Burgery z łososia norweskiego

Burgery z łososia norweskiego
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Filet z łososia norweskiego - 500 g
Sól - 1 łyżeczka do herbaty
Posiekany szczypiorek lub pietruszka - 1 łyżeczka do herbaty
Jogurt gęsty - 1 łyżka stołowa
Majonez - 1 łyżka stołowa
Sok z cytryny - 1 łyżka stołowa
Chleb - 4 kromki
Ocena
4
4
Średnia 4 / 5 (4 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Mąka kukurydziana  g  x  kcal =  kcal
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal =  kcal
Olej roślinny  g  x  kcal =  kcal
Marchew  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Sałata zielona  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Burgery z łososia norweskiego
  1. 1. Filet z łososia dokładnie oczyścić. Bardzo drobno posiekać – jak na tatara. Dodać pozostałe składniki i dobrze wyrobić całość – jak kotlety mielone. Uformować 4 płaskie burgery i smażyć je na rozgrzanym oleju z masłem po kilka minut z każdej strony.
  2. 2. Marchewki obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dodać posiekaną natkę pietruszki, a następnie majonez i jogurt. Surówkę doprawić sokiem z cytryny.
  3. 3. Duże kromki chleba przekroić na pół. Podpiec w piekarniku lub przyrumienić na patelni. Na każdej kromce układać liść sałaty, warstwę surówki, burgera, ponownie warstwę surówki. Całość zamknąć drugą kromką chleba. Spiąć wykałaczką i udekorować plasterkiem cytryny.
    Duże kromki chleba przekroić na pół. Podpiec w piekarniku lub przyrumienić na patelni. Na każdej kromce układać liść sałaty, warstwę surówki, burgera, ponownie warstwę surówki. Całość zamknąć drugą kromką chleba. Spiąć wykałaczką i udekorować plasterkiem cytryny.
Klasyfikacja przepisu:
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Ilość osób: 1-2
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Smażenie
Rodzaj głównego składnika: ryby
Kuchnie świata:
Sezon: Całoroczne,
Szczególne okazje: Imprezy dla dzieci,
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd266374 Trazodone
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
wh0cd700395 cheap kamagra
wh0cd614281 Arimidex Online
>Picie kawy powoduje palpitacje serca i zwiększa tętno. Może tak >się zdarzyć - ale tylko ...
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.67