Przepis stworzony przez Łukasz Fulara
Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w restauracji "Secretariat" na terenie Hipodromu w Sopocie.
Zapraszam na mój blog »
~ Łukasz Fulara

Stek wołowy z warzywami na sosie z boczniaków

Stek wołowy z warzywami na sosie z boczniaków
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Młode ziemniaki - 3 sztuki
Szparagi zielone - 3 sztuki
Marchew z natką - 1 sztuka
Pieprz zielony - wg. uznania
Białe wino - 50 ml
Śmietana 20 % do gotowania - 100 ml
Szalotka - 1 sztuka
Sól - wg. uznania
Oliwa - 50 ml
Koperek - wg. uznania
Ocena
3.62
26
Średnia 3.62 / 5 (26 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Polędwica wołowa  g  x  kcal = 0 kcal
Brokuł  g  x  kcal =  kcal
Kalafior  g  x  kcal =  kcal
Boczniak  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Rozmaryn  g  x  kcal =  kcal
Pieprz biały  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Stek wołowy z warzywami na sosie z boczniaków
  1. 1. Mięso marynujemy w oliwie z dodatkiem rozmarynu i czosnku.Grillujemy w zależności jaki stopień wysmażenia lubimy.Doprawiamy solą.
    Mięso marynujemy w oliwie z dodatkiem rozmarynu i czosnku.Grillujemy w zależności jaki stopień wysmażenia lubimy.Doprawiamy solą.
  2. 2. Warzywa delikatnie gotujemy a następnie przesmażamy i doprawiamy solą i pieprzem.Ugotowane ziemniaki również przesmażamy na maśle z posiekanym koperkiem.
  3. 3. Przygotowanie sosu zaczynamy od przesmażenia szalotki i czosnku.Oba te składniki siekamy wcześniej.Następnie dodajemy pokrojonego w paski boczniaka i ziarna zielonego pieprzu.Do całości dolewamy białe wino a następnie śmietanę.Gdy sos zacznie się gotować doprawiamy solą.
  4. 4. Wszystkie przygotowane elementy dania układamy na talerzu. Smacznego
Klasyfikacja przepisu:
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Ilość osób: 1-2
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Grillowanie
Rodzaj głównego składnika: wołowina
Kuchnie świata:
Sezon: Lato,
Szczególne okazje:
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd15694 tetracycline cheap dapoxetine
wh0cd411691 bupropion hcl buy valtrex
wh0cd264739 dramamine patches buy lithium lamisil more information diovan
wh0cd954637 anafranil 25 mg indocin fluoxetine hcl levaquin cafergot
wh0cd660732 prevacid lansoprazole dipyridamole prilosec epivir florinef 0.1 mg diarex
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.787