Przepis stworzony przez Łukasz Fulara
Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w restauracji "Secretariat" na terenie Hipodromu w Sopocie.
Zapraszam na mój blog »
~ Łukasz Fulara

Stek wołowy z warzywami na sosie z boczniaków

Stek wołowy z warzywami na sosie z boczniaków
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Młode ziemniaki - 3 sztuki
Szparagi zielone - 3 sztuki
Marchew z natką - 1 sztuka
Pieprz zielony - wg. uznania
Białe wino - 50 ml
Śmietana 20 % do gotowania - 100 ml
Szalotka - 1 sztuka
Sól - wg. uznania
Oliwa - 50 ml
Koperek - wg. uznania
Ocena
3.56
25
Średnia 3.56 / 5 (25 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Polędwica wołowa  g  x  kcal = 0 kcal
Brokuł  g  x  kcal =  kcal
Kalafior  g  x  kcal =  kcal
Boczniak  g  x  kcal =  kcal
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Rozmaryn  g  x  kcal =  kcal
Pieprz biały  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Stek wołowy z warzywami na sosie z boczniaków
  1. 1. Mięso marynujemy w oliwie z dodatkiem rozmarynu i czosnku.Grillujemy w zależności jaki stopień wysmażenia lubimy.Doprawiamy solą.
    Mięso marynujemy w oliwie z dodatkiem rozmarynu i czosnku.Grillujemy w zależności jaki stopień wysmażenia lubimy.Doprawiamy solą.
  2. 2. Warzywa delikatnie gotujemy a następnie przesmażamy i doprawiamy solą i pieprzem.Ugotowane ziemniaki również przesmażamy na maśle z posiekanym koperkiem.
  3. 3. Przygotowanie sosu zaczynamy od przesmażenia szalotki i czosnku.Oba te składniki siekamy wcześniej.Następnie dodajemy pokrojonego w paski boczniaka i ziarna zielonego pieprzu.Do całości dolewamy białe wino a następnie śmietanę.Gdy sos zacznie się gotować doprawiamy solą.
  4. 4. Wszystkie przygotowane elementy dania układamy na talerzu. Smacznego
Klasyfikacja przepisu:
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Ilość osób: 1-2
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Grillowanie
Rodzaj głównego składnika: wołowina
Kuchnie świata:
Sezon: Lato,
Szczególne okazje:
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Nutrition is a illustrious possess of having a in the pink lifestyle. You may scarcity to be more ...
wh0cd653757 prednisone lisinopril clindamycin baclofen finasteride without prescription
wh0cd783998 erythromycin benicar hct price allopurinol buy
wh0cd381951 aripiprazole abilify tetracycline buy online buy celexa strattera online vardenafil
wh0cd566556 robaxin pills Celebrex Tabs
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.082