Przepis stworzony przez Szczypior gotuje
Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym doradztwem gastronomicznym. Oferuje swoim klientom pomoc w zakresie otwarcia restauracji, dzieli się praktycznymi i sprawdzonymi metodami ...
Zapraszam na mój blog »
~ Szczypior gotuje

Chłodnik z zielonego ogórka, mięty i imbiru z pokruszonym serem kozim.

Chłodnik z zielonego ogórka, mięty i imbiru z pokruszonym serem kozim.
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
4.05
44
Średnia 4.05 / 5 (44 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Jogurt naturalny  g  x  kcal =  kcal
Ogórek  g  x  kcal =  kcal
Imbir  g  x  kcal = 0 kcal
Limonka  g  x  kcal =  kcal
Rzodkiewka  g  x  kcal =  kcal
Koper ogrodowy  g  x  kcal =  kcal
Szczypiorek  g  x  kcal =  kcal
Mięta  g  x  kcal =  kcal
Sól morska  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Cukier brązowy  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Chłodnik z zielonego ogórka, mięty i imbiru z pokruszonym serem kozim.
  1. 1. Wlewamy do miski jogurt. Ogórka obieramy ze skórki, kroimy po długości na pół i łyżeczką „wyskrobujemy” pestki. Rzodkiewkę obrywamy z ogonków i liści, myjemy. Obydwa warzywa ścieramy na tarce na grubych oczkach i dodajemy do jogurtu.
  2. 2. Imbir obieramy i ścieramy na tarce, a potem przez ściereczkę wyciskamy sok, albo wyciskamy kawałki w wyciskarce do czosnku. Sok imbirowy dodajemy do jogurtu. Koperek i szczypiorek siekamy drobno i dodajemy do jogurtu. Wyciskamy odrobinę soku z limonki i doprawiamy do smaku pieprzem, solą i cukrem. Całość mieszamy aby wymieszać przyprawy, wstawiamy do lodówki, aż chłodnik będzie zimny.
  3. 3. Przed podaniem do chłodnika kruszymy odrobinę sera koziego oraz porwane liście mięty.
    Przed podaniem do chłodnika kruszymy odrobinę sera koziego oraz porwane liście mięty.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Zupy
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: do 30 minut
Ilość osób: 3-4
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Nie wymagające gotowania
Rodzaj głównego składnika: mleko i produkty mleczne
Kuchnie świata: kuchnia polska
Sezon: Lato,
Szczególne okazje: Wieczór z przyjaciółmi,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
W tm roku barwiłam jaja ugotowane na twardo i włożone do ciepłego barwnika na całą noc, ...
dzień dobry gdzie ja mogę kupić herbatę Zielona herbata z miętą saga proszę mi napisać
upieczone, pokrojone, zjedzone :-) pychotka
wh0cd912132 cheapest propecia sildenafil best price
wh0cd761379 homepage prozac no rx
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.732