Przepis stworzony przez Łukasz Fulara
Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w restauracji "Secretariat" na terenie Hipodromu w Sopocie.
Zapraszam na mój blog »
~ Łukasz Fulara

Pierś kurczaka z pastą czarnych oliwek zapieczona w szynce serrano

Pierś kurczaka z pastą czarnych oliwek zapieczona w szynce serrano
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Pierś kurczaka - 140 g
Szynka serrano - 3 plastry
Czarne oliwki -Chinata- - 50 g
Kapary - 20 g
Czosnek - 2 ząbki
Bazylia - 6 listków
Oliwa -Chinata- - 20 ml
Sól - wg. uznania
Pieprz świeżo mielony - wg. uznania
Ocena
4.23
22
Średnia 4.23 / 5 (22 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Pierś kurczaka z pastą czarnych oliwek zapieczona w szynce serrano
  1. 1. Czarne oliwki, kapary, czosnek, bazylię, oliwę - blendujemy.W taki sposób przygotujemy bardzo aromatyczną pastę którą będzie nadzieniem do piersi kurczaka.
    Czarne oliwki, kapary, czosnek, bazylię, oliwę - blendujemy.W taki sposób przygotujemy bardzo aromatyczną pastę którą będzie nadzieniem do piersi kurczaka.
  2. 2. Pierś kurczaka rozcinamy tak aby powstał duży płat mięsa o grubości około 0,5-1 cm.Delikatnie doprawiamy solą i pieprzem.Pamiętając że pasta oliwkowa i szynka serrano zawierają znaczną ilość soli.Pastę nakładamy na płat mięsa i zwijamy roladkę.Następnie roladkę zawijamy w plastry szynki serrano.Teraz całość zawijamy w papier do pieczenia.W papierze pieczemy około 5 minut.Po tym czasie wyjmujemy z papieru i pieczemy kolejne 5 minut.W trakcie całego pieczenia temperaturę nastawiamy na 140 stopni. Smacznego
    Pierś kurczaka rozcinamy tak aby powstał duży płat mięsa o grubości około 0,5-1 cm.Delikatnie doprawiamy solą i pieprzem.Pamiętając że pasta oliwkowa i szynka serrano zawierają znaczną ilość soli.Pastę nakładamy na płat mięsa i zwijamy roladkę.Następnie roladkę zawijamy w plastry szynki serrano.Teraz całość zawijamy w papier do pieczenia.W papierze pieczemy około 5 minut.Po tym czasie wyjmujemy z papieru i pieczemy kolejne 5 minut.W trakcie całego pieczenia temperaturę nastawiamy na 140 stopni.
Smacznego
  3. 3. Produkty potrzebne do wykonania dania dostępne są w sklepie "Smaki Hiszpanii" w Sopocie przy Al.Niepodległości 743/1
Klasyfikacja przepisu:
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Ilość osób: 1-2
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Pieczenie
Rodzaj głównego składnika: drób
Kuchnie świata:
Sezon: Całoroczne,
Szczególne okazje:
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Czym różnią się kaptury i kurtyny termoizolacyjne?
Peklowanie ~ Gość
wh0cd435967 celebrex tamoxifen bentyl amoxicillin brand name celebrex
wh0cd398980 tamoxifen price diclofenac celebrex proscar
wh0cd266374 Trazodone
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.393