Przepis stworzony przez a-cook-oo
a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Zapraszam na mój blog »
~ a-cook-oo

Lekki torcik arbuzowy

Lekki torcik arbuzowy
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.44
25
Średnia 3.44 / 5 (25 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Arbuz  g  x  kcal =  kcal
Jogurt naturalny  g  x  kcal = 0 kcal
Wiórki kokosowe..  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Lekki torcik arbuzowy
  1. 1. Ćwiartkę arbuza pokroić w trójkąty i obrać ze skórki. Każdy trójkąt przekroić na pół, tak, aby powstało 8 kawałków.
    Ćwiartkę arbuza pokroić w trójkąty i obrać ze skórki. Każdy trójkąt przekroić na pół, tak, aby powstało 8 kawałków.
  2. 2. Przelać jogurt do miseczki, maczać w nim brzeg każdego trójkąta. Następnie zanurzyć brzegi w wiórkach kokosowych.
    Przelać jogurt do miseczki, maczać w nim brzeg każdego trójkąta. Następnie zanurzyć brzegi w wiórkach kokosowych.
  3. 3. Kawałki arbuza ułożyć na talerzu tak, aby powstał kształt koła. Polać wierzch pozostałą ilością jogurtu i posypać niedbale odrobiną wiórków.
    Kawałki arbuza ułożyć na talerzu tak, aby powstał kształt koła. Polać wierzch pozostałą ilością jogurtu i posypać niedbale odrobiną wiórków.
  4. 4. Truskawki umyć, odszypułkować i pokroić w poprzek na plasterki. Ułożyć na wierzchu torcika i od raz podawać. Smacznego!
    Truskawki umyć, odszypułkować i pokroić w poprzek na plasterki. Ułożyć na wierzchu torcika i od raz podawać. Smacznego!
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: do 30 minut
Ilość osób: 4-6
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania:
Rodzaj głównego składnika: owoce
Kuchnie świata:
Sezon: Lato,
Szczególne okazje: Wieczór z przyjaciółmi,
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd456713 Wellbutrin Online Allopurinol Pills erythromycin
wh0cd347989 erythromycin online stromectol where to buy synthroid benicar zoloft buy celexa
wh0cd293627 propranolol prednisone hydrochlorothiazide eurax strattera
Kto chce troche motywacji do odchudzania, niech zajrzy na strone w podpsie
wh0cd282310 celebrex benicar medrol tenormin
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.684