Przepis stworzony przez a-cook-oo
a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Zapraszam na mój blog »
~ a-cook-oo

Deser jogurtowy z białą czekoladą i owocami lata

Deser jogurtowy z białą czekoladą i owocami lata
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
4.08
24
Średnia 4.08 / 5 (24 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Jogurt grecki  g  x  kcal = 0 kcal
Malina  g  x  kcal =  kcal
Borówka czarna  g  x  kcal =  kcal
Porzeczki czerwone  g  x  kcal =  kcal
Likier kokosowy  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Deser jogurtowy z białą czekoladą i owocami lata
  1. 1. Z podanej ilości składników otrzymamy 2 porcje deseru w pucharkach.
  2. 2. Na co najmniej 10 godzin przed przygotowaniem deseru należy odsączyć jogurt na wyłożonym gazą sitku.
  3. 3. Czekoladę umieścić w rondelku, dodać łyżkę jogurtu i rozpuścić na niskim ogniu. Odstawić do ostygnięcia.
    Czekoladę umieścić w rondelku, dodać łyżkę jogurtu i rozpuścić na niskim ogniu. Odstawić do ostygnięcia.
  4. 4. Wystudzoną czekoladę wymieszać w misce wraz z pozostałą, odcedzoną ilością jogurtu. Wstawić krem do lodówki.
    Wystudzoną czekoladę wymieszać w misce wraz z pozostałą, odcedzoną ilością jogurtu. Wstawić krem do lodówki.
  5. 5. W małej miseczce przygotować roztwór do maczania biszkoptów (użyłam biszkoptów okrągłych): wymieszać syrop malinowy, likier kokosowy oraz pół szklanki wody.
  6. 6. Przygotować pucharki i trzykrotnie układać w nich kolejno: biszkopt, krem, owoce. Wstawić na kilka godzin do lodówki. Smacznego!
    Przygotować pucharki i trzykrotnie układać w nich kolejno: biszkopt, krem, owoce. Wstawić na kilka godzin do lodówki. Smacznego!
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Ilość osób: 2-3
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Chłodzenie / mrożenie
Rodzaj głównego składnika: owoce
Kuchnie świata:
Sezon: Lato,
Szczególne okazje: Wieczór z przyjaciółmi,
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Nutrition is a illustrious possess of having a in the pink lifestyle. You may scarcity to be more ...
wh0cd653757 prednisone lisinopril clindamycin baclofen finasteride without prescription
wh0cd783998 erythromycin benicar hct price allopurinol buy
wh0cd381951 aripiprazole abilify tetracycline buy online buy celexa strattera online vardenafil
wh0cd566556 robaxin pills Celebrex Tabs
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.809