Przepis stworzony przez a-cook-oo
a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Zapraszam na mój blog »
~ a-cook-oo

Deser jogurtowy z białą czekoladą i owocami lata

Deser jogurtowy z białą czekoladą i owocami lata
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
4.08
24
Średnia 4.08 / 5 (24 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Jogurt grecki  g  x  kcal = 0 kcal
Malina  g  x  kcal =  kcal
Borówka czarna  g  x  kcal =  kcal
Porzeczki czerwone  g  x  kcal =  kcal
Likier kokosowy  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Deser jogurtowy z białą czekoladą i owocami lata
  1. 1. Z podanej ilości składników otrzymamy 2 porcje deseru w pucharkach.
  2. 2. Na co najmniej 10 godzin przed przygotowaniem deseru należy odsączyć jogurt na wyłożonym gazą sitku.
  3. 3. Czekoladę umieścić w rondelku, dodać łyżkę jogurtu i rozpuścić na niskim ogniu. Odstawić do ostygnięcia.
    Czekoladę umieścić w rondelku, dodać łyżkę jogurtu i rozpuścić na niskim ogniu. Odstawić do ostygnięcia.
  4. 4. Wystudzoną czekoladę wymieszać w misce wraz z pozostałą, odcedzoną ilością jogurtu. Wstawić krem do lodówki.
    Wystudzoną czekoladę wymieszać w misce wraz z pozostałą, odcedzoną ilością jogurtu. Wstawić krem do lodówki.
  5. 5. W małej miseczce przygotować roztwór do maczania biszkoptów (użyłam biszkoptów okrągłych): wymieszać syrop malinowy, likier kokosowy oraz pół szklanki wody.
  6. 6. Przygotować pucharki i trzykrotnie układać w nich kolejno: biszkopt, krem, owoce. Wstawić na kilka godzin do lodówki. Smacznego!
    Przygotować pucharki i trzykrotnie układać w nich kolejno: biszkopt, krem, owoce. Wstawić na kilka godzin do lodówki. Smacznego!
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Ilość osób: 2-3
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Chłodzenie / mrożenie
Rodzaj głównego składnika: owoce
Kuchnie świata:
Sezon: Lato,
Szczególne okazje: Wieczór z przyjaciółmi,
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
>Picie kawy powoduje palpitacje serca i zwiększa tętno. Może tak >się zdarzyć - ale tylko ...
wh0cd523433 citalopram hydrobromide
wh0cd237833 buy yasmin
wh0cd934644 Tenormin antabuse cephalexin with no prescription
wh0cd20707 suhagra elocon over the counter
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.845