Przepis stworzony przez Marcin Budynek
Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów kulinarnych. Jego specjalnością są dania śródziemnomorskie i kuchnia polska.
Zapraszam na mój blog »
~ Marcin Budynek

Mini sataye z kurczaka panierowane w płatkach cynamonowych

Mini sataye z kurczaka panierowane w płatkach cynamonowych
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Płatki cynamonowe - 8 łyżek stołowych
Marchew młoda - 4 sztuki
Sól - wg. uznania
Olej lub woda - wg. uznania
Ocena
4.14
36
Średnia 4.14 / 5 (36 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Pierś z kury  g  x  kcal =  kcal
Bułka tarta  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Mini sataye z kurczaka panierowane w płatkach cynamonowych
  1. 1. Umytą marchewkę pociąć w cienkie wstążki.
  2. 2. Pierś z kurczaka pociąć wzdłuż na długie paski i przyprawić sola. Przygotować drewniane szpikulce do szaszłyków i nałożyć na nie kurczaka formułując literę „S”.
  3. 3. Sataye obtoczyć w rozmąconym jajku, a następnie w rozgniecionych płatkach cynamonowych zmieszanych z bułką tartą.
  4. 4. Przygotować arkusz papieru SAGA, wyciąć z niego koło wielkości patelni do smażenia. Na patelnię wlać kroplę oleju lub wody i położyć na nią papier
  5. 5. Na papier kładziemy szaszłyki i smażymy bez dodatku tłuszczu. Serwować z cienkimi wstążkami surowej marchewki.
    Na papier kładziemy szaszłyki i smażymy bez dodatku tłuszczu. Serwować z cienkimi wstążkami surowej marchewki.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Przystawki
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Ilość osób: 1-2
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Pieczenie
Rodzaj głównego składnika: drób
Kuchnie świata:
Sezon: Całoroczne,
Szczególne okazje:
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Nutrition is a illustrious possess of having a in the pink lifestyle. You may scarcity to be more ...
wh0cd653757 prednisone lisinopril clindamycin baclofen finasteride without prescription
wh0cd783998 erythromycin benicar hct price allopurinol buy
wh0cd381951 aripiprazole abilify tetracycline buy online buy celexa strattera online vardenafil
wh0cd566556 robaxin pills Celebrex Tabs
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.55