Paszteciki z sardelami na muszelkach

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Sardela  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Masło sardelowe  g  x   kcal =  kcal
Ser Parmezan  g  x  kcal = 0 kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Papryka w proszku  g  x  kcal =  kcal
Gałka muszkatołowa  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Paszteciki z sardelami na muszelkach
  1. 1. Do rondla wsypujemy mąkę, dodajemy masło, śmietanę, sól i pozostałe przyprawy. Mieszamy całość energicznie i gotujemy na wolnym ogniu aż utworzy się gęsty krem.
  2. 2. Zdejmujemy masę z ognia i mieszamy ją jeszcze przez chwilę.
  3. 3. Dodajemy żółtka oraz utarty parmezan i ucieramy wszystko na gładką masę.
  4. 4. Całość delikatnie mieszamy z ubitymi na pianę białkami.
  5. 5. Oczyszczone, opłukane i osuszone sardele drobno siekamy.
  6. 6. Foremki w kształcie muszelek smarujemy ma­słem.
  7. 7. Do foremek przekładamy sardele, a na nie masę serowo-jajeczną. Wyrównujemy powierzchnię. Każda z foremek powinna być wypełniona w 1/4 wysokości.
  8. 8. Wkładamy foremki do piekarnika nagrzanego do około 200°C. Pieczemy paszteciki przez 10-15 minut.
  9. 9. Paszteciki podajemy gorące, posypane kawałkami sardelowego masła.
Klasyfikacja przepisu:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
невидимый бюстгальтер fly bra http://fly-bra-bay.ru/flybra-video2.jpg ...
wh0cd187426 cost of zoloft
wh0cd505227 trazodone price buy vermox
wh0cd974705 cytoxan chloroquine namenda xr voucher coumadin for dvt zerit meclizine pristiq 150 mg
wh0cd187426 triamterene brand name
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.701