Ryż na sypko

Ryż na sypko
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
4
2
Średnia 4 / 5 (2 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Ryż  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Woda  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Ryż na sypko
  1. 1. Moczymy ryż przez pół godzimy w zimnej wodzie, dzięki czemu zachowa on biały kolor.
    Moczymy ryż przez pół godzimy w zimnej wodzie, dzięki czemu zachowa on biały kolor.
  2. 2. Odcedzony ryż gotujemy w niewielkim garnku, we wrzącej i lekko osolonej wodzie.
  3. 3. Dodajemy masło, chwilę gotujemy, po czym przekładamy na blachę.
  4. 4. Przykrywamy i pieczemy przez pół godziny w piekarniku rozgrzanym do 180°C.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Dodatki
Posiłek: Obiad
Stopień trudności: Łatwe
Ilość osób: 1-2
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: ryż
Metody przygotowania: Gotowanie Pieczenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd901225 eldepryl without prescription buy renagel revatio
невидимый бюстгальтер fly bra http://fly-bra-bay.ru/flybra-video2.jpg ...
wh0cd187426 cost of zoloft
wh0cd505227 trazodone price buy vermox
wh0cd974705 cytoxan chloroquine namenda xr voucher coumadin for dvt zerit meclizine pristiq 150 mg
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.672