Przepis stworzony przez Łukasz Fulara
Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w restauracji "Secretariat" na terenie Hipodromu w Sopocie.
Zapraszam na mój blog »
~ Łukasz Fulara

Tapas

Tapas
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Przegrzebki - 3 sztuki
Pieczona papryka -Ferba- - 75 g
Salsa olivada (pasta czarnych oliwek) - 3 łyżeczki do herbaty
Tuba kalmara - 1 sztuka
Łosoś - 100 g
Pomidory suszone - 25 g
Daikon - 25 g
Papryczka z serem - 1 sztuka
Oliwka z migdałem - 1 sztuka
Oliwka z serem - 1 sztuka
Oliwka Calamata z pestką - 1 sztuka
Sól morska - wg. uznania
Pieprz świeżo mielony - wg. uznania
Oliwa La Chinata - 25 ml
Czosnek - 1 ząbek
Ocena
4.03
30
Średnia 4.03 / 5 (30 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Tapas
  1. 1. Z papryki wykrawamy okrągłe plastry.Przegrzebki smażymy około 2 minuty na obu stronach.Pod koniec smażenia dodajemy wykrojoną paprykę.Doprawiamy solą i pieprzem.Przegrzebki układamy na paprykach, natomiast wierzch przegrzebki pokrywamy pasta z czarnych oliwek.
  2. 2. Kalmara oczyszczamy z błony która znajduje się na zewnętrznej stronie tuby.Łososia blendujemy i dodajemy posiekane pomidory suszone.Doprawiamy solą,pieprzem i posiekanym czosnkiem.Całość zawijamy w folie spożywczą i gotujemy na małym ogniu około 25-30 minut.Następnie kroimy na plastry i delikatnie obsmażamy.
    Kalmara oczyszczamy z błony która znajduje się na zewnętrznej stronie tuby.Łososia blendujemy i dodajemy posiekane pomidory suszone.Doprawiamy solą,pieprzem i posiekanym czosnkiem.Całość zawijamy w folie spożywczą i gotujemy na małym ogniu około 25-30 minut.Następnie kroimy na plastry i delikatnie obsmażamy.
  3. 3. Przygotowane kalmary układamy na plasterku daikona.Obok układamy przegrzebki z pastą czarnych oliwek na paprykach.Dodatkowo dodajemy oliwki z serem i migdałem,oliwke Calamata jak i papryczke faszerowaną serem. Smacznego
    Przygotowane kalmary układamy na plasterku daikona.Obok układamy przegrzebki z pastą czarnych oliwek na paprykach.Dodatkowo dodajemy oliwki z serem i migdałem,oliwke Calamata jak i papryczke faszerowaną serem.
Smacznego
  4. 4.  Produkty potrzebne do wykonania dania dostępne są w sklepie "Smaki Hiszpanii" w Sopocie przy Al.Niepodległości 743/ Produkty dostępne są również z dostawą do domu na stronie: http://www.smakihiszpanii.pl/
     Produkty potrzebne do wykonania dania dostępne są w sklepie
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Przystawki
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Ilość osób: 2-3
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Smażenie
Rodzaj głównego składnika: owoce morza
Kuchnie świata:
Sezon: Całoroczne,
Szczególne okazje: Wieczór z przyjaciółmi,
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd816843 nexium buy cheap nolvadex online without prescription atarax 25 erythromycin metformin ...
wh0cd934649 buy provera clicking here anafranil buy neurontin provera tamoxifen effexor xr 75 ...
wh0cd629992 erythromycin augmentin penicillin tadacip zithromax proventil hfa 90 mcg inhaler
wh0cd967479 buy inderal online yasmin prednisone acetate celexa neurontin
wh0cd880287 cytotec order colchicine anafranil cheapest adalat
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:1.367