Przepis stworzony przez Łukasz Fulara
Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w restauracji "Secretariat" na terenie Hipodromu w Sopocie.
Zapraszam na mój blog »
~ Łukasz Fulara

Fondant czekoladowy z malinami

Fondant czekoladowy z malinami
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
4.24
33
Średnia 4.24 / 5 (33 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Mleko  g  x  kcal =  kcal
Mięta  g  x  kcal =  kcal
Białko jaja kurzego  g  x  kcal =  kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Bułka tarta  g  x  kcal = 0 kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Fondant czekoladowy z malinami
  1. 1. Maliny gotujemy z dodatkiem cukru i posiekanymi listkami mięty.Gdy nadmiar soku nam odparuje pozostawiamy maliny do ostygnięcia.
    Maliny gotujemy z dodatkiem cukru i posiekanymi listkami mięty.Gdy nadmiar soku nam odparuje pozostawiamy maliny do ostygnięcia.
  2. 2. W misce na parze wodnej rozpuszczamy czekoladę z dodatkiem mleka i cukru pudru.Gdy czekolada jest półpłynna łączymy z ubitymi na piane białkami.Foremki do pieczenia smarujemy masłem i delikatnie obsypujemy bułką tartą.Napełniamy naczynia do 3/4 wysokości czekoladą.Na środku nakładamy wcześniej przygotowane maliny.Pieczemy w 200 stopniach około 8-10 minut.Tak aby całość nam wyrosła a w środku maliny wraz z czekoladą były półpłynne. Smacznego
    W misce na parze wodnej rozpuszczamy czekoladę z dodatkiem mleka i cukru pudru.Gdy czekolada jest półpłynna łączymy z ubitymi na piane białkami.Foremki do pieczenia smarujemy masłem i delikatnie obsypujemy bułką tartą.Napełniamy naczynia do 3/4 wysokości czekoladą.Na środku nakładamy wcześniej przygotowane maliny.Pieczemy w 200 stopniach około 8-10 minut.Tak aby całość nam wyrosła a w środku maliny wraz z czekoladą były półpłynne.
Smacznego
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: do 30 minut
Ilość osób: 1-2
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Pieczenie
Rodzaj głównego składnika:
Kuchnie świata:
Sezon: Lato,
Szczególne okazje:
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Nutrition is a illustrious possess of having a in the pink lifestyle. You may scarcity to be more ...
wh0cd653757 prednisone lisinopril clindamycin baclofen finasteride without prescription
wh0cd783998 erythromycin benicar hct price allopurinol buy
wh0cd381951 aripiprazole abilify tetracycline buy online buy celexa strattera online vardenafil
wh0cd566556 robaxin pills Celebrex Tabs
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.69