Przepis stworzony przez a-cook-oo
a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Zapraszam na mój blog »
~ a-cook-oo

Beza migdałowa z kremem kawowym

Beza migdałowa z kremem kawowym
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.54
26
Średnia 3.54 / 5 (26 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Migdał  g  x  kcal = 0 kcal
Śmietana kremowa  g  x  kcal =  kcal
Białko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Cukier puder  g  x  kcal = 0 kcal
Ser Mascarpone  g  x  kcal = 0 kcal
Kawa rozpuszczalna  g  x  kcal =  kcal
Cukier puder  g  x  kcal =  kcal
Sok z cytryny  g  x  kcal =  kcal
Mąka ziemniaczana  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Beza migdałowa
Składniki potrzebne do wykonania Beza migdałowa
Sól - 1 szczypta
  1. 1. Na papierze do pieczenia odrysować 3 okręgi o średnicy 20 cm. Można użyć do tego niewielkiego talerza. Piekarnik nagrzać do 140 stopni.
  2. 2. Migdały zmielić na proszek. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę, dodać cukier puder i ubijać aż powstanie gładka biała masa. Dodać cytrynę, mąkę praz zmielone migdały, delikatnie wymieszać.
    Migdały zmielić na proszek. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę, dodać cukier puder i ubijać aż powstanie gładka biała masa. Dodać cytrynę, mąkę praz zmielone migdały, delikatnie wymieszać.
  3. 3. Masę białkową wykładać drewnianą łyżką na wcześniej odrysowane okręgi, tak, aby powstały 3 równe spody do tortu. Wstawić do piekarnika i piec przez 1 godzinę, a po upieczeniu pozostawić bezy do wyschnięcia w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami.
Krem kawowy
Składniki potrzebne do wykonania Krem kawowy
  1. 1. Kawę rozpuścić w dwóch łyżkach wrzątku, ostudzić.
  2. 2. Śmietanę kremówkę ubić z cukrem pudrem. Dodać serek mascarpone i wymieszać na gładką masę. Dolać ostudzoną kawę, delikatnie połączyć wszystkie składniki na jednolity krem.
    Śmietanę kremówkę ubić z cukrem pudrem. Dodać serek mascarpone   i wymieszać na gładką masę. Dolać ostudzoną kawę, delikatnie połączyć wszystkie składniki na jednolity krem.
  3. 3. Podzielić krem na 3 równe części i przełożyć nim każdy z bezowych blatów.
Wierzch
Składniki potrzebne do wykonania Wierzch
  1. 1. Namoczyć migdały we wrzątku, następnie obrać ze skórki.
  2. 2. Rozpuścić w rondelku czekoladę wraz ze śmietaną kremówką. Odstawić do wystygnięcia.
    Rozpuścić w rondelku czekoladę wraz ze śmietaną kremówką. Odstawić do wystygnięcia.
  3. 3. Ostudzoną polewą udekorować wierzch torciku. Na koniec posypać całość migdałami. Smacznego!
Beza migdałowa z kremem kawowym
  1. 1. 
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Ilość osób: 8-12
Złożoność przepisu: złożony (wieloetapowy)
Metody przygotowania: Pieczenie
Rodzaj głównego składnika: kawa
Kuchnie świata:
Sezon: Całoroczne,
Szczególne okazje: Urodziny, imieniny,
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd523521 albendazole arimidex propecia order celebrex 200
wh0cd10507 plavix without rx
wh0cd978794 cafegot buy eurax retin-a
wh0cd469161 celebrex buy online baclofen diflucan paxil toradol otc tretinoin abilify cymbalta
wh0cd945958 yasmin buy ampicillin misoprostol
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.762