Ciasto z łososiem norweskim

Ciasto z łososiem norweskim
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.6
10
Średnia 3.6 / 5 (10 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Proszek do pieczenia  g  x  kcal = 0 kcal
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Cukinia  g  x  kcal =  kcal
Szczypiorek  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Ciasto z łososiem norweskim
  1. 1. Przygotować ciasto: dobrze wymieszać mąkę, proszek do pieczenia, jaja, oliwę i mleko, tak aby powstało gładkie ciasto. Następnie dodać serek ricotta. Całość posolić wedle uznania.
  2. 2. Cukinie obrać ze skórki, pokroić w drobną kostkę. Podsmażyć na gorącej oliwie. Następnie poddusić przez 3 minuty. Doprawić solą. Wystudzić.
  3. 3. Filet z łososia norweskiego obrać ze skóry, starannie wyjąć ewentualne ości, rozdrobnić. Szczypiorek drobno posiekać.
  4. 4. Następnie cukinię, łososia oraz szczypiorek dodać do gotowego ciasta, starannie wymieszać.
  5. 5. Formę do ciasta keksówkę wysmarować masłem, oprószyć mąką. Wypełnić ciastem do ¾ wysokości. Piekarnik rozgrzać do 180° C. Piec przez 20 minut.
  6. 6. Ciasto podawać lekko przestudzone z zieloną sałatą.
    Ciasto podawać lekko przestudzone z zieloną sałatą.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Ilość osób: 1-2
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Pieczenie
Rodzaj głównego składnika: ryby
Kuchnie świata:
Sezon: Całoroczne,
Szczególne okazje:
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Czym różnią się kaptury i kurtyny termoizolacyjne?
Peklowanie ~ Gość
wh0cd435967 celebrex tamoxifen bentyl amoxicillin brand name celebrex
wh0cd398980 tamoxifen price diclofenac celebrex proscar
wh0cd266374 Trazodone
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:2.55