Ciastka czekoladowo - czereśniowe z kremem waniliowym

Ciastka czekoladowo - czereśniowe  z kremem waniliowym
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Pieczywo tostowe - 10 kromek
Czereśnie w syropie - 20 sztuk
Kuwertura czekoladowa gorzka - 100 g
Okrągłe foremki do ciastek - 4 sztuki
Ocena
3.5
6
Średnia 3.5 / 5 (6 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Cukier brązowy  g  x  kcal =  kcal
Cukier puder  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Ciastka czekoladowo - czereśniowe z kremem waniliowym
  1. 1. Foremki wyłożyć przygotowanymi wcześniej paskami papieru do gotowania SAGA o wymiarach 4x5 cm.
  2. 2. Następnie ułożyć je na blasze do pieczenia wyłożonej papierem do gotowania.
  3. 3. Z chleba tostowego odciąć skórkę i pokroić go na kawałki 1x1 cm. Kuwerturę pokruszyć na duże kawałki i odsączyć czereśnie.
  4. 4. Ubić jajka w misce, dodać do nich chleb, cukier, czekoladę i czereśnie. Całość włożyć do foremek, zwracając uwagę na to, aby czereśnie i czekolada były rozłożone równomiernie.
  5. 5. Piec w piekarniku w temperaturze 180°C (200°C) przez 15-18 minut. Przed wyjęciem ciastek z foremek odstawić je na kilka minut, następnie delikatnie zdjąć papier i posypać cukrem pudrem. Podawać z kremem waniliowym.
    Piec w piekarniku w temperaturze 180°C (200°C) przez 15-18 minut. Przed wyjęciem ciastek z foremek odstawić je na kilka minut, następnie delikatnie zdjąć papier i posypać cukrem pudrem. Podawać z kremem waniliowym.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Ilość osób: 1-2
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Pieczenie
Rodzaj głównego składnika:
Kuchnie świata:
Sezon: Całoroczne,
Szczególne okazje:
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd294750 Buy Buspar Online
wh0cd327593 buy nolvadex purchase levofloxacin erythromycin antibiotic
wh0cd251716 Motilium Price Comparison rogaine
wh0cd55789 Amoxicillin Online elocon cream 0.1
wh0cd240387 buy amitriptyline Atarax
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.442