Przepis stworzony przez Łukasz Fulara
Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w restauracji "Secretariat" na terenie Hipodromu w Sopocie.
Zapraszam na mój blog »
~ Łukasz Fulara

Kaczka z marmoladą gruszkowo-imbirową z kakao

Kaczka z marmoladą gruszkowo-imbirową z kakao
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Pierś kaczki - 1 sztuka
Marmolada cacao pera y jengibre - 50 g
Czerwone wino - 50 ml
Marakuja - 0.5 sztuki
Pszenica - 50 g
Borowik suszony - 10 g
Śliwka suszona - 10 g
Sól - wg. uznania
Pieprz świeżo mielony - wg. uznania
Oliwa Chinata - 50 ml
Masło - 25 g
Rozmaryn świeży - 1 gałązka
Ocena
4.15
26
Średnia 4.15 / 5 (26 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Kaczka z marmoladą gruszkowo-imbirową z kakao
  1. 1. Pszenice gotujemy do miękkości.Grzyby moczymy i również gotujemy aż będą miękkie.Ugotowane borowiki i śliwki kroimy w paseczki a następnie przesmażamy.Dodajemy pszenicę i doprawiamy solą oraz pieprzem.
  2. 2. Czerwone wino podgrzewamy aż odparuje połowa objętości.Dodajemy marmoladę cacao pera y jengibre.Gdy całość będzie już gorąca dodajemy schłodzone masło.I dokładnie mieszamy.
    Czerwone wino podgrzewamy aż odparuje połowa objętości.Dodajemy marmoladę cacao pera y jengibre.Gdy całość będzie już gorąca dodajemy schłodzone masło.I dokładnie mieszamy.
  3. 3. Pomarańcza filetujemy i wraz z marakują bardzo delikatnie podgrzewamy z dodatkiem oliwy.Skórę piersi kaczki nacinamy i smażymy od tej strony.Przewracamy na drugą stronę i po krótkim smażeniu doprawiamy solą, pieprzem i rozmarynem.Przekładamy do piekarnika na około 7-10 minut w temperaturze 175 stopni.Gdy kaczka jest gotowa układamy ją na pomarańczach z marakują z dodatkiem przygotowanej pszenicy i marmoladą gruszkowo-imbirową i kakao. Smacznego
    Pomarańcza filetujemy i wraz z marakują bardzo delikatnie podgrzewamy z dodatkiem oliwy.Skórę piersi kaczki nacinamy i smażymy od tej strony.Przewracamy na drugą stronę i po krótkim smażeniu doprawiamy solą, pieprzem i rozmarynem.Przekładamy do piekarnika na około 7-10 minut w temperaturze 175 stopni.Gdy kaczka jest gotowa układamy ją na pomarańczach z marakują z dodatkiem przygotowanej pszenicy i marmoladą gruszkowo-imbirową i kakao.
Smacznego
  4. 4.  Produkty potrzebne do wykonania dania dostępne są w sklepie "Smaki Hiszpanii" w Sopocie przy Al.Niepodległości 743/1
Klasyfikacja przepisu:
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Ilość osób: 1-2
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Pieczenie z obsmażaniem
Rodzaj głównego składnika: drób
Kuchnie świata:
Sezon: Całoroczne,
Szczególne okazje: Obiad niedzielny,
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd456713 Wellbutrin Online Allopurinol Pills erythromycin
wh0cd347989 erythromycin online stromectol where to buy synthroid benicar zoloft buy celexa
wh0cd293627 propranolol prednisone hydrochlorothiazide eurax strattera
Kto chce troche motywacji do odchudzania, niech zajrzy na strone w podpsie
wh0cd282310 celebrex benicar medrol tenormin
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.83