Przepis stworzony przez Łukasz Fulara
Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w restauracji "Secretariat" na terenie Hipodromu w Sopocie.
Zapraszam na mój blog »
~ Łukasz Fulara

Makrela na pikantnej potrawce z mięsa małż

Makrela na pikantnej potrawce z mięsa małż
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Makrela świeża - 1 sztuka
Salsa Brava - 1 łyżeczka do herbaty
Mięso małż - 80 g
Seler naciowy - 20 g
Białe wino - 25 ml
Śmietana 18% do gotowania - 50 ml
Kapary - 6 sztuk
Oliwa Chinata - 25 ml
Masło - 25 g
Sól morska Especias del Sol - wg. uznania
Cytryna - 0.5 sztuki
Ocena
4
25
Średnia 4 / 5 (25 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Makrela na pikantnej potrawce z mięsa małż
  1. 1. Makrele filetujemy.Przygotowany filet smażymy od strony skóry około 3-5minut.Następnie zdejmujemy z ognia i doprawiamy solą i sokiem z cytryny.Przewracamy rybę i dodajemy masło.Rybę na patelni pozostawiamy jeszcze na około 2-3 minuty poza ogniem.Tak przygotowana makrela będzie delikatna, soczysta i aromatyczna.
    Makrele filetujemy.Przygotowany filet smażymy od strony skóry około 3-5minut.Następnie zdejmujemy z ognia i doprawiamy solą i sokiem z cytryny.Przewracamy rybę i dodajemy masło.Rybę na patelni pozostawiamy jeszcze na około 2-3 minuty poza ogniem.Tak przygotowana makrela będzie delikatna, soczysta i aromatyczna.
  2. 2. Z selera naciowego wyciągamy włókna.Następnie kroimy w drobną kostkę.Przesmażamy na oliwie i maśle.Dodajemy mięso małż.Po krótkim smażeniu dodajemy wino a następnie śmietanę.Gdy potrawka zaczyna się gotować dodajemy kapary i Salsa Brava.Kapary nadadzą słony smak potrawce.Natomiast Salsa Brava która jest czosnkowo-pikantna doda potrawce smak i aromat.
  3. 3. Gotową potrawkę podajemy w głębokim talerzu na której układamy filet makreli.Do potrawki dodane zostały kiełki brokuł a na makrelę kawior wasabi. Smacznego
    Gotową potrawkę podajemy w głębokim talerzu na której układamy filet makreli.Do potrawki dodane zostały kiełki brokuł a na makrelę kawior wasabi.
Smacznego
  4. 4. Produkty potrzebne do wykonania dania dostępne są w sklepie "Smaki Hiszpanii" w Sopocie przy Al.Niepodległości 743/1
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Przystawki
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: do 30 minut
Ilość osób:
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Smażenie
Rodzaj głównego składnika: ryby
Kuchnie świata:
Sezon: Całoroczne,
Szczególne okazje: Urodziny, imieniny,
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd240387 buy amitriptyline Atarax
Nutrition is a illustrious possess of having a in the pink lifestyle. You may scarcity to be more ...
wh0cd653757 prednisone lisinopril clindamycin baclofen finasteride without prescription
wh0cd783998 erythromycin benicar hct price allopurinol buy
wh0cd381951 aripiprazole abilify tetracycline buy online buy celexa strattera online vardenafil
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.368