Ciacho jabłko karmel orzech

Ciacho jabłko karmel orzech
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
mąka ziemniaczana lub budyń - 4 łyżki stołowe
proszek do pieczenia - 1 łyżeczka do herbaty
Cynamon - 1 łyżeczka do herbaty
jabłka - wg. uznania
Cukier - 1 szklanka
mielone orzechy laskowe - 200 g
miękkie masło - 250 g
cukier migdałowy - 1 opakowanie
masa kajmakowa - 1 puszka
budyń waniliowy - 2 opakowania
masło - 200 g
Ocena
3.08
13
Średnia 3.08 / 5 (13 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Przyprawa do piernika  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Cynamon  g  x  kcal =  kcal
Mąka pszenna  g  x  kcal =  kcal
Proszek do pieczenia  g  x  kcal =  kcal
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Ciacho jabłko karmel orzech
  1. 1. Biszkopt jabłkowy: Nagrzać piekarnik do 180 stopni. Pokroić jabłka w półksiężyce. Ubić białka na sztywną pianę. Dodać cukier nadal ubijając. Powoli dodawać żółtka i nadal ubijać. W osobnym naczyniu wymieszać mąkę, mąkę ziemniaczaną/budyń, proszek do pieczenia i przyprawy. Przesiane powoli dodawać do masy bardzo delikatnie, ale dokładnie mieszając (nie używamy do tego miksera!!) Wlać ciasto do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Powkładać w nie kawałki jabłek. Piec przez około 35-45 minut.
  2. 2. Ciasto laskowe: Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Wymieszać w jednym naczyniu suche składniki. W drugim miksować masło do gładkości. Dodawać stopniowo po jednym jajku i miksować, aby składniki się całkowicie połączyły. Stopniowo dodawać suche składniki wciąż miksując. Wlać ciasto do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 45 minut.
  3. 3. Krem budyniowy: Ugotować budynie wg przepisu, tyle że z mniejszą ilością mleka. Wystudzić. Utrzeć masło. Dodawać wystudzony budyń i miksować do gładkości.
  4. 4. Przekroić ciasto jabłkowe i ciasto laskowe na 2 części. Przekładać je kremem budyniowym. Wierzch polać masą kajmakową.
    Przekroić ciasto jabłkowe i ciasto laskowe na 2 części. Przekładać je kremem budyniowym. Wierzch polać masą kajmakową.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Stopień trudności: Średnie
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Ilość osób: powyżej 12
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Pieczenie
Rodzaj głównego składnika: mąka i produkty zbożowe
Kuchnie świata:
Sezon: Całoroczne,
Szczególne okazje: Urodziny, imieniny,
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd811524 buy anafranil online Buy Triamterene
wh0cd591094 buy cafergot toradol pills
wh0cd342046 tetracycline prednisone drug diclofenac cymbalta canada buy betapace as explained here
wh0cd840136 vermox buy celebrex phenergan lowest prices
wh0cd150255 medrol pak
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.665