Przepis stworzony przez Łukasz Fulara
Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w restauracji "Secretariat" na terenie Hipodromu w Sopocie.
Zapraszam na mój blog »
~ Łukasz Fulara

Belona na szparagach z rakami i boczniakami

Belona na szparagach z rakami i boczniakami
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Belona filet - 100 g
Szparagi zielone - 2 sztuki
Szyjki rakowe - 5 sztuk
Białe wino - 50 ml
Śmietana do gotowania 20% - 100 ml
Cebula biała - 0.5 sztuk małych
Sól - wg. uznania
Natka pietruszki - wg. uznania
Cytryna - 0.5 sztuk małych
Ocena
3.97
29
Średnia 3.97 / 5 (29 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Boczniak  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Pieprz biały  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Olej rzepakowy  g  x  kcal =  kcal
Cytryna  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Belona na szparagach z rakami i boczniakami
  1. 1. Cebulę, czosnek przesmażamy.Dodajemy pokrojone w kostkę boczniaki wraz z obranymi szparagami.Szparagi kroimy na 3 części.Po smażeniu podlewamy białym winem.Gdy odparuje nam alkohol dodajemy śmietanę.Następnie gotujemy na wolnym ogniu około 1 minute.W tym czasie doprawiamy ponownie tym razem sokiem z cytryny i natką pietruszki.Pod koniec gotowania dodajemy szyjki rakowe.
    Cebulę, czosnek przesmażamy.Dodajemy pokrojone w kostkę boczniaki wraz z obranymi szparagami.Szparagi kroimy na 3 części.Po smażeniu podlewamy białym winem.Gdy odparuje nam alkohol dodajemy śmietanę.Następnie gotujemy na wolnym ogniu około 1 minute.W tym czasie doprawiamy ponownie tym razem sokiem z cytryny i natką pietruszki.Pod koniec gotowania dodajemy szyjki rakowe.
  2. 2. Oczyszczony filet z belon doprawiamy solą i pieprzem.Smażymy od strony skóry około 3 minut.Następnie przewracamy i odstawiamy patelnie aby ryba doszła na około 2 minuty.W tym czasie dodajemy masło i sok z cytryny.
  3. 3. Gotową belonę podajemy na przygotowanej potrawce. Smacznego.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Przystawki
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: do 30 minut
Ilość osób: 1-2
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Smażenie
Rodzaj głównego składnika: ryby
Kuchnie świata:
Sezon: Lato,
Szczególne okazje:
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Nutrition is a illustrious possess of having a in the pink lifestyle. You may scarcity to be more ...
wh0cd653757 prednisone lisinopril clindamycin baclofen finasteride without prescription
wh0cd783998 erythromycin benicar hct price allopurinol buy
wh0cd381951 aripiprazole abilify tetracycline buy online buy celexa strattera online vardenafil
wh0cd566556 robaxin pills Celebrex Tabs
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.68