Przepis stworzony przez Marcin Budynek
Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów kulinarnych. Jego specjalnością są dania śródziemnomorskie i kuchnia polska.
Zapraszam na mój blog »
~ Marcin Budynek

Pieczone truskawki z lodami waniliowymi

Pieczone truskawki z lodami waniliowymi
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
4.14
36
Średnia 4.14 / 5 (36 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Żółtko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Cukier  g  x  kcal =  kcal
Cukier waniliowy  g  x  kcal =  kcal
Truskawka  g  x  kcal =  kcal
Mięta  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pieczone truskawki z lodami waniliowymi
  1. 1. Truskawki dokładnie umyć, następnie pokroić je na drobne kawałki. Żółtka utrzeć z cukrem oraz cukrem waniliowym na puszystą masę.
  2. 2. Przygotować cztery arkusze papieru SAGA, każdym z nich wyłożyć małe naczynie żaroodporne (może być filiżanka).
  3. 3. Do każdego naczynia włożyć truskawki, następnie zalać je masą z żółtek. Całość piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopniach C ok. 10 minut.
  4. 4. Upieczone truskawki wyjąć z filiżanek i w papierze przełożyć na talerz, górę udekorować łyżką lodów waniliowych oraz świeżą miętą.
    Upieczone truskawki wyjąć z filiżanek i w papierze przełożyć na talerz, górę udekorować łyżką lodów waniliowych oraz świeżą miętą.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Ilość osób: 1-2
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Pieczenie
Rodzaj głównego składnika: owoce
Kuchnie świata:
Sezon: Lato,
Szczególne okazje:
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
- woda z sodą i octem - DOPISZCIE, że chodzi o OCET JABŁKOWY bo ludziom krzywdę zrobicie! Nie ...
wiecie w czym ja robie oliwy teraz ? ma robota kuchnnego kohersen mycook, odryłem własne oliwy ...
wh0cd641317 citalopram headaches tetracycline capsules rimonabant bentyl abilify
wh0cd436316 buy azithromycin buy colchicine online augmentin tretinoin cream albuterol buy ...
wh0cd422759 atarax syrup proscar no rx
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.849