Paszteciki z ciasta francuskiego z łososiem

Paszteciki z ciasta francuskiego z łososiem
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ciasto francuskie - 1 opakowanie
Jaja kurze na twardo - 3 sztuki
Wędzony łosoć norweski - 150 g
Ocena
3.25
8
Średnia 3.25 / 5 (8 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Koper ogrodowy  g  x  kcal =  kcal
Pietruszka nać  g  x  kcal =  kcal
Śmietana 36%  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Paszteciki z ciasta francuskiego z łososiem
  1. 1. Ciasto francuskie rozmrozić. Z każdego arkusza wykroić kwadraty o boku ok. 15 cm. Jajka posiekać, łososia drobno pokroić. Połączyć z posiekanymi koperkiem i natką oraz śmietaną. Dobrze wymieszać.
  2. 2. Na każdym kwadracie ciasta francuskiego rozłożyć farsz. Zlepić boki, smarując je rozbełtanym jajkiem. Gotowe paszteciki również po wierzchu posmarować jajkiem. Piec w temperaturze 210°C przez ok. 15 minut. Podawać świeże – ciepłe lub zimne.
  3. 3. Jako danie główne najlepsze będą podane w towarzystwie sałaty z ulubionym sosem.
    Jako danie główne najlepsze będą podane w towarzystwie sałaty z ulubionym sosem.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Przystawki
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Ilość osób: 1-2
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Pieczenie
Rodzaj głównego składnika: ryby
Kuchnie świata:
Sezon: Całoroczne,
Szczególne okazje: Wieczór z przyjaciółmi,
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd456713 Wellbutrin Online Allopurinol Pills erythromycin
wh0cd347989 erythromycin online stromectol where to buy synthroid benicar zoloft buy celexa
wh0cd293627 propranolol prednisone hydrochlorothiazide eurax strattera
Kto chce troche motywacji do odchudzania, niech zajrzy na strone w podpsie
wh0cd282310 celebrex benicar medrol tenormin
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.29