Strudel ze szpinakiem

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Szpinak  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Ciasto strudlowe  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Strudel ze szpinakiem
  1. 1. Szpinak gotujemy w osolonej wodzie, siekamy i przecieramy przez sito.
  2. 2. Z połowy masła oraz 25 dkg mąki robimy białą zasmażkę i rozprowadzamy śmietaną.
  3. 3. Szpinak łączymy z zasmażką, przyprawiamy solą oraz pieprzem. Całość smażymy 3-4 minuty.
  4. 4. Ostudzony szpinak mieszamy z żółtkami i ubitą z białek pianą. Dokładnie mieszamy.
  5. 5. Przygotowaną masę nakładamy na rozciągnięte ciasto strudlowe, zwijamy je i polewamy roztopionym masłem.
  6. 6. Strudel wstawiamy do nagrzanego do 180ºC i pieczemy przez 45 minut.
  7. 7. 
  8. 8. Zamiast kilograma świeżego szpinaku możemy użyć także 0,5kg mrożonego. Nie gotujemy go w wodzie. Smażymy go na patelni, a następnie dodajemy pozostałe składniki.
  9. 9. 
  10. 10. Strudel podajemy jako oddzielne danie lub jako dodatek do zupy.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Dodatki
Posiłek: Obiad Przekąski
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: jajka mleko i produkty mleczne warzywa
Metody przygotowania: Pieczenie Smażenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd656628 cafergot Buy Propranolol azithromycin drug
Podpisuje się pod tym! Swoje pierożki to swoje pierożki i nic ich nie pobije! A przynajmniej ...
Acai Berry - Why Is Acai Berry Supplement Therapeutic For You? Is make use of this certified ...
Acai Berry - Why Is Acai Berry Supplement Ideal For You? Is the item certified fair trade? There ...
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.812