Przepis stworzony przez Łukasz Fulara
Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w restauracji "Secretariat" na terenie Hipodromu w Sopocie.
Zapraszam na mój blog »
~ Łukasz Fulara

Przegrzebki z pieczoną papryką na sosie z kukurydzy i limonki

Przegrzebki z pieczoną papryką na sosie z kukurydzy i limonki
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Przegrzebki - 2 sztuki
Papryka czerwona - 0.5 sztuki
Bazylia - 5 listków
Mleko - 200 ml
Sól - wg. uznania
Ocena
3.81
21
Średnia 3.81 / 5 (21 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Czosnek  g  x  kcal =  kcal
Cebula czerwona  g  x  kcal =  kcal
Kukurydza  g  x  kcal =  kcal
Limonka  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Olej rzepakowy  g  x  kcal =  kcal
Pieprz biały  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Przegrzebki z pieczoną papryką na sosie z kukurydzy i limonki
  1. 1. Paprykę smarujemy oliwą i pieczemy około 10 min. w temperaturze 180 stopni.Gdy skórka zacznie się Nam rumienić przekładamy paprykę na talerz i zakrywamy folią spożywczą.W taki sposób będziemy mogli obrać paprykę.Obraną paprykę kroimy w drobną kostkę i dodajemy do smażonej cebuli i czosnku.Całość doprawiamy solą, pieprzem i kawałkami listków bazyli.
    Paprykę smarujemy oliwą i pieczemy około 10 min. w temperaturze 180 stopni.Gdy skórka zacznie się Nam rumienić przekładamy paprykę na talerz i zakrywamy folią spożywczą.W taki sposób będziemy mogli obrać paprykę.Obraną paprykę kroimy w drobną kostkę i dodajemy do smażonej cebuli i czosnku.Całość doprawiamy solą, pieprzem i kawałkami listków bazyli.
  2. 2. Kukurydzę smażymy na maśle a następnie gotujemy do miękkości w mleku.Gdy będzie miękka blendujemy i przecedzamy przez drobne sito.Doprawiamy solą, pieprzem, sokiem i skórką z limonki.Aby sos nabrał gładkości i smaku dodajemy schłodzone masło do gorącego sosu ale już go nie gotujemy.
  3. 3. Przegrzebki smażymy na rozgrzanej patelni około 1-2 min z każdej strony.Doprawiamy a następnie na górę nakładamy przygotowaną paprykę.Tak przygotowane przegrzebki układamy na sosie.Dekorujemy jadalnymi kwiatami. Smacznego
  4. 4. 
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Przystawki
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: do 30 minut
Ilość osób:
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Smażenie
Rodzaj głównego składnika: owoce morza
Kuchnie świata:
Sezon: Lato,
Szczególne okazje:
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Nutrition is a illustrious possess of having a in the pink lifestyle. You may scarcity to be more ...
wh0cd653757 prednisone lisinopril clindamycin baclofen finasteride without prescription
wh0cd783998 erythromycin benicar hct price allopurinol buy
wh0cd381951 aripiprazole abilify tetracycline buy online buy celexa strattera online vardenafil
wh0cd566556 robaxin pills Celebrex Tabs
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.901