Przepis stworzony przez Łukasz Fulara
Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w restauracji "Secretariat" na terenie Hipodromu w Sopocie.
Zapraszam na mój blog »
~ Łukasz Fulara

Sum w aromacie marakui na brukselce z wędzoną papryką i puree hokkaido

Sum w aromacie marakui na brukselce z wędzoną papryką i puree hokkaido
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Sum afrykański - 1 sztuka
Winegret z marakują - 50 ml
Brukselka - 6 sztuk
Sól w płatkach z wędzoną papryką - wg. uznania
Oliwa Chinata - 50 ml
Pieprz świeżo mielony - wg. uznania
Masło - 50 g
Dynia hokkaido - 120 g
Sól morska - wg. uznania
Ocena
4.58
24
Średnia 4.58 / 5 (24 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Sum w aromacie marakui na brukselce z wędzoną papryką i puree hokkaido
  1. 1. Suma afrykańskiego filetujemy.Filety bez skóry marynujemy w oliwie z dodatkiem części winegretu marakui.Smażymy na oliwie a po przewróceniu na drugą stronę dodajemy pozostały winegret marakui i masło.Doprawiamy solą morską i świeżo mielonym pieprzem.
    Suma afrykańskiego filetujemy.Filety bez skóry marynujemy w oliwie z dodatkiem części winegretu marakui.Smażymy na oliwie a po przewróceniu na drugą stronę dodajemy pozostały winegret marakui i masło.Doprawiamy solą morską i świeżo mielonym pieprzem.
  2. 2. Brukselkę gotujemy około 2 minuty w osolonej wodzie z dodatkiem masła.Następnie kroimy na połówki i smażymy na oliwie.Doprawiamy solą w płatkach z papryką wędzoną. Dynie hokkaido obieramy i gotujemy do miękkości i przygotowujemy puree z dodatkiem masła.Doprawiamy solą, pieprzem.
    Brukselkę gotujemy około 2 minuty w osolonej wodzie z dodatkiem masła.Następnie kroimy na połówki i smażymy na oliwie.Doprawiamy solą w płatkach z papryką wędzoną.
Dynie hokkaido obieramy i gotujemy do miękkości i przygotowujemy puree z dodatkiem masła.Doprawiamy solą, pieprzem.
  3. 3. Usmażoną rybę układamy na brukselce.Obok podajemy puree i delikatnie posypujemy talerz płatkami soli z wędzoną papryką. Smacznego
    Usmażoną rybę układamy na brukselce.Obok podajemy puree i delikatnie posypujemy talerz płatkami soli z wędzoną papryką.
Smacznego
  4. 4. Produkty potrzebne do wykonania dania dostępne są w sklepie "Smaki Hiszpanii" w Sopocie przy Al.Niepodległości 743/1
Klasyfikacja przepisu:
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Ilość osób:
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Smażenie
Rodzaj głównego składnika: ryby
Kuchnie świata:
Sezon: Jesień,
Szczególne okazje: Wieczór z przyjaciółmi,
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd15694 tetracycline cheap dapoxetine
wh0cd411691 bupropion hcl buy valtrex
wh0cd264739 dramamine patches buy lithium lamisil more information diovan
wh0cd954637 anafranil 25 mg indocin fluoxetine hcl levaquin cafergot
wh0cd660732 prevacid lansoprazole dipyridamole prilosec epivir florinef 0.1 mg diarex
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.393