Przepis stworzony przez Łukasz Fulara
Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w restauracji "Secretariat" na terenie Hipodromu w Sopocie.
Zapraszam na mój blog »
~ Łukasz Fulara

Sandacz z warzywami i chorizo z spaghetti z pastą zielonych oliwek

Sandacz z warzywami i chorizo z spaghetti z pastą zielonych oliwek
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Sandacz filet ze skórą - 2 sztuki
Włoszczyzna - 70 g
Chorizo - 30 g
Czosnek - 2 ząbki
Spaghetti - 100 g
Pasta z zielonych oliwek - 2 łyżeczki do herbaty
Mięso małż - 50 g
Pomidorki koktajlowe - 5 sztuk
Bazylia świeża - 5 listków
Sól morska - wg. uznania
Pieprz świeżo mielony - wg. uznania
Oliwa Chinata - wg. uznania
Masło - 50 g
Ocena
3.96
27
Średnia 3.96 / 5 (27 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Sandacz z warzywami i chorizo z spaghetti z pastą zielonych oliwek
  1. 1. Przygotowanie spaghetti zaczynamy od ugotowania go w osolonej wodzie tak aby był al dente.Mięso małż smażymy na oliwie i dodajemy pastę z zielonych oliwek.Krótko przesmażamy i dodajemy ugotowany makaron.Całość dokładnie łączymy ze sobą.
    Przygotowanie spaghetti zaczynamy od ugotowania go w osolonej wodzie tak aby był al dente.Mięso małż smażymy na oliwie i dodajemy pastę z zielonych oliwek.Krótko przesmażamy i dodajemy ugotowany makaron.Całość dokładnie łączymy ze sobą.
  2. 2. Włoszczyznę i chorizo kroimy a cienkie paski i smażymy na maśle.Doprawiamy solą, pieprzem i czosnkiem. Filety sandacza doprawiamy solą morską i świeżo mielonym pieprzem.Na jeden filet układamy ostudzone warzywa z chorizo.Przykrywamy drugim filetem i zawijamy w folie spożywczą tak aby powstała roladka.Sandacza należy dokładnie zawinąć gdyż rybę będziemy gotować.Przygotowaną rybę gotujemy na małym ogniu około 15 minut.
    Włoszczyznę i chorizo kroimy a cienkie paski i smażymy na maśle.Doprawiamy solą, pieprzem i czosnkiem.
Filety sandacza doprawiamy solą morską i świeżo mielonym pieprzem.Na jeden filet układamy ostudzone warzywa z chorizo.Przykrywamy drugim filetem i zawijamy w folie spożywczą tak aby powstała roladka.Sandacza należy dokładnie zawinąć gdyż rybę będziemy gotować.Przygotowaną rybę gotujemy na małym ogniu około 15 minut.
  3. 3. Rybę po ugotowaniu rozwijamy z folii i kroimy na grubsze plastry.Na wierzch makaronu układamy świeżą bazylię i połówki przysmażonych pomidorków koktajlowych. Smacznego
    Rybę po ugotowaniu rozwijamy z folii i kroimy na grubsze plastry.Na wierzch makaronu układamy świeżą bazylię i połówki przysmażonych pomidorków koktajlowych.
Smacznego
  4. 4. Produkty potrzebne do wykonania dania dostępne są w sklepie "Smaki Hiszpanii" w Sopocie przy Al.Niepodległości 743/1
Klasyfikacja przepisu:
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Ilość osób:
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Gotowanie
Rodzaj głównego składnika:
Kuchnie świata:
Sezon: Całoroczne,
Szczególne okazje:
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd603495 bentyl furosemide cost diclofenac topical gel
wh0cd823905 prednisone 10
wh0cd97724 buy lasix online canada website AZITHROMYCIN 500 MG TABLETS
wh0cd162640 order arimidex hydrochlorothiazide 25mg click here buy vasodilan advair price ...
wh0cd456541 strattera synthroid neurontin prices amoxicillin
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.402