Przepis stworzony przez a-cook-oo
a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Zapraszam na mój blog »
~ a-cook-oo

Ciasto marchewkowe

Ciasto marchewkowe
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.56
27
Średnia 3.56 / 5 (27 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Marchew  g  x  kcal = 0 kcal
Ananas  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Wiórki kokosowe..  g  x  kcal = 0 kcal
Cukier puder  g  x  kcal =  kcal
Orzech włoski  g  x  kcal = 0 kcal
Mleko kokosowe  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal =  kcal
Cynamon  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Olej roślinny  g  x  kcal =  kcal
Cukier brązowy  g  x  kcal =  kcal
Proszek do pieczenia  g  x  kcal =  kcal
Soda oczyszczona  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Gałka muszkatołowa  g  x  kcal =  kcal
Ekstrakt z wanilii  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Ciasto
Składniki potrzebne do wykonania Ciasto
Cynamon - 1.5 łyżeczek do herbaty
Sól - 0.5 łyżeczki do herbaty
  1. 1. Ciasto najlepiej jest robić dzień przed planowanym podaniem. Wszystkie składniki mają mieć temperaturę pokojową. Formę 20x25cm wyłożyć papierem do pieczenia. Piekarnik rozgrzać do temp. 180C. Przygotować 3 miski.
  2. 2. Do dużej miski przesiać suche składniki: mąkę, proszek do pieczenia, sodę, cynamon, sól oraz gałkę muszkatołową. Wymieszać.
  3. 3. W drugiej misce wymieszać startą marchewkę, posiekanego i odsączonego ananasa, wiórki kokosowe oraz posiekane orzechy.
    W drugiej misce wymieszać startą marchewkę, posiekanego i odsączonego ananasa, wiórki kokosowe oraz posiekane orzechy.
  4. 4. W kolejnym naczyniu ubić mikserem jajka, ciągle ubijając dodać oba rodzaje cukru, olej oraz wanilię.
  5. 5. Gładką masę przełożyć do miski z suchymi składnikami, wymieszać, delikatnie wtłaczając w masę powietrze. Dodać składniki z pozostałej miski. Wymieszać do uzyskania jednolitej masy. Wyłożyć ciasto do formy.
  6. 6. Wstawić do piekarnika, piec przez 40 minut do tzw. suchego patyczka. Po tym czasie, wyjąć ciasto z piekarnika, przestudzić. Następnie wyjąć z formy i odstawić na kratce do całkowitego wystygnięcia na co najmniej 3 godziny.
    Wstawić do piekarnika, piec przez 40 minut do tzw. suchego patyczka. Po tym czasie, wyjąć ciasto z piekarnika, przestudzić. Następnie wyjąć z formy i odstawić na kratce do całkowitego wystygnięcia na co najmniej 3 godziny.
Krem
Składniki potrzebne do wykonania Krem
Serek typu Cream Cheese - 300 g
Cynamon - 1 łyżeczka do herbaty
  1. 1. W międzyczasie przygotować polewę: utrzeć mikserem masło z serkiem, dodać mleko kokosowe, dalej ucierając dodawać po łyżce cukru pudru. Ucierać aż masa będzie gładka i puszysta. Schować do lodówki.
  2. 2. Gdy ciasto już ostygnie, przekroić je poziomo na dwie części. Na dolny blat wyłożyć połowę kremu. Przykryć drugim blatem i wyłożyć resztę polewy.
  3. 3. Orzechy posiekać i posypać nimi wierzch ciasta, oprószyć cynamonem.
    Orzechy posiekać i posypać nimi wierzch ciasta, oprószyć cynamonem.
  4. 4. Wstawić do lodówki, najlepiej na całą noc. Przechowywać w lodówce
Ciasto marchewkowe
  1. 1. 
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Stopień trudności: Średnie
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Ilość osób: 8-12
Złożoność przepisu: złożony (wieloetapowy)
Metody przygotowania: Pieczenie
Rodzaj głównego składnika: warzywa
Kuchnie świata: kuchnia angielska
Sezon: Całoroczne,
Szczególne okazje: Przyjęcia, rauty,
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd15694 tetracycline cheap dapoxetine
wh0cd411691 bupropion hcl buy valtrex
wh0cd264739 dramamine patches buy lithium lamisil more information diovan
wh0cd954637 anafranil 25 mg indocin fluoxetine hcl levaquin cafergot
wh0cd660732 prevacid lansoprazole dipyridamole prilosec epivir florinef 0.1 mg diarex
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:2.455