Przepis stworzony przez Marcin Budynek
Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów kulinarnych. Jego specjalnością są dania śródziemnomorskie i kuchnia polska.
Zapraszam na mój blog »
~ Marcin Budynek

Śliwki z kruszonką

Śliwki z kruszonką
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Śliwki - 100 g
Cukier - 50 g
Masło - 200 g
Brzoskwinie - 100 g
Cynamon - 1 laska
Cukier - 210 g
Cukier waniliowy - 20 g
Ocena
3.68
31
Średnia 3.68 / 5 (31 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Mąka pszenna  g  x  kcal = 0 kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Śliwki
Składniki potrzebne do wykonania Śliwki
Śliwki - 100 g
Brzoskwinie - 100 g
  1. 1. Śliwki i brzoskwinie kroimy w kostkę.
Karmel
Składniki potrzebne do wykonania Karmel
Cukier - 50 g
Cynamon - 1 laska
  1. 1. Do rondla wsypujemy cukier, dodajemy laskę cynamonu, po skarmelizowaniu dodajemy pokrojone w kostkę śliwki oraz brzoskwinie. Następnie przekładamy do żaroodpornego naczynia.
Kruszonka
Składniki potrzebne do wykonania Kruszonka
Masło - 200 g
Cukier - 210 g
Cukier waniliowy - 20 g
  1. 1. Masło i mąkę rozcieramy, następnie dosypuje cukru i powtarzam czynność aż do uzyskania odpowiedniej konsystencji.
  2. 2. Świeżo roztartą kruszonką posypuje owoce, a następnie całość wkładam do pieca rozgrzanego do 220°C na 15 min.
Śliwki z kruszonką
  1. 1. Całość podajemy z lodami waniliowymi i posypujemy płatki migdałowymi.
    Całość podajemy z lodami waniliowymi i posypujemy płatki migdałowymi.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Ilość osób: 2-3
Złożoność przepisu: złożony (wieloetapowy)
Metody przygotowania: Pieczenie
Rodzaj głównego składnika: owoce
Kuchnie świata:
Sezon: Jesień,
Szczególne okazje:
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Czym różnią się kaptury i kurtyny termoizolacyjne?
Peklowanie ~ Gość
wh0cd435967 celebrex tamoxifen bentyl amoxicillin brand name celebrex
wh0cd398980 tamoxifen price diclofenac celebrex proscar
wh0cd266374 Trazodone
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.635