Przepis stworzony przez Łukasz Fulara
Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w restauracji "Secretariat" na terenie Hipodromu w Sopocie.
Zapraszam na mój blog »
~ Łukasz Fulara

Jagnięcina z kozim serem i rozmarynem z marmoladą figową z kakao

Jagnięcina z kozim serem i rozmarynem z marmoladą figową z kakao
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Comber jagnięcy - 1 sztuka
Ser kozi Semicurado z rozmarynem - 50 g
Szparagi zielone - 3 sztuki
Ziemniaki - 100 g
Śmietana 18% do gotowania - 50 ml
Marmolada z fig z kakao - 1 łyżeczka do herbaty
Czerwone wino - 50 ml
Sól - wg. uznania
Pieprz świeżo mielony - wg. uznania
Czosnek - 1 ząbek
Masło - 50 g
Oliwa Chinata - 50 ml
Ocena
4.38
26
Średnia 4.38 / 5 (26 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Jagnięcina z kozim serem i rozmarynem z marmoladą figową z kakao
  1. 1. Comber jagnięcy oczyszczamy z błon.Nakłuwamy go ostrożnie przez środek mięsa.Do środka wkładamy pokrojony w prostokąty ser kozi z rozmarynem.Tak przygotowaną jagnięcinę obsmażamy a każdej strony i doprawiamy solą, pieprzem i posiekanym czosnkiem.Przekładamy mięso do piekarnika i pieczemy około 7 minut w 165 stopniach.
    Comber jagnięcy oczyszczamy z błon.Nakłuwamy go ostrożnie przez środek mięsa.Do środka wkładamy pokrojony w prostokąty ser kozi z rozmarynem.Tak przygotowaną jagnięcinę obsmażamy a każdej strony i doprawiamy solą, pieprzem i posiekanym czosnkiem.Przekładamy mięso do piekarnika i pieczemy około 7 minut w 165 stopniach.
  2. 2. Ziemniaki po obraniu kroimy w cienkie plasterki.Mieszamy je ze śmietaną i doprawiamy solą.Następnie przekładamy do małej okrągłej foremki i pieczemy do miękkości w 140 stopniach.Podgrzewamy czerwone wino gdy odparuje nam połowa objętości dodajemy łyżeczkę marmolady z fig i kakao.Upieczone mięso kroimy i układamy na szparagach blanszowanych z dodatkiem masła. Smacznego
    Ziemniaki po obraniu kroimy w cienkie plasterki.Mieszamy je ze śmietaną i doprawiamy solą.Następnie przekładamy do małej okrągłej foremki i pieczemy do miękkości w 140 stopniach.Podgrzewamy czerwone wino gdy odparuje nam połowa objętości dodajemy łyżeczkę marmolady z fig i kakao.Upieczone mięso kroimy i układamy na szparagach blanszowanych z dodatkiem masła.
Smacznego
  3. 3. . Produkty potrzebne do wykonania dania dostępne są w sklepie "Smaki Hiszpanii" w Sopocie przy Al.Niepodległości 743/ Produkty dostępne są również z dostawą do domu na stronie: http://www.smakihiszpanii.pl/
Klasyfikacja przepisu:
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Ilość osób: 1-2
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Pieczenie z obsmażaniem
Rodzaj głównego składnika: jagnięcina
Kuchnie świata:
Sezon: Całoroczne,
Szczególne okazje: Obiad niedzielny,
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd381951 aripiprazole abilify tetracycline buy online buy celexa strattera online vardenafil
wh0cd566556 robaxin pills Celebrex Tabs
wh0cd164509 nolvadex amoxicillin 1 gram elocon cream .1 doxylin abilify phenergan medication
wh0cd294752 BUY MELOXICAM buy eurax
wh0cd240389 tretinoin visa prednisolone no rx
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.601