Przepis stworzony przez Łukasz Fulara
Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w restauracji "Secretariat" na terenie Hipodromu w Sopocie.
Zapraszam na mój blog »
~ Łukasz Fulara

Stek wołowy z warzywami na sosie z boczniaków

Stek wołowy z warzywami na sosie z boczniaków
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Młode ziemniaki - 3 sztuki
Szparagi zielone - 3 sztuki
Marchew z natką - 1 sztuka
Pieprz zielony - wg. uznania
Białe wino - 50 ml
Śmietana 20 % do gotowania - 100 ml
Szalotka - 1 sztuka
Sól - wg. uznania
Oliwa - 50 ml
Koperek - wg. uznania
Ocena
3.56
25
Średnia 3.56 / 5 (25 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Polędwica wołowa  g  x  kcal = 0 kcal
Brokuł  g  x  kcal =  kcal
Kalafior  g  x  kcal =  kcal
Boczniak  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Rozmaryn  g  x  kcal =  kcal
Pieprz biały  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Stek wołowy z warzywami na sosie z boczniaków
  1. 1. Mięso marynujemy w oliwie z dodatkiem rozmarynu i czosnku.Grillujemy w zależności jaki stopień wysmażenia lubimy.Doprawiamy solą.
    Mięso marynujemy w oliwie z dodatkiem rozmarynu i czosnku.Grillujemy w zależności jaki stopień wysmażenia lubimy.Doprawiamy solą.
  2. 2. Warzywa delikatnie gotujemy a następnie przesmażamy i doprawiamy solą i pieprzem.Ugotowane ziemniaki również przesmażamy na maśle z posiekanym koperkiem.
  3. 3. Przygotowanie sosu zaczynamy od przesmażenia szalotki i czosnku.Oba te składniki siekamy wcześniej.Następnie dodajemy pokrojonego w paski boczniaka i ziarna zielonego pieprzu.Do całości dolewamy białe wino a następnie śmietanę.Gdy sos zacznie się gotować doprawiamy solą.
  4. 4. Wszystkie przygotowane elementy dania układamy na talerzu. Smacznego
Klasyfikacja przepisu:
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Ilość osób: 1-2
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Grillowanie
Rodzaj głównego składnika: wołowina
Kuchnie świata:
Sezon: Lato,
Szczególne okazje:
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd266374 Trazodone
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
wh0cd700395 cheap kamagra
wh0cd614281 Arimidex Online
>Picie kawy powoduje palpitacje serca i zwiększa tętno. Może tak >się zdarzyć - ale tylko ...
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:2.771