Przepis stworzony przez Marcin Budynek
Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów kulinarnych. Jego specjalnością są dania śródziemnomorskie i kuchnia polska.
Zapraszam na mój blog »
~ Marcin Budynek

Mini sataye z kurczaka panierowane w płatkach cynamonowych

Mini sataye z kurczaka panierowane w płatkach cynamonowych
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Płatki cynamonowe - 8 łyżek stołowych
Marchew młoda - 4 sztuki
Sól - wg. uznania
Olej lub woda - wg. uznania
Ocena
4.19
36
Średnia 4.19 / 5 (36 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Pierś z kury  g  x  kcal =  kcal
Bułka tarta  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Mini sataye z kurczaka panierowane w płatkach cynamonowych
  1. 1. Umytą marchewkę pociąć w cienkie wstążki.
  2. 2. Pierś z kurczaka pociąć wzdłuż na długie paski i przyprawić sola. Przygotować drewniane szpikulce do szaszłyków i nałożyć na nie kurczaka formułując literę „S”.
  3. 3. Sataye obtoczyć w rozmąconym jajku, a następnie w rozgniecionych płatkach cynamonowych zmieszanych z bułką tartą.
  4. 4. Przygotować arkusz papieru SAGA, wyciąć z niego koło wielkości patelni do smażenia. Na patelnię wlać kroplę oleju lub wody i położyć na nią papier
  5. 5. Na papier kładziemy szaszłyki i smażymy bez dodatku tłuszczu. Serwować z cienkimi wstążkami surowej marchewki.
    Na papier kładziemy szaszłyki i smażymy bez dodatku tłuszczu. Serwować z cienkimi wstążkami surowej marchewki.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Przystawki
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Ilość osób: 1-2
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Pieczenie
Rodzaj głównego składnika: drób
Kuchnie świata:
Sezon: Całoroczne,
Szczególne okazje:
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd656628 cafergot Buy Propranolol azithromycin drug
Podpisuje się pod tym! Swoje pierożki to swoje pierożki i nic ich nie pobije! A przynajmniej ...
Acai Berry - Why Is Acai Berry Supplement Therapeutic For You? Is make use of this certified ...
Acai Berry - Why Is Acai Berry Supplement Ideal For You? Is the item certified fair trade? There ...
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.172