Przepis stworzony przez Łukasz Fulara
Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w restauracji "Secretariat" na terenie Hipodromu w Sopocie.
Zapraszam na mój blog »
~ Łukasz Fulara

Sandacz w pikantnym cieście na chorizo z ananasem

Sandacz w pikantnym cieście na chorizo z ananasem
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Filet sandacza - 100 g
Chorizo mini Rosario - 30 g
Ananas świeży - 30 g
Oliwki zielone z serem - 4 sztuki
Jajko - 1 sztuka
Salsa Brava (czosnkowo-pikantna) - 1 łyżeczka do herbaty
Sól - wg. uznania
Oliwa La Chinata - 50 ml
Cytryna - wg. uznania
Ocena
4.16
25
Średnia 4.16 / 5 (25 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Mleko 3,2%  g  x  kcal =  kcal
Mąka pszenna  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Sandacz w pikantnym cieście na chorizo z ananasem
  1. 1. Chorizo mini Rosario kroimy na plasterki o grubości 2-3 cm.Świeży ananas po obraniu kroimy w kostkę podobnej wielkości co chorizo.Kiełbaskę przesmażamy na suchej patelni około 1 minutę.Następnie dodajemy ananasa i delikatnie całość przesmażamy.
    Chorizo mini Rosario kroimy na plasterki o grubości 2-3 cm.Świeży ananas po obraniu kroimy w kostkę podobnej wielkości co chorizo.Kiełbaskę przesmażamy na suchej patelni około 1 minutę.Następnie dodajemy ananasa i delikatnie całość przesmażamy.
  2. 2. Z jajka, mleka i mąki przygotowujemy ciasto.Powinno być delikatnie bardziej gęste niż ciasto naleśnikowe.Doprawiamy solą i Salsą Brava która da ciastu czosnkowo-pikantny smak.
    Z jajka, mleka i mąki przygotowujemy ciasto.Powinno być delikatnie bardziej gęste niż ciasto naleśnikowe.Doprawiamy solą i Salsą Brava która da ciastu czosnkowo-pikantny smak.
  3. 3. Filet sandacza bez skóry i ości, doprawiamy solą i sokiem z cytryny.Dokładnie pokrywamy ciastem rybę i smażymy na rozgrzanej patelni.Z każdej strony około 2-3 minuty aż będzie miało rumiany kolor.Następnie przekładamy na ręcznik papierowy w celu pozbycia się nadmiaru tłuszczu.Usmażonego sandacza układamy na chorizo z ananasem do którego dodajemy plasterki zielonych oliwek z serem i rukolę. Smacznego
    Filet sandacza bez skóry i ości, doprawiamy solą i sokiem z cytryny.Dokładnie pokrywamy ciastem rybę i smażymy na rozgrzanej patelni.Z każdej strony około 2-3 minuty aż będzie miało rumiany kolor.Następnie przekładamy na ręcznik papierowy w celu pozbycia się nadmiaru tłuszczu.Usmażonego sandacza układamy na chorizo z ananasem do którego dodajemy plasterki zielonych oliwek z serem i rukolę.
Smacznego
  4. 4. Produkty potrzebne do wykonania dania dostępne są w sklepie "Smaki Hiszpanii" w Sopocie przy Al.Niepodległości 743/ Produkty dostępne są również z dostawą do domu na stronie: http://www.smakihiszpanii.pl/
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Przystawki
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: do 30 minut
Ilość osób: 1-2
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Smażenie
Rodzaj głównego składnika: ryby
Kuchnie świata:
Sezon: Całoroczne,
Szczególne okazje:
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Peklowanie ~ Gość
wh0cd435967 celebrex tamoxifen bentyl amoxicillin brand name celebrex
wh0cd398980 tamoxifen price diclofenac celebrex proscar
wh0cd266374 Trazodone
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
wh0cd700395 cheap kamagra
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.552