Przepis stworzony przez Łukasz Fulara
Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w restauracji "Secretariat" na terenie Hipodromu w Sopocie.
Zapraszam na mój blog »
~ Łukasz Fulara

Sum w aromacie marakui na brukselce z wędzoną papryką i puree hokkaido

Sum w aromacie marakui na brukselce z wędzoną papryką i puree hokkaido
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Sum afrykański - 1 sztuka
Winegret z marakują - 50 ml
Brukselka - 6 sztuk
Sól w płatkach z wędzoną papryką - wg. uznania
Oliwa Chinata - 50 ml
Pieprz świeżo mielony - wg. uznania
Masło - 50 g
Dynia hokkaido - 120 g
Sól morska - wg. uznania
Ocena
4.57
23
Średnia 4.57 / 5 (23 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Sum w aromacie marakui na brukselce z wędzoną papryką i puree hokkaido
  1. 1. Suma afrykańskiego filetujemy.Filety bez skóry marynujemy w oliwie z dodatkiem części winegretu marakui.Smażymy na oliwie a po przewróceniu na drugą stronę dodajemy pozostały winegret marakui i masło.Doprawiamy solą morską i świeżo mielonym pieprzem.
    Suma afrykańskiego filetujemy.Filety bez skóry marynujemy w oliwie z dodatkiem części winegretu marakui.Smażymy na oliwie a po przewróceniu na drugą stronę dodajemy pozostały winegret marakui i masło.Doprawiamy solą morską i świeżo mielonym pieprzem.
  2. 2. Brukselkę gotujemy około 2 minuty w osolonej wodzie z dodatkiem masła.Następnie kroimy na połówki i smażymy na oliwie.Doprawiamy solą w płatkach z papryką wędzoną. Dynie hokkaido obieramy i gotujemy do miękkości i przygotowujemy puree z dodatkiem masła.Doprawiamy solą, pieprzem.
    Brukselkę gotujemy około 2 minuty w osolonej wodzie z dodatkiem masła.Następnie kroimy na połówki i smażymy na oliwie.Doprawiamy solą w płatkach z papryką wędzoną.
Dynie hokkaido obieramy i gotujemy do miękkości i przygotowujemy puree z dodatkiem masła.Doprawiamy solą, pieprzem.
  3. 3. Usmażoną rybę układamy na brukselce.Obok podajemy puree i delikatnie posypujemy talerz płatkami soli z wędzoną papryką. Smacznego
    Usmażoną rybę układamy na brukselce.Obok podajemy puree i delikatnie posypujemy talerz płatkami soli z wędzoną papryką.
Smacznego
  4. 4. Produkty potrzebne do wykonania dania dostępne są w sklepie "Smaki Hiszpanii" w Sopocie przy Al.Niepodległości 743/1
Klasyfikacja przepisu:
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Ilość osób:
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Smażenie
Rodzaj głównego składnika: ryby
Kuchnie świata:
Sezon: Jesień,
Szczególne okazje: Wieczór z przyjaciółmi,
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Nutrition is a illustrious possess of having a in the pink lifestyle. You may scarcity to be more ...
wh0cd653757 prednisone lisinopril clindamycin baclofen finasteride without prescription
wh0cd783998 erythromycin benicar hct price allopurinol buy
wh0cd381951 aripiprazole abilify tetracycline buy online buy celexa strattera online vardenafil
wh0cd566556 robaxin pills Celebrex Tabs
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.393