Przepis stworzony przez Łukasz Fulara
Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w restauracji "Secretariat" na terenie Hipodromu w Sopocie.
Zapraszam na mój blog »
~ Łukasz Fulara

Łosoś pieczony z papryką - Ferba

Łosoś pieczony z papryką - Ferba
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Łosoś bez skóry - 160 g
Papryka cała bez skóry - Ferba - 1 sztuka
Czosnek - 2 ząbki
Bazylia - 4 listki
Płatki soli cytrynowej - Especias del Sol - wg. uznania
Oliwa - Chinata - 50 ml
Pieprz świeżo mielony - wg. uznania
Sól - wg. uznania
Romanesco - 100 g
Ocena
3.94
18
Średnia 3.94 / 5 (18 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Łosoś pieczony z papryką - Ferba
  1. 1. Przygotowanie papryki zaczynamy od pokrojenia jej w drobną kostkę.Następnie siekamy czosnek i przesmażamy go na oliwie.Dodajemy paprykę i smażymy około 1 minuty.Doprawiamy solą, pieprzem i świeżą bazylią.
    Przygotowanie papryki zaczynamy od pokrojenia jej w drobną kostkę.Następnie siekamy czosnek i przesmażamy go na oliwie.Dodajemy paprykę i smażymy około 1 minuty.Doprawiamy solą, pieprzem i świeżą bazylią.
  2. 2. Łososia doprawiamy płatkami soli cytrynowej i świeżym pieprzem.Następnie smarujemy delikatnie oliwą.Układamy na wierzch przygotowaną paprykę.Pieczemy w zależności od grubości ryby około 7-10 minut w 165 stopniach.Romanesco gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy. Smacznego
    Łososia doprawiamy płatkami soli cytrynowej i świeżym pieprzem.Następnie smarujemy delikatnie oliwą.Układamy na wierzch przygotowaną paprykę.Pieczemy w zależności od grubości ryby około 7-10 minut w 165 stopniach.Romanesco gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy.
Smacznego
  3. 3. Produkty potrzebne do wykonania dania dostępne są w sklepie "Smaki Hiszpanii" w Sopocie przy Al.Niepodległości 743/1
Klasyfikacja przepisu:
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Ilość osób: 1-2
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Pieczenie
Rodzaj głównego składnika: ryby
Kuchnie świata:
Sezon: Jesień,
Szczególne okazje:
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd266374 Trazodone
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
wh0cd700395 cheap kamagra
wh0cd614281 Arimidex Online
>Picie kawy powoduje palpitacje serca i zwiększa tętno. Może tak >się zdarzyć - ale tylko ...
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:2.5