Przepis stworzony przez Łukasz Fulara
Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w restauracji "Secretariat" na terenie Hipodromu w Sopocie.
Zapraszam na mój blog »
~ Łukasz Fulara

Belona na szparagach z rakami i boczniakami

Belona na szparagach z rakami i boczniakami
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Belona filet - 100 g
Szparagi zielone - 2 sztuki
Szyjki rakowe - 5 sztuk
Białe wino - 50 ml
Śmietana do gotowania 20% - 100 ml
Cebula biała - 0.5 sztuk małych
Sól - wg. uznania
Natka pietruszki - wg. uznania
Cytryna - 0.5 sztuk małych
Ocena
3.97
29
Średnia 3.97 / 5 (29 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Boczniak  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Pieprz biały  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Olej rzepakowy  g  x  kcal =  kcal
Cytryna  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Belona na szparagach z rakami i boczniakami
  1. 1. Cebulę, czosnek przesmażamy.Dodajemy pokrojone w kostkę boczniaki wraz z obranymi szparagami.Szparagi kroimy na 3 części.Po smażeniu podlewamy białym winem.Gdy odparuje nam alkohol dodajemy śmietanę.Następnie gotujemy na wolnym ogniu około 1 minute.W tym czasie doprawiamy ponownie tym razem sokiem z cytryny i natką pietruszki.Pod koniec gotowania dodajemy szyjki rakowe.
    Cebulę, czosnek przesmażamy.Dodajemy pokrojone w kostkę boczniaki wraz z obranymi szparagami.Szparagi kroimy na 3 części.Po smażeniu podlewamy białym winem.Gdy odparuje nam alkohol dodajemy śmietanę.Następnie gotujemy na wolnym ogniu około 1 minute.W tym czasie doprawiamy ponownie tym razem sokiem z cytryny i natką pietruszki.Pod koniec gotowania dodajemy szyjki rakowe.
  2. 2. Oczyszczony filet z belon doprawiamy solą i pieprzem.Smażymy od strony skóry około 3 minut.Następnie przewracamy i odstawiamy patelnie aby ryba doszła na około 2 minuty.W tym czasie dodajemy masło i sok z cytryny.
  3. 3. Gotową belonę podajemy na przygotowanej potrawce. Smacznego.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Przystawki
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: do 30 minut
Ilość osób: 1-2
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Smażenie
Rodzaj głównego składnika: ryby
Kuchnie świata:
Sezon: Lato,
Szczególne okazje:
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd523521 albendazole arimidex propecia order celebrex 200
wh0cd10507 plavix without rx
wh0cd978794 cafegot buy eurax retin-a
wh0cd469161 celebrex buy online baclofen diflucan paxil toradol otc tretinoin abilify cymbalta
wh0cd945958 yasmin buy ampicillin misoprostol
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.614