Dodajemy przyprawy: sól, pieprz, bazylię i słodką paprykę. Całość dusimy około 10 minut.
  6. 6. Podajemy ze świeżo startym parmezanem, bazylią lub innymi świeżymi ziołami.
    Podajemy ze świeżo startym parmezanem, bazylią lub innymi świeżymi ziołami.
Klasyfikacja przepisu:
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Ilość osób: 1-2
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Smażenie
Rodzaj głównego składnika: wołowina
Kuchnie świata:
Sezon: Całoroczne,
Szczególne okazje:
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd523433 citalopram hydrobromide
wh0cd237833 buy yasmin
wh0cd934644 Tenormin antabuse cephalexin with no prescription
wh0cd20707 suhagra elocon over the counter
Nie mogę obejść się bez kawy, dla mnie kawa to konieczność. Codziennie obowiązkowo jedna ...
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:2.901