Przepis stworzony przez Łukasz Fulara
Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w restauracji "Secretariat" na terenie Hipodromu w Sopocie.
Zapraszam na mój blog »
~ Łukasz Fulara

Makrela na pikantnej potrawce z mięsa małż

Makrela na pikantnej potrawce z mięsa małż
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Makrela świeża - 1 sztuka
Salsa Brava - 1 łyżeczka do herbaty
Mięso małż - 80 g
Seler naciowy - 20 g
Białe wino - 25 ml
Śmietana 18% do gotowania - 50 ml
Kapary - 6 sztuk
Oliwa Chinata - 25 ml
Masło - 25 g
Sól morska Especias del Sol - wg. uznania
Cytryna - 0.5 sztuki
Ocena
4.04
26
Średnia 4.04 / 5 (26 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Makrela na pikantnej potrawce z mięsa małż
  1. 1. Makrele filetujemy.Przygotowany filet smażymy od strony skóry około 3-5minut.Następnie zdejmujemy z ognia i doprawiamy solą i sokiem z cytryny.Przewracamy rybę i dodajemy masło.Rybę na patelni pozostawiamy jeszcze na około 2-3 minuty poza ogniem.Tak przygotowana makrela będzie delikatna, soczysta i aromatyczna.
    Makrele filetujemy.Przygotowany filet smażymy od strony skóry około 3-5minut.Następnie zdejmujemy z ognia i doprawiamy solą i sokiem z cytryny.Przewracamy rybę i dodajemy masło.Rybę na patelni pozostawiamy jeszcze na około 2-3 minuty poza ogniem.Tak przygotowana makrela będzie delikatna, soczysta i aromatyczna.
  2. 2. Z selera naciowego wyciągamy włókna.Następnie kroimy w drobną kostkę.Przesmażamy na oliwie i maśle.Dodajemy mięso małż.Po krótkim smażeniu dodajemy wino a następnie śmietanę.Gdy potrawka zaczyna się gotować dodajemy kapary i Salsa Brava.Kapary nadadzą słony smak potrawce.Natomiast Salsa Brava która jest czosnkowo-pikantna doda potrawce smak i aromat.
  3. 3. Gotową potrawkę podajemy w głębokim talerzu na której układamy filet makreli.Do potrawki dodane zostały kiełki brokuł a na makrelę kawior wasabi. Smacznego
    Gotową potrawkę podajemy w głębokim talerzu na której układamy filet makreli.Do potrawki dodane zostały kiełki brokuł a na makrelę kawior wasabi.
Smacznego
  4. 4. Produkty potrzebne do wykonania dania dostępne są w sklepie "Smaki Hiszpanii" w Sopocie przy Al.Niepodległości 743/1
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Przystawki
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: do 30 minut
Ilość osób:
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Smażenie
Rodzaj głównego składnika: ryby
Kuchnie świata:
Sezon: Całoroczne,
Szczególne okazje: Urodziny, imieniny,
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kaprys ~ Gość
wh0cd244674 buy claritin dulcolax femara geriforte calan sr buy prevacid
wh0cd897376 where to buy vermox where to buy prednisone online without a script cymbalta advair
wh0cd603495 bentyl furosemide cost diclofenac topical gel
wh0cd823905 prednisone 10
wh0cd97724 buy lasix online canada website AZITHROMYCIN 500 MG TABLETS
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.444