Burgery z łososia norweskiego

Burgery z łososia norweskiego
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Filet z łososia norweskiego - 500 g
Sól - 1 łyżeczka do herbaty
Posiekany szczypiorek lub pietruszka - 1 łyżeczka do herbaty
Jogurt gęsty - 1 łyżka stołowa
Majonez - 1 łyżka stołowa
Sok z cytryny - 1 łyżka stołowa
Chleb - 4 kromki
Ocena
4
4
Średnia 4 / 5 (4 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Mąka kukurydziana  g  x  kcal =  kcal
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Olej roślinny  g  x  kcal =  kcal
Marchew  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Sałata zielona  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Burgery z łososia norweskiego
  1. 1. Filet z łososia dokładnie oczyścić. Bardzo drobno posiekać – jak na tatara. Dodać pozostałe składniki i dobrze wyrobić całość – jak kotlety mielone. Uformować 4 płaskie burgery i smażyć je na rozgrzanym oleju z masłem po kilka minut z każdej strony.
  2. 2. Marchewki obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dodać posiekaną natkę pietruszki, a następnie majonez i jogurt. Surówkę doprawić sokiem z cytryny.
  3. 3. Duże kromki chleba przekroić na pół. Podpiec w piekarniku lub przyrumienić na patelni. Na każdej kromce układać liść sałaty, warstwę surówki, burgera, ponownie warstwę surówki. Całość zamknąć drugą kromką chleba. Spiąć wykałaczką i udekorować plasterkiem cytryny.
    Duże kromki chleba przekroić na pół. Podpiec w piekarniku lub przyrumienić na patelni. Na każdej kromce układać liść sałaty, warstwę surówki, burgera, ponownie warstwę surówki. Całość zamknąć drugą kromką chleba. Spiąć wykałaczką i udekorować plasterkiem cytryny.
Klasyfikacja przepisu:
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Ilość osób: 1-2
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Smażenie
Rodzaj głównego składnika: ryby
Kuchnie świata:
Sezon: Całoroczne,
Szczególne okazje: Imprezy dla dzieci,
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd15694 tetracycline cheap dapoxetine
wh0cd411691 bupropion hcl buy valtrex
wh0cd264739 dramamine patches buy lithium lamisil more information diovan
wh0cd954637 anafranil 25 mg indocin fluoxetine hcl levaquin cafergot
wh0cd660732 prevacid lansoprazole dipyridamole prilosec epivir florinef 0.1 mg diarex
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.374