Przepis stworzony przez a-cook-oo
a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Zapraszam na mój blog »
~ a-cook-oo

Lekki torcik arbuzowy

Lekki torcik arbuzowy
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.44
25
Średnia 3.44 / 5 (25 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Arbuz  g  x  kcal =  kcal
Jogurt naturalny  g  x  kcal = 0 kcal
Wiórki kokosowe..  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Lekki torcik arbuzowy
  1. 1. Ćwiartkę arbuza pokroić w trójkąty i obrać ze skórki. Każdy trójkąt przekroić na pół, tak, aby powstało 8 kawałków.
    Ćwiartkę arbuza pokroić w trójkąty i obrać ze skórki. Każdy trójkąt przekroić na pół, tak, aby powstało 8 kawałków.
  2. 2. Przelać jogurt do miseczki, maczać w nim brzeg każdego trójkąta. Następnie zanurzyć brzegi w wiórkach kokosowych.
    Przelać jogurt do miseczki, maczać w nim brzeg każdego trójkąta. Następnie zanurzyć brzegi w wiórkach kokosowych.
  3. 3. Kawałki arbuza ułożyć na talerzu tak, aby powstał kształt koła. Polać wierzch pozostałą ilością jogurtu i posypać niedbale odrobiną wiórków.
    Kawałki arbuza ułożyć na talerzu tak, aby powstał kształt koła. Polać wierzch pozostałą ilością jogurtu i posypać niedbale odrobiną wiórków.
  4. 4. Truskawki umyć, odszypułkować i pokroić w poprzek na plasterki. Ułożyć na wierzchu torcika i od raz podawać. Smacznego!
    Truskawki umyć, odszypułkować i pokroić w poprzek na plasterki. Ułożyć na wierzchu torcika i od raz podawać. Smacznego!
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: do 30 minut
Ilość osób: 4-6
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania:
Rodzaj głównego składnika: owoce
Kuchnie świata:
Sezon: Lato,
Szczególne okazje: Wieczór z przyjaciółmi,
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Czym różnią się kaptury i kurtyny termoizolacyjne?
Peklowanie ~ Gość
wh0cd435967 celebrex tamoxifen bentyl amoxicillin brand name celebrex
wh0cd398980 tamoxifen price diclofenac celebrex proscar
wh0cd266374 Trazodone
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.467