Przepis stworzony przez Łukasz Fulara
Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w restauracji "Secretariat" na terenie Hipodromu w Sopocie.
Zapraszam na mój blog »
~ Łukasz Fulara

Stek w szynce serrano z kawą kolumbijska

Stek w szynce serrano z kawą kolumbijska
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Polędwica wołowa - 180 g
Szynka Serrano - 3 plastry
Marmolada z kawą kolumbijską - 1 łyżeczka do herbaty
Czerwone wino - 50 ml
Kawa ziarno - 5 ziarenek
Cukinia - 100 g
Pomidor cherry - 5 sztuk
Ser typu feta - 50 g
Sol morska Especias del Sol - wg. uznania
Pieprz świeżo mielony - wg. uznania
Oliwa Chinata - 50 ml
Czosnek - 2 ząbki
Masło - 25 g
Ocena
3.84
32
Średnia 3.84 / 5 (32 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Stek w szynce serrano z kawą kolumbijska
  1. 1. Polędwice wołową oczyszczamy.Następnie nacieramy oliwą i wokół zawijamy plastry szynki serrano.Spinamy wykałaczkami.Mięso smażymy około 5-10 minut w zależności od grubości jak i preferencji wysmażenia polędwicy wołowej.Pod koniec smażenia dodajemy ząbki czosnku i doprawiamy solą i pieprzem.
    Polędwice wołową oczyszczamy.Następnie nacieramy oliwą i wokół zawijamy plastry szynki serrano.Spinamy wykałaczkami.Mięso smażymy około 5-10 minut w zależności od grubości jak i preferencji wysmażenia polędwicy wołowej.Pod koniec smażenia dodajemy ząbki czosnku i doprawiamy solą i pieprzem.
  2. 2. Cukinie i pomidorki smażymy na mocno rozgrzanej patelni z odrobiną oliwy.Doprawiamy delikatnie solą tak aby zachowały naturalny smak.Po usmażeniu układamy torcik do którego dodajemy ser typu feta.Ciepłe warzywa świetnie będą się łączyć z zimnym serem.Czerwone wino podgrzewamy z ziarenkami kawy.Po odparowaniu połowy wina ziarenka wyjmujemy.Następnie dodajemy marmoladę z kawą kolumbijską.Do tak przygotowanego sosy dodajemy schłodzone masło. Smacznego
    Cukinie i pomidorki smażymy na mocno rozgrzanej patelni z odrobiną oliwy.Doprawiamy delikatnie solą tak aby zachowały naturalny smak.Po usmażeniu układamy torcik do którego dodajemy ser typu feta.Ciepłe warzywa świetnie będą się łączyć z zimnym serem.Czerwone wino podgrzewamy z ziarenkami kawy.Po odparowaniu połowy wina ziarenka wyjmujemy.Następnie dodajemy marmoladę z kawą kolumbijską.Do tak przygotowanego sosy dodajemy schłodzone masło.
Smacznego
  3. 3.  Produkty potrzebne do wykonania dania dostępne są w sklepie "Smaki Hiszpanii" w Sopocie przy Al.Niepodległości 743/1
Klasyfikacja przepisu:
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: do 30 minut
Ilość osób:
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Smażenie
Rodzaj głównego składnika: wołowina
Kuchnie świata:
Sezon: Całoroczne,
Szczególne okazje: Obiad niedzielny,
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd381951 aripiprazole abilify tetracycline buy online buy celexa strattera online vardenafil
wh0cd566556 robaxin pills Celebrex Tabs
wh0cd164509 nolvadex amoxicillin 1 gram elocon cream .1 doxylin abilify phenergan medication
wh0cd294752 BUY MELOXICAM buy eurax
wh0cd240389 tretinoin visa prednisolone no rx
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.565