Przepis stworzony przez Łukasz Fulara
Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w restauracji "Secretariat" na terenie Hipodromu w Sopocie.
Zapraszam na mój blog »
~ Łukasz Fulara

Sandacz z warzywami i chorizo z spaghetti z pastą zielonych oliwek

Sandacz z warzywami i chorizo z spaghetti z pastą zielonych oliwek
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Sandacz filet ze skórą - 2 sztuki
Włoszczyzna - 70 g
Chorizo - 30 g
Czosnek - 2 ząbki
Spaghetti - 100 g
Pasta z zielonych oliwek - 2 łyżeczki do herbaty
Mięso małż - 50 g
Pomidorki koktajlowe - 5 sztuk
Bazylia świeża - 5 listków
Sól morska - wg. uznania
Pieprz świeżo mielony - wg. uznania
Oliwa Chinata - wg. uznania
Masło - 50 g
Ocena
3.92
26
Średnia 3.92 / 5 (26 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Sandacz z warzywami i chorizo z spaghetti z pastą zielonych oliwek
  1. 1. Przygotowanie spaghetti zaczynamy od ugotowania go w osolonej wodzie tak aby był al dente.Mięso małż smażymy na oliwie i dodajemy pastę z zielonych oliwek.Krótko przesmażamy i dodajemy ugotowany makaron.Całość dokładnie łączymy ze sobą.
    Przygotowanie spaghetti zaczynamy od ugotowania go w osolonej wodzie tak aby był al dente.Mięso małż smażymy na oliwie i dodajemy pastę z zielonych oliwek.Krótko przesmażamy i dodajemy ugotowany makaron.Całość dokładnie łączymy ze sobą.
  2. 2. Włoszczyznę i chorizo kroimy a cienkie paski i smażymy na maśle.Doprawiamy solą, pieprzem i czosnkiem. Filety sandacza doprawiamy solą morską i świeżo mielonym pieprzem.Na jeden filet układamy ostudzone warzywa z chorizo.Przykrywamy drugim filetem i zawijamy w folie spożywczą tak aby powstała roladka.Sandacza należy dokładnie zawinąć gdyż rybę będziemy gotować.Przygotowaną rybę gotujemy na małym ogniu około 15 minut.
    Włoszczyznę i chorizo kroimy a cienkie paski i smażymy na maśle.Doprawiamy solą, pieprzem i czosnkiem.
Filety sandacza doprawiamy solą morską i świeżo mielonym pieprzem.Na jeden filet układamy ostudzone warzywa z chorizo.Przykrywamy drugim filetem i zawijamy w folie spożywczą tak aby powstała roladka.Sandacza należy dokładnie zawinąć gdyż rybę będziemy gotować.Przygotowaną rybę gotujemy na małym ogniu około 15 minut.
  3. 3. Rybę po ugotowaniu rozwijamy z folii i kroimy na grubsze plastry.Na wierzch makaronu układamy świeżą bazylię i połówki przysmażonych pomidorków koktajlowych. Smacznego
    Rybę po ugotowaniu rozwijamy z folii i kroimy na grubsze plastry.Na wierzch makaronu układamy świeżą bazylię i połówki przysmażonych pomidorków koktajlowych.
Smacznego
  4. 4. Produkty potrzebne do wykonania dania dostępne są w sklepie "Smaki Hiszpanii" w Sopocie przy Al.Niepodległości 743/1
Klasyfikacja przepisu:
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Ilość osób:
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Gotowanie
Rodzaj głównego składnika:
Kuchnie świata:
Sezon: Całoroczne,
Szczególne okazje:
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Peklowanie ~ Gość
wh0cd435967 celebrex tamoxifen bentyl amoxicillin brand name celebrex
wh0cd398980 tamoxifen price diclofenac celebrex proscar
wh0cd266374 Trazodone
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
wh0cd700395 cheap kamagra
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.747