Przepis stworzony przez Łukasz Fulara
Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w restauracji "Secretariat" na terenie Hipodromu w Sopocie.
Zapraszam na mój blog »
~ Łukasz Fulara

Pierś kurczaka z pastą czarnych oliwek zapieczona w szynce serrano

Pierś kurczaka z pastą czarnych oliwek zapieczona w szynce serrano
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Pierś kurczaka - 140 g
Szynka serrano - 3 plastry
Czarne oliwki -Chinata- - 50 g
Kapary - 20 g
Czosnek - 2 ząbki
Bazylia - 6 listków
Oliwa -Chinata- - 20 ml
Sól - wg. uznania
Pieprz świeżo mielony - wg. uznania
Ocena
4.23
22
Średnia 4.23 / 5 (22 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pierś kurczaka z pastą czarnych oliwek zapieczona w szynce serrano
  1. 1. Czarne oliwki, kapary, czosnek, bazylię, oliwę - blendujemy.W taki sposób przygotujemy bardzo aromatyczną pastę którą będzie nadzieniem do piersi kurczaka.
    Czarne oliwki, kapary, czosnek, bazylię, oliwę - blendujemy.W taki sposób przygotujemy bardzo aromatyczną pastę którą będzie nadzieniem do piersi kurczaka.
  2. 2. Pierś kurczaka rozcinamy tak aby powstał duży płat mięsa o grubości około 0,5-1 cm.Delikatnie doprawiamy solą i pieprzem.Pamiętając że pasta oliwkowa i szynka serrano zawierają znaczną ilość soli.Pastę nakładamy na płat mięsa i zwijamy roladkę.Następnie roladkę zawijamy w plastry szynki serrano.Teraz całość zawijamy w papier do pieczenia.W papierze pieczemy około 5 minut.Po tym czasie wyjmujemy z papieru i pieczemy kolejne 5 minut.W trakcie całego pieczenia temperaturę nastawiamy na 140 stopni. Smacznego
    Pierś kurczaka rozcinamy tak aby powstał duży płat mięsa o grubości około 0,5-1 cm.Delikatnie doprawiamy solą i pieprzem.Pamiętając że pasta oliwkowa i szynka serrano zawierają znaczną ilość soli.Pastę nakładamy na płat mięsa i zwijamy roladkę.Następnie roladkę zawijamy w plastry szynki serrano.Teraz całość zawijamy w papier do pieczenia.W papierze pieczemy około 5 minut.Po tym czasie wyjmujemy z papieru i pieczemy kolejne 5 minut.W trakcie całego pieczenia temperaturę nastawiamy na 140 stopni.
Smacznego
  3. 3. Produkty potrzebne do wykonania dania dostępne są w sklepie "Smaki Hiszpanii" w Sopocie przy Al.Niepodległości 743/1
Klasyfikacja przepisu:
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Ilość osób: 1-2
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Pieczenie
Rodzaj głównego składnika: drób
Kuchnie świata:
Sezon: Całoroczne,
Szczególne okazje:
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd456713 Wellbutrin Online Allopurinol Pills erythromycin
wh0cd347989 erythromycin online stromectol where to buy synthroid benicar zoloft buy celexa
wh0cd293627 propranolol prednisone hydrochlorothiazide eurax strattera
Kto chce troche motywacji do odchudzania, niech zajrzy na strone w podpsie
wh0cd282310 celebrex benicar medrol tenormin
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.664