Przepis stworzony przez a-cook-oo
a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Zapraszam na mój blog »
~ a-cook-oo

Mrożony torcik malinowo-czekoladowy na letnie upały

Mrożony torcik malinowo-czekoladowy na letnie upały
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
3.35
20
Średnia 3.35 / 5 (20 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Białko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Śmietana 36%  g  x  kcal = 0 kcal
Cukier puder  g  x  kcal = 0 kcal
Migdał  g  x  kcal = 0 kcal
Ocet winny  g  x  kcal =  kcal
Malina  g  x  kcal = 0 kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Beza - spód
Składniki potrzebne do wykonania Beza - spód
Sól - 1 szczypta
  1. 1. Dno tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzać do temp. 180 st.C. Migdały posiekać blenderem na drobny proszek.
  2. 2. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywno. Stopniowo dodawać cuker puder, dalej ubijając na błyszczącą pianę. Dodać sproszkowane migdały. Dodać ocet i wszystko delikatnie wymieszać drewnianą łyżką.
  3. 3. Masę beżową wyłożyć do przygotowanej tortownicy i wyrównać. wstawić do piekarnika i piec przez 35 minut, aż się lekko zrumieni.
    Masę beżową wyłożyć do przygotowanej  tortownicy i wyrównać. wstawić do piekarnika i piec przez 35 minut, aż się lekko zrumieni.
Masa śmietankowa
Składniki potrzebne do wykonania Masa śmietankowa
  1. 1. Czekoladę gorzką rozpuścić z łyżką śmietany w gorącej kąpieli. Dodać 25g cukru pudru, wymieszać i odstawić do ostygnięcia.
  2. 2. Czekoladę białą również rozpuścić z łyżką śmietany w gorącej kąpieli wodnej. Odstawić.
  3. 3. 250g malin wymieszać ze 125g cukru pudru, aby owoce puściły sok. Wstawić do lodówki.
    250g malin wymieszać ze 125g cukru pudru, aby owoce puściły sok. Wstawić do lodówki.
  4. 4. Śmietanę kremówkę ubić na sztywno i podzielić na 3 części, odpowiednio po 1/4, 1/4 i 1/2 ilości kremu.
  5. 5. Pierwszą ćwiartkę kremu wymieszać z ostudzoną ciemną czekoladą i wyłożyć na wystudzony spód bezowy. Wstawić do zamrażalki.
  6. 6. Największą porcję kremu wymieszać z musem malinowym. Połowę malinowego kremu wyłożyć do tortownicy na warstwę z ciemnej czekolady. Wstawić do zamrażalki.
    Największą porcję kremu wymieszać z musem malinowym. Połowę malinowego kremu wyłożyć do tortownicy na warstwę z ciemnej czekolady. Wstawić do zamrażalki.
  7. 7. Kolejną porcję kremu wymieszać z białą czekoladą i wyłożyć do tortownicy. Z powrotem wstawić do zmrożenia.
  8. 8. Odstępy między wykładaniem kolejnych warstw powinny trwać ok. 10 minut, aby warstwy lekko stężały. I tak po kolejnych 10 minutach wyłożyć na torcik ostatnią już warstwę kremu malinowego. Na wierzch wyłożyć niedbale pozostałą ilość malin. Wstawić torcik do zamrażalki do całkowitego zmrożenia, tj na ok. 4 godziny.
  9. 9. Gdy masa całkowicie stężeje, obkroić brzegi torciku, zdjąć obręcz tortownicy. Całość można posypać wiórkami czekolady. Wstawić do lodówki na godzinę przed podaniem. Smacznego!
    Gdy masa całkowicie stężeje, obkroić brzegi torciku, zdjąć obręcz tortownicy. Całość można posypać wiórkami czekolady. Wstawić do lodówki na godzinę przed podaniem. Smacznego!
Mrożony torcik malinowo-czekoladowy na letnie upały
  1. 1. 
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: 1 - 2 godziny
Ilość osób: 8-12
Złożoność przepisu: złożony (wieloetapowy)
Metody przygotowania: Chłodzenie / mrożenie
Rodzaj głównego składnika: mleko i produkty mleczne
Kuchnie świata:
Sezon: Lato,
Szczególne okazje: Urodziny, imieniny,
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd327593 buy nolvadex purchase levofloxacin erythromycin antibiotic
wh0cd251716 Motilium Price Comparison rogaine
wh0cd55789 Amoxicillin Online elocon cream 0.1
wh0cd240387 buy amitriptyline Atarax
Nutrition is a illustrious possess of having a in the pink lifestyle. You may scarcity to be more ...
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.881