Przepis stworzony przez Marcin Budynek
Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów kulinarnych. Jego specjalnością są dania śródziemnomorskie i kuchnia polska.
Zapraszam na mój blog »
~ Marcin Budynek

Zapiekanka warzywna z łososiem norweskim

Zapiekanka warzywna z łososiem norweskim
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.83
24
Średnia 3.83 / 5 (24 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Papryka  g  x  kcal =  kcal
Cukinia  g  x  kcal =  kcal
Pomidor  g  x  kcal =  kcal
Bakłażan  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Oliwa z oliwek  g  x  kcal =  kcal
Tymianek  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Zapiekanka warzywna z łososiem norweskim
  1. 1. Łososia norweskiego pokrajać w fileciki o grubości jednego centymetra. Skropić oliwą. Posypać solą i pieprzem. Oprószyć świeżym tymiankiem.
  2. 2. Warzywa pokrajać w paski szerokości ok. 3-4 centymetrów.
  3. 3. Naczynie do zapiekania wysmarować oliwą z oliwek oraz rozgniecionym czosnkiem. Na dnie ułożyć warstwę bakłażanów, następnie łososia norweskiego.
  4. 4. Kolejną warstwę stanowi cukinia i pomidory. Warzywa układać naprzemiennie z łososiem norweskim, tak aby górną warstwę stanowiły warzywa. Wierzch posypać tartym parmezanem, skropić oliwą.
  5. 5. Zapiekać w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez 40 minut. Podawać na zimno lub gorąco. Można doprawić octem balsamicznym.
    Zapiekać w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez 40 minut. Podawać na zimno lub gorąco. Można doprawić octem balsamicznym.
Klasyfikacja przepisu:
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Ilość osób: 1-2
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Pieczenie
Rodzaj głównego składnika:
Kuchnie świata:
Sezon:
Szczególne okazje:
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Czym różnią się kaptury i kurtyny termoizolacyjne?
Peklowanie ~ Gość
wh0cd435967 celebrex tamoxifen bentyl amoxicillin brand name celebrex
wh0cd398980 tamoxifen price diclofenac celebrex proscar
wh0cd266374 Trazodone
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.85