Halibut z Bok choy na sosie kukurydzianym

Halibut z Bok choy na sosie kukurydzianym
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Halibut filet - 160 g
Bok choy - 0.5 sztuki
Papryka czerwona - 50 g
Sezam - 10 g
Czosnek - wg. uznania
Sos sojowy jasny - wg. uznania
Kukurydza - Ferba - - 100 g
Masło - 50 g
Oliwa - Chinata - - 50 ml
Sól - wg. uznania
Pieprz świeżo mielony - wg. uznania
Ocena
3.78
18
Średnia 3.78 / 5 (18 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Mleko 3,2%  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Halibut z Bok choy na sosie kukurydzianym
  1. 1. Sezam prażymy na suchej patelni.Dodajemy oliwę, masło i przesmażamy z dodatkiem pasków papryki a następnie pokrojone bok choy.Doprawiamy pieprzem i sosem sojowym.
    Sezam prażymy na suchej patelni.Dodajemy oliwę, masło i przesmażamy z dodatkiem pasków papryki a następnie pokrojone bok choy.Doprawiamy pieprzem i sosem sojowym.
  2. 2. Kukurydze gotujemy w mleku około 3 minut.Następnie blendujemy i przecieramy przez drobne sito.Doprawiamy solą, pieprzem i schłodzonym masłem.
    Kukurydze  gotujemy w mleku około 3 minut.Następnie blendujemy i przecieramy przez drobne sito.Doprawiamy solą, pieprzem i schłodzonym masłem.
  3. 3. Filet halibuta dzielimy na trzy części.Doprawiamy solą, pieprzem i smażymy.Gdy ryba jest usmażona przekładamy ją przygotowanymi warzywami.Do całości dodajemy sos z kukurydzy. Smacznego
    Filet halibuta dzielimy na trzy części.Doprawiamy solą, pieprzem i smażymy.Gdy ryba jest usmażona przekładamy ją przygotowanymi  warzywami.Do całości dodajemy sos z kukurydzy.
Smacznego
  4. 4.  Produkty potrzebne do wykonania dania dostępne są w sklepie "Smaki Hiszpanii" w Sopocie przy Al.Niepodległości 743/1
Klasyfikacja przepisu:
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Ilość osób: 1-2
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Smażenie
Rodzaj głównego składnika: ryby
Kuchnie świata:
Sezon: Całoroczne,
Szczególne okazje:
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd656628 cafergot Buy Propranolol azithromycin drug
Podpisuje się pod tym! Swoje pierożki to swoje pierożki i nic ich nie pobije! A przynajmniej ...
Acai Berry - Why Is Acai Berry Supplement Therapeutic For You? Is make use of this certified ...
Acai Berry - Why Is Acai Berry Supplement Ideal For You? Is the item certified fair trade? There ...
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.102