Przepis stworzony przez Łukasz Fulara
Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w restauracji "Secretariat" na terenie Hipodromu w Sopocie.
Zapraszam na mój blog »
~ Łukasz Fulara

Sum w aromacie marakui na brukselce z wędzoną papryką i puree hokkaido

Sum w aromacie marakui na brukselce z wędzoną papryką i puree hokkaido
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Sum afrykański - 1 sztuka
Winegret z marakują - 50 ml
Brukselka - 6 sztuk
Sól w płatkach z wędzoną papryką - wg. uznania
Oliwa Chinata - 50 ml
Pieprz świeżo mielony - wg. uznania
Masło - 50 g
Dynia hokkaido - 120 g
Sól morska - wg. uznania
Ocena
4.57
23
Średnia 4.57 / 5 (23 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Sum w aromacie marakui na brukselce z wędzoną papryką i puree hokkaido
  1. 1. Suma afrykańskiego filetujemy.Filety bez skóry marynujemy w oliwie z dodatkiem części winegretu marakui.Smażymy na oliwie a po przewróceniu na drugą stronę dodajemy pozostały winegret marakui i masło.Doprawiamy solą morską i świeżo mielonym pieprzem.
    Suma afrykańskiego filetujemy.Filety bez skóry marynujemy w oliwie z dodatkiem części winegretu marakui.Smażymy na oliwie a po przewróceniu na drugą stronę dodajemy pozostały winegret marakui i masło.Doprawiamy solą morską i świeżo mielonym pieprzem.
  2. 2. Brukselkę gotujemy około 2 minuty w osolonej wodzie z dodatkiem masła.Następnie kroimy na połówki i smażymy na oliwie.Doprawiamy solą w płatkach z papryką wędzoną. Dynie hokkaido obieramy i gotujemy do miękkości i przygotowujemy puree z dodatkiem masła.Doprawiamy solą, pieprzem.
    Brukselkę gotujemy około 2 minuty w osolonej wodzie z dodatkiem masła.Następnie kroimy na połówki i smażymy na oliwie.Doprawiamy solą w płatkach z papryką wędzoną.
Dynie hokkaido obieramy i gotujemy do miękkości i przygotowujemy puree z dodatkiem masła.Doprawiamy solą, pieprzem.
  3. 3. Usmażoną rybę układamy na brukselce.Obok podajemy puree i delikatnie posypujemy talerz płatkami soli z wędzoną papryką. Smacznego
    Usmażoną rybę układamy na brukselce.Obok podajemy puree i delikatnie posypujemy talerz płatkami soli z wędzoną papryką.
Smacznego
  4. 4. Produkty potrzebne do wykonania dania dostępne są w sklepie "Smaki Hiszpanii" w Sopocie przy Al.Niepodległości 743/1
Klasyfikacja przepisu:
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Ilość osób:
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Smażenie
Rodzaj głównego składnika: ryby
Kuchnie świata:
Sezon: Jesień,
Szczególne okazje: Wieczór z przyjaciółmi,
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd523521 albendazole arimidex propecia order celebrex 200
wh0cd10507 plavix without rx
wh0cd978794 cafegot buy eurax retin-a
wh0cd469161 celebrex buy online baclofen diflucan paxil toradol otc tretinoin abilify cymbalta
wh0cd945958 yasmin buy ampicillin misoprostol
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.511