Przepis stworzony przez Łukasz Fulara
Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w restauracji "Secretariat" na terenie Hipodromu w Sopocie.
Zapraszam na mój blog »
~ Łukasz Fulara

Udko pieczone z kozim serem i fuetem pieprzowym

Udko pieczone z kozim serem i fuetem pieprzowym
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Udko drobiowe - 1 sztuka
Fuet z pieprzem - 30 g
Ser kozi Bifidus - 50 g
Papryki kolorowe - 50 g
Cukinia - 25 g
Bakłażan - 25 g
Czarne oliwki - 20 g
Czosnek - 2 ząbki
Sól - wg. uznania
Pieprz świeżo mielony - wg. uznania
Oliwa - 25 ml
Bazylia świeża - wg. uznania
Ocena
4.6
25
Średnia 4.6 / 5 (25 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Udko pieczone z kozim serem i fuetem pieprzowym
  1. 1. Udko dzielimy na dwie części.Doprawiamy solą, pieprzem i posiekanym czosnkiem.Następnie nacieramy oliwą i pieczemy około 40 minut w 160 stopniach.
    Udko dzielimy na dwie części.Doprawiamy solą, pieprzem i posiekanym czosnkiem.Następnie nacieramy oliwą i pieczemy około 40 minut w 160 stopniach.
  2. 2. Warzywa kroimy w kostkę i przesmażamy.Pod koniec smażenia dodajemy czarne oliwki, plasterki fueta i kozi ser.Całość delikatnie doprawiamy solą i świeżą bazylią.Upieczone udko układamy na warzywach z kozim serem i fuetem pieprzowym. Smacznego
    Warzywa kroimy w kostkę i przesmażamy.Pod koniec smażenia dodajemy czarne oliwki, plasterki fueta i kozi ser.Całość delikatnie doprawiamy solą i świeżą bazylią.Upieczone udko układamy na warzywach z kozim serem i fuetem pieprzowym.
Smacznego
  3. 3. Produkty potrzebne do wykonania dania dostępne są w sklepie "Smaki Hiszpanii" w Sopocie przy Al.Niepodległości 743/ Produkty dostępne są również z dostawą do domu na stronie: http://www.smakihiszpanii.pl/
Klasyfikacja przepisu:
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Ilość osób: 1-2
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Pieczenie
Rodzaj głównego składnika: drób
Kuchnie świata:
Sezon: Całoroczne,
Szczególne okazje:
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
wh0cd700395 cheap kamagra
wh0cd614281 Arimidex Online
>Picie kawy powoduje palpitacje serca i zwiększa tętno. Może tak >się zdarzyć - ale tylko ...
wh0cd523433 citalopram hydrobromide
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:3.69