Przepis stworzony przez Marcin Budynek
Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów kulinarnych. Jego specjalnością są dania śródziemnomorskie i kuchnia polska.
Zapraszam na mój blog »
~ Marcin Budynek

Łosoś norweski z grilla w sosie berneńskim z estragonem

Łosoś norweski z grilla w sosie berneńskim z estragonem
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Filet z łososia norweskiego - 80 g
Sól - wg. uznania
Masło klarowne - 15 dkg
Białe wino - 50 ml
Estragon posiekany - 1 łyżka stołowa
Ocena
4.04
23
Średnia 4.04 / 5 (23 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Estragon  g  x  kcal =  kcal
Oliwa z oliwek  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Żółtko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Cebula dymka  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Łosoś norweski z grilla w sosie berneńskim z estragonem
  1. 1. Filet z łososia norweskiego pokrajać na 4 równe części. Oprószyć solą i pieprzem, dodając listki estragonu. Piec na dobrze rozgrzanym grillu najpierw skórą do dołu - przez ok. 4 minuty, a następnie przez ok. 1 minutę skórą do góry. Możemy też łososia usmażyć na patelni grillowej lub upiec w piekarniku – na papierze do pieczenia.
  2. 2. Przygotowanie sosu: w rondelku zagotować wino, dodając estragon i drobno posiekaną dymkę. Odparować, a następnie gotować ok. 2 min pod przykryciem, przecedzić.
  3. 3. Do wystudzonego wywaru dodać żółtka. Garnek z sosem wstawić do naczynia z gotującą się wodą i ubijać trzepaczką, aż żółtka zaczną gęstnieć. Wyłączyć płomień. Nadal ubijać, dodając cienką strużką roztopione masło masło, aż powstanie jednolity, gładki krem. Doprawić do smaku pieprzem i solą.
  4. 4. Danie serwować z sałatą warzywną z wiosennych warzyw – kalarepki, szparagów, ogórka, rzodkiewki itp.
    Danie serwować z sałatą warzywną z wiosennych warzyw – kalarepki, szparagów, ogórka, rzodkiewki itp.
Klasyfikacja przepisu:
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Ilość osób: 1-2
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Grillowanie
Rodzaj głównego składnika: ryby
Kuchnie świata:
Sezon: Całoroczne,
Szczególne okazje:
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd240387 buy amitriptyline Atarax
Nutrition is a illustrious possess of having a in the pink lifestyle. You may scarcity to be more ...
wh0cd653757 prednisone lisinopril clindamycin baclofen finasteride without prescription
wh0cd783998 erythromycin benicar hct price allopurinol buy
wh0cd381951 aripiprazole abilify tetracycline buy online buy celexa strattera online vardenafil
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.56