Przepis stworzony przez Łukasz Fulara
Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w restauracji "Secretariat" na terenie Hipodromu w Sopocie.
Zapraszam na mój blog »
~ Łukasz Fulara

Sandacz z warzywami i chorizo z spaghetti z pastą zielonych oliwek

Sandacz z warzywami i chorizo z spaghetti z pastą zielonych oliwek
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Sandacz filet ze skórą - 2 sztuki
Włoszczyzna - 70 g
Chorizo - 30 g
Czosnek - 2 ząbki
Spaghetti - 100 g
Pasta z zielonych oliwek - 2 łyżeczki do herbaty
Mięso małż - 50 g
Pomidorki koktajlowe - 5 sztuk
Bazylia świeża - 5 listków
Sól morska - wg. uznania
Pieprz świeżo mielony - wg. uznania
Oliwa Chinata - wg. uznania
Masło - 50 g
Ocena
3.92
26
Średnia 3.92 / 5 (26 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Sandacz z warzywami i chorizo z spaghetti z pastą zielonych oliwek
  1. 1. Przygotowanie spaghetti zaczynamy od ugotowania go w osolonej wodzie tak aby był al dente.Mięso małż smażymy na oliwie i dodajemy pastę z zielonych oliwek.Krótko przesmażamy i dodajemy ugotowany makaron.Całość dokładnie łączymy ze sobą.
    Przygotowanie spaghetti zaczynamy od ugotowania go w osolonej wodzie tak aby był al dente.Mięso małż smażymy na oliwie i dodajemy pastę z zielonych oliwek.Krótko przesmażamy i dodajemy ugotowany makaron.Całość dokładnie łączymy ze sobą.
  2. 2. Włoszczyznę i chorizo kroimy a cienkie paski i smażymy na maśle.Doprawiamy solą, pieprzem i czosnkiem. Filety sandacza doprawiamy solą morską i świeżo mielonym pieprzem.Na jeden filet układamy ostudzone warzywa z chorizo.Przykrywamy drugim filetem i zawijamy w folie spożywczą tak aby powstała roladka.Sandacza należy dokładnie zawinąć gdyż rybę będziemy gotować.Przygotowaną rybę gotujemy na małym ogniu około 15 minut.
    Włoszczyznę i chorizo kroimy a cienkie paski i smażymy na maśle.Doprawiamy solą, pieprzem i czosnkiem.
Filety sandacza doprawiamy solą morską i świeżo mielonym pieprzem.Na jeden filet układamy ostudzone warzywa z chorizo.Przykrywamy drugim filetem i zawijamy w folie spożywczą tak aby powstała roladka.Sandacza należy dokładnie zawinąć gdyż rybę będziemy gotować.Przygotowaną rybę gotujemy na małym ogniu około 15 minut.
  3. 3. Rybę po ugotowaniu rozwijamy z folii i kroimy na grubsze plastry.Na wierzch makaronu układamy świeżą bazylię i połówki przysmażonych pomidorków koktajlowych. Smacznego
    Rybę po ugotowaniu rozwijamy z folii i kroimy na grubsze plastry.Na wierzch makaronu układamy świeżą bazylię i połówki przysmażonych pomidorków koktajlowych.
Smacznego
  4. 4. Produkty potrzebne do wykonania dania dostępne są w sklepie "Smaki Hiszpanii" w Sopocie przy Al.Niepodległości 743/1
Klasyfikacja przepisu:
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Ilość osób:
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Gotowanie
Rodzaj głównego składnika:
Kuchnie świata:
Sezon: Całoroczne,
Szczególne okazje:
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Nutrition is a illustrious possess of having a in the pink lifestyle. You may scarcity to be more ...
wh0cd653757 prednisone lisinopril clindamycin baclofen finasteride without prescription
wh0cd783998 erythromycin benicar hct price allopurinol buy
wh0cd381951 aripiprazole abilify tetracycline buy online buy celexa strattera online vardenafil
wh0cd566556 robaxin pills Celebrex Tabs
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.022