Przepis stworzony przez Łukasz Fulara
Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w restauracji "Secretariat" na terenie Hipodromu w Sopocie.
Zapraszam na mój blog »
~ Łukasz Fulara

Fondant czekoladowy z malinami

Fondant czekoladowy z malinami
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
4.24
33
Średnia 4.24 / 5 (33 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Mięta  g  x  kcal =  kcal
Białko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Bułka tarta  g  x  kcal = 0 kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Fondant czekoladowy z malinami
  1. 1. Maliny gotujemy z dodatkiem cukru i posiekanymi listkami mięty.Gdy nadmiar soku nam odparuje pozostawiamy maliny do ostygnięcia.
    Maliny gotujemy z dodatkiem cukru i posiekanymi listkami mięty.Gdy nadmiar soku nam odparuje pozostawiamy maliny do ostygnięcia.
  2. 2. W misce na parze wodnej rozpuszczamy czekoladę z dodatkiem mleka i cukru pudru.Gdy czekolada jest półpłynna łączymy z ubitymi na piane białkami.Foremki do pieczenia smarujemy masłem i delikatnie obsypujemy bułką tartą.Napełniamy naczynia do 3/4 wysokości czekoladą.Na środku nakładamy wcześniej przygotowane maliny.Pieczemy w 200 stopniach około 8-10 minut.Tak aby całość nam wyrosła a w środku maliny wraz z czekoladą były półpłynne. Smacznego
    W misce na parze wodnej rozpuszczamy czekoladę z dodatkiem mleka i cukru pudru.Gdy czekolada jest półpłynna łączymy z ubitymi na piane białkami.Foremki do pieczenia smarujemy masłem i delikatnie obsypujemy bułką tartą.Napełniamy naczynia do 3/4 wysokości czekoladą.Na środku nakładamy wcześniej przygotowane maliny.Pieczemy w 200 stopniach około 8-10 minut.Tak aby całość nam wyrosła a w środku maliny wraz z czekoladą były półpłynne.
Smacznego
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: do 30 minut
Ilość osób: 1-2
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Pieczenie
Rodzaj głównego składnika:
Kuchnie świata:
Sezon: Lato,
Szczególne okazje:
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Czym różnią się kaptury i kurtyny termoizolacyjne?
Peklowanie ~ Gość
wh0cd435967 celebrex tamoxifen bentyl amoxicillin brand name celebrex
wh0cd398980 tamoxifen price diclofenac celebrex proscar
wh0cd266374 Trazodone
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:2.374