Strudel ze szpinakiem

Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Ocena
0
0
brak ocen
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Szpinak  g  x  kcal = 0 kcal
Mąka  g  x  kcal = 0 kcal
Masło  g  x  kcal = 0 kcal
Śmietana  g  x  kcal =  kcal
Jaja kurze  g  x  kcal =  kcal
Sól  g  x  kcal =  kcal
Pieprz czarny  g  x  kcal =  kcal
Ciasto strudlowe  g  x   kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Strudel ze szpinakiem
  1. 1. Szpinak gotujemy w osolonej wodzie, siekamy i przecieramy przez sito.
  2. 2. Z połowy masła oraz 25 dkg mąki robimy białą zasmażkę i rozprowadzamy śmietaną.
  3. 3. Szpinak łączymy z zasmażką, przyprawiamy solą oraz pieprzem. Całość smażymy 3-4 minuty.
  4. 4. Ostudzony szpinak mieszamy z żółtkami i ubitą z białek pianą. Dokładnie mieszamy.
  5. 5. Przygotowaną masę nakładamy na rozciągnięte ciasto strudlowe, zwijamy je i polewamy roztopionym masłem.
  6. 6. Strudel wstawiamy do nagrzanego do 180ºC i pieczemy przez 45 minut.
  7. 7. 
  8. 8. Zamiast kilograma świeżego szpinaku możemy użyć także 0,5kg mrożonego. Nie gotujemy go w wodzie. Smażymy go na patelni, a następnie dodajemy pozostałe składniki.
  9. 9. 
  10. 10. Strudel podajemy jako oddzielne danie lub jako dodatek do zupy.
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Dodatki
Posiłek: Obiad Przekąski
Kuchnie świata: kuchnia polska
Stopień trudności: Średnie
Ilość osób: 3-4
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Rodzaj głównego składnika: jajka mleko i produkty mleczne warzywa
Metody przygotowania: Pieczenie Smażenie
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd811524 buy anafranil online Buy Triamterene
wh0cd591094 buy cafergot toradol pills
wh0cd342046 tetracycline prednisone drug diclofenac cymbalta canada buy betapace as explained here
wh0cd840136 vermox buy celebrex phenergan lowest prices
wh0cd150255 medrol pak
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.638