Ciacho jabłko karmel orzech

Ciacho jabłko karmel orzech
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
mąka ziemniaczana lub budyń - 4 łyżki stołowe
proszek do pieczenia - 1 łyżeczka do herbaty
Cynamon - 1 łyżeczka do herbaty
jabłka - wg. uznania
Cukier - 1 szklanka
mielone orzechy laskowe - 200 g
miękkie masło - 250 g
cukier migdałowy - 1 opakowanie
masa kajmakowa - 1 puszka
budyń waniliowy - 2 opakowania
masło - 200 g
Ocena
3.08
13
Średnia 3.08 / 5 (13 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Przyprawa do piernika  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Cynamon  g  x  kcal =  kcal
Mąka pszenna  g  x  kcal =  kcal
Proszek do pieczenia  g  x  kcal =  kcal
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Ciacho jabłko karmel orzech
  1. 1. Biszkopt jabłkowy: Nagrzać piekarnik do 180 stopni. Pokroić jabłka w półksiężyce. Ubić białka na sztywną pianę. Dodać cukier nadal ubijając. Powoli dodawać żółtka i nadal ubijać. W osobnym naczyniu wymieszać mąkę, mąkę ziemniaczaną/budyń, proszek do pieczenia i przyprawy. Przesiane powoli dodawać do masy bardzo delikatnie, ale dokładnie mieszając (nie używamy do tego miksera!!) Wlać ciasto do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Powkładać w nie kawałki jabłek. Piec przez około 35-45 minut.
  2. 2. Ciasto laskowe: Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Wymieszać w jednym naczyniu suche składniki. W drugim miksować masło do gładkości. Dodawać stopniowo po jednym jajku i miksować, aby składniki się całkowicie połączyły. Stopniowo dodawać suche składniki wciąż miksując. Wlać ciasto do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 45 minut.
  3. 3. Krem budyniowy: Ugotować budynie wg przepisu, tyle że z mniejszą ilością mleka. Wystudzić. Utrzeć masło. Dodawać wystudzony budyń i miksować do gładkości.
  4. 4. Przekroić ciasto jabłkowe i ciasto laskowe na 2 części. Przekładać je kremem budyniowym. Wierzch polać masą kajmakową.
    Przekroić ciasto jabłkowe i ciasto laskowe na 2 części. Przekładać je kremem budyniowym. Wierzch polać masą kajmakową.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Stopień trudności: Średnie
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Ilość osób: powyżej 12
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Pieczenie
Rodzaj głównego składnika: mąka i produkty zbożowe
Kuchnie świata:
Sezon: Całoroczne,
Szczególne okazje: Urodziny, imieniny,
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
wh0cd700395 cheap kamagra
wh0cd614281 Arimidex Online
>Picie kawy powoduje palpitacje serca i zwiększa tętno. Może tak >się zdarzyć - ale tylko ...
wh0cd523433 citalopram hydrobromide
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.789