Przepis stworzony przez Łukasz Fulara
Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w restauracji "Secretariat" na terenie Hipodromu w Sopocie.
Zapraszam na mój blog »
~ Łukasz Fulara

Udko pieczone z kozim serem i fuetem pieprzowym

Udko pieczone z kozim serem i fuetem pieprzowym
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Udko drobiowe - 1 sztuka
Fuet z pieprzem - 30 g
Ser kozi Bifidus - 50 g
Papryki kolorowe - 50 g
Cukinia - 25 g
Bakłażan - 25 g
Czarne oliwki - 20 g
Czosnek - 2 ząbki
Sól - wg. uznania
Pieprz świeżo mielony - wg. uznania
Oliwa - 25 ml
Bazylia świeża - wg. uznania
Ocena
4.62
26
Średnia 4.62 / 5 (26 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Udko pieczone z kozim serem i fuetem pieprzowym
  1. 1. Udko dzielimy na dwie części.Doprawiamy solą, pieprzem i posiekanym czosnkiem.Następnie nacieramy oliwą i pieczemy około 40 minut w 160 stopniach.
    Udko dzielimy na dwie części.Doprawiamy solą, pieprzem i posiekanym czosnkiem.Następnie nacieramy oliwą i pieczemy około 40 minut w 160 stopniach.
  2. 2. Warzywa kroimy w kostkę i przesmażamy.Pod koniec smażenia dodajemy czarne oliwki, plasterki fueta i kozi ser.Całość delikatnie doprawiamy solą i świeżą bazylią.Upieczone udko układamy na warzywach z kozim serem i fuetem pieprzowym. Smacznego
    Warzywa kroimy w kostkę i przesmażamy.Pod koniec smażenia dodajemy czarne oliwki, plasterki fueta i kozi ser.Całość delikatnie doprawiamy solą i świeżą bazylią.Upieczone udko układamy na warzywach z kozim serem i fuetem pieprzowym.
Smacznego
  3. 3. Produkty potrzebne do wykonania dania dostępne są w sklepie "Smaki Hiszpanii" w Sopocie przy Al.Niepodległości 743/ Produkty dostępne są również z dostawą do domu na stronie: http://www.smakihiszpanii.pl/
Klasyfikacja przepisu:
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Ilość osób: 1-2
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Pieczenie
Rodzaj głównego składnika: drób
Kuchnie świata:
Sezon: Całoroczne,
Szczególne okazje:
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Sernix ~ Gość
wh0cd664580 entocort ashwagandha plaquenil ilosone triphala
wh0cd509946 buy vardenafil
wh0cd958463 cafergot furosemide amitriptyline zithromax hctz no prescription valtrex buspar online
wh0cd583422 price of clindamycin buspirone pill buy colchicine buy zoloft cheap
wh0cd811524 buy anafranil online Buy Triamterene
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.404