Ciasto z łososiem norweskim

Ciasto z łososiem norweskim
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.6
10
Średnia 3.6 / 5 (10 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Proszek do pieczenia  g  x  kcal = 0 kcal
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Cukinia  g  x  kcal =  kcal
Szczypiorek  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Ciasto z łososiem norweskim
  1. 1. Przygotować ciasto: dobrze wymieszać mąkę, proszek do pieczenia, jaja, oliwę i mleko, tak aby powstało gładkie ciasto. Następnie dodać serek ricotta. Całość posolić wedle uznania.
  2. 2. Cukinie obrać ze skórki, pokroić w drobną kostkę. Podsmażyć na gorącej oliwie. Następnie poddusić przez 3 minuty. Doprawić solą. Wystudzić.
  3. 3. Filet z łososia norweskiego obrać ze skóry, starannie wyjąć ewentualne ości, rozdrobnić. Szczypiorek drobno posiekać.
  4. 4. Następnie cukinię, łososia oraz szczypiorek dodać do gotowego ciasta, starannie wymieszać.
  5. 5. Formę do ciasta keksówkę wysmarować masłem, oprószyć mąką. Wypełnić ciastem do ¾ wysokości. Piekarnik rozgrzać do 180° C. Piec przez 20 minut.
  6. 6. Ciasto podawać lekko przestudzone z zieloną sałatą.
    Ciasto podawać lekko przestudzone z zieloną sałatą.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Ilość osób: 1-2
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Pieczenie
Rodzaj głównego składnika: ryby
Kuchnie świata:
Sezon: Całoroczne,
Szczególne okazje:
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd934649 buy provera clicking here anafranil buy neurontin provera tamoxifen effexor xr 75 ...
wh0cd629992 erythromycin augmentin penicillin tadacip zithromax proventil hfa 90 mcg inhaler
wh0cd967479 buy inderal online yasmin prednisone acetate celexa neurontin
wh0cd880287 cytotec order colchicine anafranil cheapest adalat
wh0cd804399 Cymbalta Motilium No Rx Kamagra Over The Counter buy albenza Paxil Online
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.241