Nadziewane pomidory ze szparagami

Nadziewane pomidory ze szparagami
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Rulon schłodzonego ciasta francuskiego - 1 sztuka
Końcówki białych szparagów - 16 sztuk
Końcówki zielonych szparagów - 12 sztuk
Sól - 1 łyżeczka do herbaty
Cukier - 1 łyżeczka do herbaty
Masło - 1 łyżeczka do herbaty
Kwaśna śmietana - 2 łyżki stołowe
Szynka - 100 g
Miąższ z pomidorów - 2 łyżki stołowe
Ocena
5
1
Średnia 5 / 5 (1 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Żółtko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Pomidor  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Nadziewane pomidory ze szparagami
  1. 1. Rozwałkować ciasto i wyciąć z niego 4 okrągłe kawałki - około 10cm średnicy każdy. Z pozostałej części ciasta zrobić krawędzie wokół wcześniej przygotowanych kawałków.
  2. 2. Żółtko wymieszać z odrobiną wody i nabłyszczyć ciasto pędzelkiem.
  3. 3. Przygotować 4 arkusze A3 papieru do gotowania SAGA, każdy z kawałów ciasta umieścić na środku arkusza następnie z papieru uformować łódki SAGA, końcówki papieru zawiązać sznurkiem kulinarnym.
  4. 4. Ciasto piec 15 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C (200°C). W rondlu zagotować trochę wody, dodać do niej cukier, masła oraz trochę soli.
  5. 5. Do wody wrzucić końcówki szparagów i łagodnie gotować na wolnym ogniu przez 7 minut. Następnie osuszyć je na sitku.
  6. 6. Pomidory umyć, odciąć jedną trzecią od góry i łyżeczką wyciągnąć środek. Górną część pomidora pokroić w kostkę.
  7. 7. Kwaśną śmietanę wymieszać z 2/3 pokrojonej szynki, pokrojonymi w kostkę pomidorami oraz miąższem z pomidorów, całość doprawić solą
  8. 8. Opróżnione części pomidorów wypełnić przygotowaną miksturą i dodać do środka koniuszki szparagów. Górą posypać resztą pokrojonej w kostkę szynki. Tak przygotowane pomidory ułożyć na cieście francuskim i piec w piekarniku kolejne 15 minut w temperaturze 180°C (200°C). Przed podaniem pomidory posypać świeżą pietruszką.
    Opróżnione części pomidorów wypełnić przygotowaną miksturą i dodać do środka koniuszki szparagów. Górą posypać resztą pokrojonej w kostkę szynki. Tak przygotowane pomidory ułożyć na cieście francuskim i piec w piekarniku kolejne 15 minut w temperaturze 180°C (200°C). Przed podaniem pomidory posypać świeżą pietruszką.
Klasyfikacja przepisu:
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Ilość osób: 1-2
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Gotowanie
Rodzaj głównego składnika:
Kuchnie świata:
Sezon: Całoroczne,
Szczególne okazje:
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Sernix ~ Gość
wh0cd664580 entocort ashwagandha plaquenil ilosone triphala
wh0cd509946 buy vardenafil
wh0cd958463 cafergot furosemide amitriptyline zithromax hctz no prescription valtrex buspar online
wh0cd583422 price of clindamycin buspirone pill buy colchicine buy zoloft cheap
wh0cd811524 buy anafranil online Buy Triamterene
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.475