Przepis stworzony przez Łukasz Fulara
Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w restauracji "Secretariat" na terenie Hipodromu w Sopocie.
Zapraszam na mój blog »
~ Łukasz Fulara

Policzki zębacza w bulionie z algami i sezamem

Policzki zębacza w bulionie z algami i sezamem
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Policzki zębacza - 100 g
Głowa ryby - 1 sztuka
Marchew - 100 g
Pietruszka korzeń - 50 g
Seler - 50 g
Por - 50 g
Cebula biała - 0.5 sztuki
Czosnek - 2 ząbki
Sezam - 20 g
Wakame - 10 g
Sos sojowy jasny - wg. uznania
Chili - wg. uznania
Shiso - 10 g
Sakura - 10 g
Oliwa - 10 ml
Olej - 10 ml
Limonka - 0.5 sztuki
Białe wino - 25 ml
Masło - 10 g
Ocena
4.07
28
Średnia 4.07 / 5 (28 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Policzki zębacza w bulionie z algami i sezamem
  1. 1. Z głowy ryby i części włoszczyzny gotujemy klarowny bulion.Po około godzinie gotowania na małym ogniu, przecedzamy przez drobne sito.
  2. 2. Do przygotowanego bulionu dodajemy marchew, seler, pietruszkę korzeń i por.Wszystkie te warzywa kroimy w drobną kostkę.Dodajemy prażony sezam i algi wakame.Gotujemy aż warzywa będą miękkie i doprawiamy sosem sojowy, chili i sokiem z limonki. Policzki zębacza smażymy na maśle, oliwie i oleju.Smażymy je krótko na rozgrzanym tłuszczu.Doprawiamy solą i dodajemy posiekany czosnek.Pod koniec smażenia dodajemy białe wino.Policzki układamy w głębokim talerzu na przygotowanym bulionie.Do całego dania dodajemy kiełki shiso i sakura. Smacznego
    Do przygotowanego bulionu dodajemy marchew, seler, pietruszkę korzeń i por.Wszystkie te warzywa kroimy w drobną kostkę.Dodajemy prażony sezam i algi wakame.Gotujemy aż warzywa będą miękkie i doprawiamy sosem sojowy, chili i sokiem z limonki.
Policzki zębacza smażymy na maśle, oliwie i oleju.Smażymy je krótko na rozgrzanym tłuszczu.Doprawiamy solą i dodajemy posiekany czosnek.Pod koniec smażenia dodajemy białe wino.Policzki układamy w głębokim talerzu na przygotowanym bulionie.Do całego dania dodajemy kiełki shiso i sakura.
Smacznego
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Przystawki
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Ilość osób: 1-2
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Smażenie
Rodzaj głównego składnika: ryby
Kuchnie świata:
Sezon: Całoroczne,
Szczególne okazje: Kolacja dla dwojga/walentynki,
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd456713 Wellbutrin Online Allopurinol Pills erythromycin
wh0cd347989 erythromycin online stromectol where to buy synthroid benicar zoloft buy celexa
wh0cd293627 propranolol prednisone hydrochlorothiazide eurax strattera
Kto chce troche motywacji do odchudzania, niech zajrzy na strone w podpsie
wh0cd282310 celebrex benicar medrol tenormin
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.733