Przepis stworzony przez Szczypior gotuje
Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym doradztwem gastronomicznym. Oferuje swoim klientom pomoc w zakresie otwarcia restauracji, dzieli się praktycznymi i sprawdzonymi metodami ...
Zapraszam na mój blog »
~ Szczypior gotuje

Halibut owinięty w polską szynkę z ratatouille warzywnym na ziemniakach truflowych w cieście francuskim.

Halibut owinięty w polską szynkę z ratatouille warzywnym na ziemniakach truflowych w cieście francuskim.
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
4.36
47
Średnia 4.36 / 5 (47 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Halibut / Kulbak  g  x  kcal =  kcal
Papryka  g  x  kcal =  kcal
Cukinia  g  x  kcal =  kcal
Cebula czerwona  g  x  kcal =  kcal
Ziemniaki  g  x  kcal = 0 kcal
Ser Gouda  g  x  kcal = 0 kcal
Oliwa z oliwek  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Halibut owinięty w polską szynkę z ratatouille warzywnym na ziemniakach truflowych w cieście francuskim.
  1. 1. Strudel: Obrane ziemniaki ugotować w osolonej wodzie na miękko. Rozgnieść za pomocą praski na puree, doprawiając do smaku solą, pieprzem, dodać pasty truflowej. Oddzielić żółtko od białka, dodając białko do ziemniaków. Wymieszać. Rozwałkować ciasto nakładając po długości puree truflowe i zawinąć „jak cukierek”. Z zewnątrz posmarować żółtkiem i posypać rozmarynem. Pieczemy w rozgrzanym uprzednio piekarniku w temperaturze 180*C ok 15minut. Przed podaniem strudla dzielimy go na porcje.
  2. 2. Sos: Białą cebulę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na niewielkiej ilości masła, dodajemy ser gorgonzola. Gdy ser zacznie się rozpuszczać dodajemy śmietanę i redukujemy na wolnym ogniu.
  3. 3. Ratatouille: Paprykę czyścimy z gniazd nasiennych i kroimy w kostkę ok 1cm. Smażymy na oliwie. Podobnie robimy z resztą warzyw(cukinia, cebula czerwona). Ciągle mieszamy aż warzywa będą al. dente. Doprawiamy solą pieprzem, bazylią i oregano. Dla smaku możemy również dodać paprykę słodką lub aby uzyskać danie ostrzejsze paprykę ostrą. Rybę dzielimy na porcje, doprawiamy solą i pieprzem oraz każdą z nich owijamy w plaster szynki i zapiekamy w uprzednio rozgrzanym piekarniku 160*C ok 8-10 minut. Rybę serwujemy na porcjach strudla, obok serwując salsę warzywną i sos. Dekorujemy listkami roszponki.
    Ratatouille:
Paprykę czyścimy z gniazd nasiennych i kroimy w kostkę ok 1cm. Smażymy na oliwie. Podobnie robimy z resztą warzyw(cukinia, cebula czerwona). Ciągle mieszamy aż warzywa będą al. dente. Doprawiamy solą pieprzem, bazylią i oregano. Dla smaku możemy również dodać paprykę słodką lub aby uzyskać danie ostrzejsze paprykę ostrą.
Rybę dzielimy na porcje, doprawiamy solą i pieprzem oraz każdą z nich owijamy w plaster szynki i zapiekamy w uprzednio rozgrzanym piekarniku 160*C ok 8-10 minut.
Rybę serwujemy na porcjach strudla, obok serwując salsę warzywną i sos. Dekorujemy listkami roszponki.
Klasyfikacja przepisu:
Stopień trudności: Średnie
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Ilość osób: 1-2
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Pieczenie
Rodzaj głównego składnika: ryby
Kuchnie świata: kuchnia fusion
Sezon: Lato,
Szczególne okazje: Kolacja dla dwojga/walentynki,
Pozostałe: Afrodyzjaki,
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Peklowanie ~ Gość
wh0cd435967 celebrex tamoxifen bentyl amoxicillin brand name celebrex
wh0cd398980 tamoxifen price diclofenac celebrex proscar
wh0cd266374 Trazodone
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
wh0cd700395 cheap kamagra
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:2.196