Przepis stworzony przez Łukasz Fulara
Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w restauracji "Secretariat" na terenie Hipodromu w Sopocie.
Zapraszam na mój blog »
~ Łukasz Fulara

Policzki zębacza w bulionie z algami i sezamem

Policzki zębacza w bulionie z algami i sezamem
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Policzki zębacza - 100 g
Głowa ryby - 1 sztuka
Marchew - 100 g
Pietruszka korzeń - 50 g
Seler - 50 g
Por - 50 g
Cebula biała - 0.5 sztuki
Czosnek - 2 ząbki
Sezam - 20 g
Wakame - 10 g
Sos sojowy jasny - wg. uznania
Chili - wg. uznania
Shiso - 10 g
Sakura - 10 g
Oliwa - 10 ml
Olej - 10 ml
Limonka - 0.5 sztuki
Białe wino - 25 ml
Masło - 10 g
Ocena
4.07
28
Średnia 4.07 / 5 (28 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Policzki zębacza w bulionie z algami i sezamem
  1. 1. Z głowy ryby i części włoszczyzny gotujemy klarowny bulion.Po około godzinie gotowania na małym ogniu, przecedzamy przez drobne sito.
  2. 2. Do przygotowanego bulionu dodajemy marchew, seler, pietruszkę korzeń i por.Wszystkie te warzywa kroimy w drobną kostkę.Dodajemy prażony sezam i algi wakame.Gotujemy aż warzywa będą miękkie i doprawiamy sosem sojowy, chili i sokiem z limonki. Policzki zębacza smażymy na maśle, oliwie i oleju.Smażymy je krótko na rozgrzanym tłuszczu.Doprawiamy solą i dodajemy posiekany czosnek.Pod koniec smażenia dodajemy białe wino.Policzki układamy w głębokim talerzu na przygotowanym bulionie.Do całego dania dodajemy kiełki shiso i sakura. Smacznego
    Do przygotowanego bulionu dodajemy marchew, seler, pietruszkę korzeń i por.Wszystkie te warzywa kroimy w drobną kostkę.Dodajemy prażony sezam i algi wakame.Gotujemy aż warzywa będą miękkie i doprawiamy sosem sojowy, chili i sokiem z limonki.
Policzki zębacza smażymy na maśle, oliwie i oleju.Smażymy je krótko na rozgrzanym tłuszczu.Doprawiamy solą i dodajemy posiekany czosnek.Pod koniec smażenia dodajemy białe wino.Policzki układamy w głębokim talerzu na przygotowanym bulionie.Do całego dania dodajemy kiełki shiso i sakura.
Smacznego
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Przystawki
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Ilość osób: 1-2
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Smażenie
Rodzaj głównego składnika: ryby
Kuchnie świata:
Sezon: Całoroczne,
Szczególne okazje: Kolacja dla dwojga/walentynki,
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Czym różnią się kaptury i kurtyny termoizolacyjne?
Peklowanie ~ Gość
wh0cd435967 celebrex tamoxifen bentyl amoxicillin brand name celebrex
wh0cd398980 tamoxifen price diclofenac celebrex proscar
wh0cd266374 Trazodone
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.446