Przepis stworzony przez Marcin Budynek
Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów kulinarnych. Jego specjalnością są dania śródziemnomorskie i kuchnia polska.
Zapraszam na mój blog »
~ Marcin Budynek

Śliwki z kruszonką

Śliwki z kruszonką
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Śliwki - 100 g
Cukier - 50 g
Masło - 200 g
Brzoskwinie - 100 g
Cynamon - 1 laska
Cukier - 210 g
Cukier waniliowy - 20 g
Ocena
3.68
31
Średnia 3.68 / 5 (31 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Mąka pszenna  g  x  kcal = 0 kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Śliwki
Składniki potrzebne do wykonania Śliwki
Śliwki - 100 g
Brzoskwinie - 100 g
  1. 1. Śliwki i brzoskwinie kroimy w kostkę.
Karmel
Składniki potrzebne do wykonania Karmel
Cukier - 50 g
Cynamon - 1 laska
  1. 1. Do rondla wsypujemy cukier, dodajemy laskę cynamonu, po skarmelizowaniu dodajemy pokrojone w kostkę śliwki oraz brzoskwinie. Następnie przekładamy do żaroodpornego naczynia.
Kruszonka
Składniki potrzebne do wykonania Kruszonka
Masło - 200 g
Cukier - 210 g
Cukier waniliowy - 20 g
  1. 1. Masło i mąkę rozcieramy, następnie dosypuje cukru i powtarzam czynność aż do uzyskania odpowiedniej konsystencji.
  2. 2. Świeżo roztartą kruszonką posypuje owoce, a następnie całość wkładam do pieca rozgrzanego do 220°C na 15 min.
Śliwki z kruszonką
  1. 1. Całość podajemy z lodami waniliowymi i posypujemy płatki migdałowymi.
    Całość podajemy z lodami waniliowymi i posypujemy płatki migdałowymi.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Ilość osób: 2-3
Złożoność przepisu: złożony (wieloetapowy)
Metody przygotowania: Pieczenie
Rodzaj głównego składnika: owoce
Kuchnie świata:
Sezon: Jesień,
Szczególne okazje:
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd816843 nexium buy cheap nolvadex online without prescription atarax 25 erythromycin metformin ...
wh0cd934649 buy provera clicking here anafranil buy neurontin provera tamoxifen effexor xr 75 ...
wh0cd629992 erythromycin augmentin penicillin tadacip zithromax proventil hfa 90 mcg inhaler
wh0cd967479 buy inderal online yasmin prednisone acetate celexa neurontin
wh0cd880287 cytotec order colchicine anafranil cheapest adalat
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.777