Przepis stworzony przez Łukasz Fulara
Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w restauracji "Secretariat" na terenie Hipodromu w Sopocie.
Zapraszam na mój blog »
~ Łukasz Fulara

Kaczka z marmoladą gruszkowo-imbirową z kakao

Kaczka z marmoladą gruszkowo-imbirową z kakao
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Pierś kaczki - 1 sztuka
Marmolada cacao pera y jengibre - 50 g
Czerwone wino - 50 ml
Marakuja - 0.5 sztuki
Pszenica - 50 g
Borowik suszony - 10 g
Śliwka suszona - 10 g
Sól - wg. uznania
Pieprz świeżo mielony - wg. uznania
Oliwa Chinata - 50 ml
Masło - 25 g
Rozmaryn świeży - 1 gałązka
Ocena
4.15
26
Średnia 4.15 / 5 (26 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Kaczka z marmoladą gruszkowo-imbirową z kakao
  1. 1. Pszenice gotujemy do miękkości.Grzyby moczymy i również gotujemy aż będą miękkie.Ugotowane borowiki i śliwki kroimy w paseczki a następnie przesmażamy.Dodajemy pszenicę i doprawiamy solą oraz pieprzem.
  2. 2. Czerwone wino podgrzewamy aż odparuje połowa objętości.Dodajemy marmoladę cacao pera y jengibre.Gdy całość będzie już gorąca dodajemy schłodzone masło.I dokładnie mieszamy.
    Czerwone wino podgrzewamy aż odparuje połowa objętości.Dodajemy marmoladę cacao pera y jengibre.Gdy całość będzie już gorąca dodajemy schłodzone masło.I dokładnie mieszamy.
  3. 3. Pomarańcza filetujemy i wraz z marakują bardzo delikatnie podgrzewamy z dodatkiem oliwy.Skórę piersi kaczki nacinamy i smażymy od tej strony.Przewracamy na drugą stronę i po krótkim smażeniu doprawiamy solą, pieprzem i rozmarynem.Przekładamy do piekarnika na około 7-10 minut w temperaturze 175 stopni.Gdy kaczka jest gotowa układamy ją na pomarańczach z marakują z dodatkiem przygotowanej pszenicy i marmoladą gruszkowo-imbirową i kakao. Smacznego
    Pomarańcza filetujemy i wraz z marakują bardzo delikatnie podgrzewamy z dodatkiem oliwy.Skórę piersi kaczki nacinamy i smażymy od tej strony.Przewracamy na drugą stronę i po krótkim smażeniu doprawiamy solą, pieprzem i rozmarynem.Przekładamy do piekarnika na około 7-10 minut w temperaturze 175 stopni.Gdy kaczka jest gotowa układamy ją na pomarańczach z marakują z dodatkiem przygotowanej pszenicy i marmoladą gruszkowo-imbirową i kakao.
Smacznego
  4. 4.  Produkty potrzebne do wykonania dania dostępne są w sklepie "Smaki Hiszpanii" w Sopocie przy Al.Niepodległości 743/1
Klasyfikacja przepisu:
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Ilość osób: 1-2
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Pieczenie z obsmażaniem
Rodzaj głównego składnika: drób
Kuchnie świata:
Sezon: Całoroczne,
Szczególne okazje: Obiad niedzielny,
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Czym różnią się kaptury i kurtyny termoizolacyjne?
Peklowanie ~ Gość
wh0cd435967 celebrex tamoxifen bentyl amoxicillin brand name celebrex
wh0cd398980 tamoxifen price diclofenac celebrex proscar
wh0cd266374 Trazodone
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.491