Przepis stworzony przez Łukasz Fulara
Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w restauracji "Secretariat" na terenie Hipodromu w Sopocie.
Zapraszam na mój blog »
~ Łukasz Fulara

Krem z dyni z kurkami

Krem z dyni z kurkami
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Kurki - 100 g
Śmietana 18% - 50 ml
Sól - wg. uznania
Pieprz świeżo mielony - wg. uznania
Ocena
4.06
32
Średnia 4.06 / 5 (32 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Dynia  g  x  kcal = 0 kcal
Bulion drobiowy  g  x   kcal =  kcal
Szalotka  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Krem z dyni z kurkami
  1. 1. Dynie i szalotkę kroimy w drobną kostkę.Przesmażamy na maśle a następnie dolewamy wcześniej ugotowany bulion drobiowy.Całość gotujemy na wolnym ogniu około 10 minut.Następnie blendujemy i przelewamy przez drobne sito.Tak przygotowaną zupę doprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem.Do dekoracji jak i podniesienia smaku dodajemy śmietanę oraz smażone kurki.
    Dynie i szalotkę kroimy w drobną kostkę.Przesmażamy na maśle a następnie dolewamy wcześniej ugotowany bulion drobiowy.Całość gotujemy na wolnym ogniu około 10 minut.Następnie blendujemy i przelewamy przez drobne sito.Tak przygotowaną zupę doprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem.Do dekoracji jak i podniesienia smaku dodajemy śmietanę oraz smażone kurki.
  2. 2. Smacznego.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Zupy
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Ilość osób: 1-2
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Gotowanie
Rodzaj głównego składnika:
Kuchnie świata:
Sezon: Lato,
Szczególne okazje:
Pozostałe: Przepisy bezglutenowe,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd934649 buy provera clicking here anafranil buy neurontin provera tamoxifen effexor xr 75 ...
wh0cd629992 erythromycin augmentin penicillin tadacip zithromax proventil hfa 90 mcg inhaler
wh0cd967479 buy inderal online yasmin prednisone acetate celexa neurontin
wh0cd880287 cytotec order colchicine anafranil cheapest adalat
wh0cd804399 Cymbalta Motilium No Rx Kamagra Over The Counter buy albenza Paxil Online
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:7.298