Przepis stworzony przez Marcin Budynek
Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów kulinarnych. Jego specjalnością są dania śródziemnomorskie i kuchnia polska.
Zapraszam na mój blog »
~ Marcin Budynek

Ciasto ze śliwkami

Ciasto ze śliwkami
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Śliwki węgierki - 3 kg
Margaryna - 200 g
Masło - 250 g
Cukier - 100 g
Żółtko - 5 sztuk
Żółtka - 3 sztuki
Ocena
4
33
Średnia 4 / 5 (33 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Mąka pszenna  g  x  kcal = 0 kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Śliwki węgierki
Składniki potrzebne do wykonania Śliwki węgierki
Śliwki węgierki - 3 kg
  1. 1. Śliwki opłukać, osuszyć, przekroić wzdłuż na połówki, usunąć pestki.
I ciasto
Składniki potrzebne do wykonania I ciasto
Margaryna - 200 g
Cukier - 100 g
Żółtka - 3 sztuki
  1. 1. Mikserem ucierać masło z cukrem na gładką masę, dodawać kolejno po jednym żółtku, następnie dodawać przesianej mąki i miksować całość na mniejszych obrotach miksera, aż do połączenia składników.
II ciasto
Składniki potrzebne do wykonania II ciasto
Masło - 250 g
Żółtko - 5 sztuk
  1. 1. Mikserem ucierać masło na gładką masę, dodawać kolejno po jednym żółtku, następnie dodawać przesianej mąki i miksować całość na mniejszych obrotach miksera, aż do połączenia składników.
  2. 2. I ciasto przełożyć do formy, wyrównać powierzchnię, rozłożyć śliwki (przecięciem do góry), następnie dołożyć II ciasto na wierzch położyć śliwki, całość wstawić do nagrzanego piekarnika.
    I ciasto przełożyć do formy, wyrównać powierzchnię, rozłożyć śliwki (przecięciem do góry), następnie dołożyć II ciasto na wierzch położyć śliwki, całość wstawić do nagrzanego piekarnika.
Ciasto ze śliwkami
  1. 1. 
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Desery
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Ilość osób: 2-3
Złożoność przepisu: złożony (wieloetapowy)
Metody przygotowania: Pieczenie
Rodzaj głównego składnika: owoce
Kuchnie świata:
Sezon: Jesień,
Szczególne okazje:
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Nutrition is a illustrious possess of having a in the pink lifestyle. You may scarcity to be more ...
wh0cd653757 prednisone lisinopril clindamycin baclofen finasteride without prescription
wh0cd783998 erythromycin benicar hct price allopurinol buy
wh0cd381951 aripiprazole abilify tetracycline buy online buy celexa strattera online vardenafil
wh0cd566556 robaxin pills Celebrex Tabs
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.418