Halibut z Bok choy na sosie kukurydzianym

Halibut z Bok choy na sosie kukurydzianym
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Halibut filet - 160 g
Bok choy - 0.5 sztuki
Papryka czerwona - 50 g
Sezam - 10 g
Czosnek - wg. uznania
Sos sojowy jasny - wg. uznania
Kukurydza - Ferba - - 100 g
Masło - 50 g
Oliwa - Chinata - - 50 ml
Sól - wg. uznania
Pieprz świeżo mielony - wg. uznania
Ocena
3.75
20
Średnia 3.75 / 5 (20 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Mleko 3,2%  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Halibut z Bok choy na sosie kukurydzianym
  1. 1. Sezam prażymy na suchej patelni.Dodajemy oliwę, masło i przesmażamy z dodatkiem pasków papryki a następnie pokrojone bok choy.Doprawiamy pieprzem i sosem sojowym.
    Sezam prażymy na suchej patelni.Dodajemy oliwę, masło i przesmażamy z dodatkiem pasków papryki a następnie pokrojone bok choy.Doprawiamy pieprzem i sosem sojowym.
  2. 2. Kukurydze gotujemy w mleku około 3 minut.Następnie blendujemy i przecieramy przez drobne sito.Doprawiamy solą, pieprzem i schłodzonym masłem.
    Kukurydze  gotujemy w mleku około 3 minut.Następnie blendujemy i przecieramy przez drobne sito.Doprawiamy solą, pieprzem i schłodzonym masłem.
  3. 3. Filet halibuta dzielimy na trzy części.Doprawiamy solą, pieprzem i smażymy.Gdy ryba jest usmażona przekładamy ją przygotowanymi warzywami.Do całości dodajemy sos z kukurydzy. Smacznego
    Filet halibuta dzielimy na trzy części.Doprawiamy solą, pieprzem i smażymy.Gdy ryba jest usmażona przekładamy ją przygotowanymi  warzywami.Do całości dodajemy sos z kukurydzy.
Smacznego
  4. 4.  Produkty potrzebne do wykonania dania dostępne są w sklepie "Smaki Hiszpanii" w Sopocie przy Al.Niepodległości 743/1
Klasyfikacja przepisu:
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Ilość osób: 1-2
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Smażenie
Rodzaj głównego składnika: ryby
Kuchnie świata:
Sezon: Całoroczne,
Szczególne okazje:
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
- woda z sodą i octem - DOPISZCIE, że chodzi o OCET JABŁKOWY bo ludziom krzywdę zrobicie! Nie ...
wiecie w czym ja robie oliwy teraz ? ma robota kuchnnego kohersen mycook, odryłem własne oliwy ...
wh0cd641317 citalopram headaches tetracycline capsules rimonabant bentyl abilify
wh0cd436316 buy azithromycin buy colchicine online augmentin tretinoin cream albuterol buy ...
wh0cd422759 atarax syrup proscar no rx
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.445