Paluszki serowe z ciasta francuskiego

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Masło  g  x  kcal =  kcal
Papryka w proszku  g  x  kcal =  kcal
Ser Parmezan  g  x  kcal = 0 kcal
Ser Ementaler  g  x  kcal = 0 kcal
Ser Rokpol  g  x  kcal = 0 kcal
Pieprz mielony  g  x  kcal =  kcal
Ciasto francuskie mrożone  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Paluszki serowe z ciasta francuskiego
  1. 1. Ciasto francuskie rozwałkowujemy na grubość 2 cm.
  2. 2. Sery Rokpol i Parmezan ścieramy na tarce, mieszamy z masłem i pieprzem, przecieramy przez sito.
  3. 3. Sma­rujemy przygotowaną masą rozwałkowane ciasto.
  4. 4. Wycinamy paski o długości 10 cm i układamy je na blaszce.
  5. 5. Przykrywamy z wierzchu tłustym pa­pierem i pieczemy przez 10-15 minut.
  6. 6. Po upieczeniu dekorujemy startym Ementalerem i posypujemy papryką.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Przystawki
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 1-2
Czas przygotowania: do 30 minut
Rodzaj głównego składnika: mąka i produkty zbożowe mleko i produkty mleczne
Metody przygotowania: Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd523521 albendazole arimidex propecia order celebrex 200
wh0cd10507 plavix without rx
wh0cd978794 cafegot buy eurax retin-a
wh0cd469161 celebrex buy online baclofen diflucan paxil toradol otc tretinoin abilify cymbalta
wh0cd945958 yasmin buy ampicillin misoprostol
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.93