Przepis stworzony przez Łukasz Fulara
Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w restauracji "Secretariat" na terenie Hipodromu w Sopocie.
Zapraszam na mój blog »
~ Łukasz Fulara

Jagnięcina z kozim serem i rozmarynem z marmoladą figową z kakao

Jagnięcina z kozim serem i rozmarynem z marmoladą figową z kakao
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Comber jagnięcy - 1 sztuka
Ser kozi Semicurado z rozmarynem - 50 g
Szparagi zielone - 3 sztuki
Ziemniaki - 100 g
Śmietana 18% do gotowania - 50 ml
Marmolada z fig z kakao - 1 łyżeczka do herbaty
Czerwone wino - 50 ml
Sól - wg. uznania
Pieprz świeżo mielony - wg. uznania
Czosnek - 1 ząbek
Masło - 50 g
Oliwa Chinata - 50 ml
Ocena
4.38
26
Średnia 4.38 / 5 (26 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Jagnięcina z kozim serem i rozmarynem z marmoladą figową z kakao
  1. 1. Comber jagnięcy oczyszczamy z błon.Nakłuwamy go ostrożnie przez środek mięsa.Do środka wkładamy pokrojony w prostokąty ser kozi z rozmarynem.Tak przygotowaną jagnięcinę obsmażamy a każdej strony i doprawiamy solą, pieprzem i posiekanym czosnkiem.Przekładamy mięso do piekarnika i pieczemy około 7 minut w 165 stopniach.
    Comber jagnięcy oczyszczamy z błon.Nakłuwamy go ostrożnie przez środek mięsa.Do środka wkładamy pokrojony w prostokąty ser kozi z rozmarynem.Tak przygotowaną jagnięcinę obsmażamy a każdej strony i doprawiamy solą, pieprzem i posiekanym czosnkiem.Przekładamy mięso do piekarnika i pieczemy około 7 minut w 165 stopniach.
  2. 2. Ziemniaki po obraniu kroimy w cienkie plasterki.Mieszamy je ze śmietaną i doprawiamy solą.Następnie przekładamy do małej okrągłej foremki i pieczemy do miękkości w 140 stopniach.Podgrzewamy czerwone wino gdy odparuje nam połowa objętości dodajemy łyżeczkę marmolady z fig i kakao.Upieczone mięso kroimy i układamy na szparagach blanszowanych z dodatkiem masła. Smacznego
    Ziemniaki po obraniu kroimy w cienkie plasterki.Mieszamy je ze śmietaną i doprawiamy solą.Następnie przekładamy do małej okrągłej foremki i pieczemy do miękkości w 140 stopniach.Podgrzewamy czerwone wino gdy odparuje nam połowa objętości dodajemy łyżeczkę marmolady z fig i kakao.Upieczone mięso kroimy i układamy na szparagach blanszowanych z dodatkiem masła.
Smacznego
  3. 3. . Produkty potrzebne do wykonania dania dostępne są w sklepie "Smaki Hiszpanii" w Sopocie przy Al.Niepodległości 743/ Produkty dostępne są również z dostawą do domu na stronie: http://www.smakihiszpanii.pl/
Klasyfikacja przepisu:
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Ilość osób: 1-2
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Pieczenie z obsmażaniem
Rodzaj głównego składnika: jagnięcina
Kuchnie świata:
Sezon: Całoroczne,
Szczególne okazje: Obiad niedzielny,
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd804399 Cymbalta Motilium No Rx Kamagra Over The Counter buy albenza Paxil Online
wh0cd482610 wellbutrin by mail Buy Lipitor
wh0cd729647 buy doxycycline toradol online flagyl tetracycline sildenafil
wh0cd325354 buspirone HYZAAR
wh0cd729642 buspar by mail buy rimonabant clindamycin by mail order
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.574