Przepis stworzony przez Łukasz Fulara
Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w restauracji "Secretariat" na terenie Hipodromu w Sopocie.
Zapraszam na mój blog »
~ Łukasz Fulara

Przegrzebki z pieczoną papryką na sosie z kukurydzy i limonki

Przegrzebki z pieczoną papryką na sosie z kukurydzy i limonki
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Przegrzebki - 2 sztuki
Papryka czerwona - 0.5 sztuki
Bazylia - 5 listków
Mleko - 200 ml
Sól - wg. uznania
Ocena
3.86
22
Średnia 3.86 / 5 (22 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Cebula czerwona  g  x  kcal =  kcal
Kukurydza  g  x  kcal =  kcal
Limonka  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Olej rzepakowy  g  x  kcal =  kcal
Pieprz biały  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Przegrzebki z pieczoną papryką na sosie z kukurydzy i limonki
  1. 1. Paprykę smarujemy oliwą i pieczemy około 10 min. w temperaturze 180 stopni.Gdy skórka zacznie się Nam rumienić przekładamy paprykę na talerz i zakrywamy folią spożywczą.W taki sposób będziemy mogli obrać paprykę.Obraną paprykę kroimy w drobną kostkę i dodajemy do smażonej cebuli i czosnku.Całość doprawiamy solą, pieprzem i kawałkami listków bazyli.
    Paprykę smarujemy oliwą i pieczemy około 10 min. w temperaturze 180 stopni.Gdy skórka zacznie się Nam rumienić przekładamy paprykę na talerz i zakrywamy folią spożywczą.W taki sposób będziemy mogli obrać paprykę.Obraną paprykę kroimy w drobną kostkę i dodajemy do smażonej cebuli i czosnku.Całość doprawiamy solą, pieprzem i kawałkami listków bazyli.
  2. 2. Kukurydzę smażymy na maśle a następnie gotujemy do miękkości w mleku.Gdy będzie miękka blendujemy i przecedzamy przez drobne sito.Doprawiamy solą, pieprzem, sokiem i skórką z limonki.Aby sos nabrał gładkości i smaku dodajemy schłodzone masło do gorącego sosu ale już go nie gotujemy.
  3. 3. Przegrzebki smażymy na rozgrzanej patelni około 1-2 min z każdej strony.Doprawiamy a następnie na górę nakładamy przygotowaną paprykę.Tak przygotowane przegrzebki układamy na sosie.Dekorujemy jadalnymi kwiatami. Smacznego
  4. 4. 
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Przystawki
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: do 30 minut
Ilość osób:
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Smażenie
Rodzaj głównego składnika: owoce morza
Kuchnie świata:
Sezon: Lato,
Szczególne okazje:
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd289526 plendil retin a valtrex
wh0cd415527 seroquel cephalexin probenecid colchicine ventolin
Sernix ~ Gość
wh0cd19530 amoxil 875 mg for more info diclofenac asacol citalopram for anxiety and stress ...
wh0cd664572 buy tadacip
wh0cd195104 valtrex medication diflucan as explained here amoxil
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.607