Przepis stworzony przez Łukasz Fulara
Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w restauracji "Secretariat" na terenie Hipodromu w Sopocie.
Zapraszam na mój blog »
~ Łukasz Fulara

Stek w szynce serrano z kawą kolumbijska

Stek w szynce serrano z kawą kolumbijska
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Polędwica wołowa - 180 g
Szynka Serrano - 3 plastry
Marmolada z kawą kolumbijską - 1 łyżeczka do herbaty
Czerwone wino - 50 ml
Kawa ziarno - 5 ziarenek
Cukinia - 100 g
Pomidor cherry - 5 sztuk
Ser typu feta - 50 g
Sol morska Especias del Sol - wg. uznania
Pieprz świeżo mielony - wg. uznania
Oliwa Chinata - 50 ml
Czosnek - 2 ząbki
Masło - 25 g
Ocena
3.84
32
Średnia 3.84 / 5 (32 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Stek w szynce serrano z kawą kolumbijska
  1. 1. Polędwice wołową oczyszczamy.Następnie nacieramy oliwą i wokół zawijamy plastry szynki serrano.Spinamy wykałaczkami.Mięso smażymy około 5-10 minut w zależności od grubości jak i preferencji wysmażenia polędwicy wołowej.Pod koniec smażenia dodajemy ząbki czosnku i doprawiamy solą i pieprzem.
    Polędwice wołową oczyszczamy.Następnie nacieramy oliwą i wokół zawijamy plastry szynki serrano.Spinamy wykałaczkami.Mięso smażymy około 5-10 minut w zależności od grubości jak i preferencji wysmażenia polędwicy wołowej.Pod koniec smażenia dodajemy ząbki czosnku i doprawiamy solą i pieprzem.
  2. 2. Cukinie i pomidorki smażymy na mocno rozgrzanej patelni z odrobiną oliwy.Doprawiamy delikatnie solą tak aby zachowały naturalny smak.Po usmażeniu układamy torcik do którego dodajemy ser typu feta.Ciepłe warzywa świetnie będą się łączyć z zimnym serem.Czerwone wino podgrzewamy z ziarenkami kawy.Po odparowaniu połowy wina ziarenka wyjmujemy.Następnie dodajemy marmoladę z kawą kolumbijską.Do tak przygotowanego sosy dodajemy schłodzone masło. Smacznego
    Cukinie i pomidorki smażymy na mocno rozgrzanej patelni z odrobiną oliwy.Doprawiamy delikatnie solą tak aby zachowały naturalny smak.Po usmażeniu układamy torcik do którego dodajemy ser typu feta.Ciepłe warzywa świetnie będą się łączyć z zimnym serem.Czerwone wino podgrzewamy z ziarenkami kawy.Po odparowaniu połowy wina ziarenka wyjmujemy.Następnie dodajemy marmoladę z kawą kolumbijską.Do tak przygotowanego sosy dodajemy schłodzone masło.
Smacznego
  3. 3.  Produkty potrzebne do wykonania dania dostępne są w sklepie "Smaki Hiszpanii" w Sopocie przy Al.Niepodległości 743/1
Klasyfikacja przepisu:
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: do 30 minut
Ilość osób:
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Smażenie
Rodzaj głównego składnika: wołowina
Kuchnie świata:
Sezon: Całoroczne,
Szczególne okazje: Obiad niedzielny,
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd804399 Cymbalta Motilium No Rx Kamagra Over The Counter buy albenza Paxil Online
wh0cd482610 wellbutrin by mail Buy Lipitor
wh0cd729647 buy doxycycline toradol online flagyl tetracycline sildenafil
wh0cd325354 buspirone HYZAAR
wh0cd729642 buspar by mail buy rimonabant clindamycin by mail order
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.407