Przepis stworzony przez Łukasz Fulara
Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w restauracji "Secretariat" na terenie Hipodromu w Sopocie.
Zapraszam na mój blog »
~ Łukasz Fulara

Krem z dyni z kurkami

Krem z dyni z kurkami
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Kurki - 100 g
Śmietana 18% - 50 ml
Sól - wg. uznania
Pieprz świeżo mielony - wg. uznania
Ocena
4.06
32
Średnia 4.06 / 5 (32 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Dynia  g  x  kcal = 0 kcal
Bulion drobiowy  g  x   kcal =  kcal
Szalotka  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Krem z dyni z kurkami
  1. 1. Dynie i szalotkę kroimy w drobną kostkę.Przesmażamy na maśle a następnie dolewamy wcześniej ugotowany bulion drobiowy.Całość gotujemy na wolnym ogniu około 10 minut.Następnie blendujemy i przelewamy przez drobne sito.Tak przygotowaną zupę doprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem.Do dekoracji jak i podniesienia smaku dodajemy śmietanę oraz smażone kurki.
    Dynie i szalotkę kroimy w drobną kostkę.Przesmażamy na maśle a następnie dolewamy wcześniej ugotowany bulion drobiowy.Całość gotujemy na wolnym ogniu około 10 minut.Następnie blendujemy i przelewamy przez drobne sito.Tak przygotowaną zupę doprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem.Do dekoracji jak i podniesienia smaku dodajemy śmietanę oraz smażone kurki.
  2. 2. Smacznego.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Zupy
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Ilość osób: 1-2
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Gotowanie
Rodzaj głównego składnika:
Kuchnie świata:
Sezon: Lato,
Szczególne okazje:
Pozostałe: Przepisy bezglutenowe,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Czym różnią się kaptury i kurtyny termoizolacyjne?
Peklowanie ~ Gość
wh0cd435967 celebrex tamoxifen bentyl amoxicillin brand name celebrex
wh0cd398980 tamoxifen price diclofenac celebrex proscar
wh0cd266374 Trazodone
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.129