Przepis stworzony przez Łukasz Fulara
Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w restauracji "Secretariat" na terenie Hipodromu w Sopocie.
Zapraszam na mój blog »
~ Łukasz Fulara

Sandacz w pikantnym cieście na chorizo z ananasem

Sandacz w pikantnym cieście na chorizo z ananasem
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Filet sandacza - 100 g
Chorizo mini Rosario - 30 g
Ananas świeży - 30 g
Oliwki zielone z serem - 4 sztuki
Jajko - 1 sztuka
Salsa Brava (czosnkowo-pikantna) - 1 łyżeczka do herbaty
Sól - wg. uznania
Oliwa La Chinata - 50 ml
Cytryna - wg. uznania
Ocena
4.16
25
Średnia 4.16 / 5 (25 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Mleko 3,2%  g  x  kcal =  kcal
Mąka pszenna  g  x  kcal =  kcal
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Sandacz w pikantnym cieście na chorizo z ananasem
  1. 1. Chorizo mini Rosario kroimy na plasterki o grubości 2-3 cm.Świeży ananas po obraniu kroimy w kostkę podobnej wielkości co chorizo.Kiełbaskę przesmażamy na suchej patelni około 1 minutę.Następnie dodajemy ananasa i delikatnie całość przesmażamy.
    Chorizo mini Rosario kroimy na plasterki o grubości 2-3 cm.Świeży ananas po obraniu kroimy w kostkę podobnej wielkości co chorizo.Kiełbaskę przesmażamy na suchej patelni około 1 minutę.Następnie dodajemy ananasa i delikatnie całość przesmażamy.
  2. 2. Z jajka, mleka i mąki przygotowujemy ciasto.Powinno być delikatnie bardziej gęste niż ciasto naleśnikowe.Doprawiamy solą i Salsą Brava która da ciastu czosnkowo-pikantny smak.
    Z jajka, mleka i mąki przygotowujemy ciasto.Powinno być delikatnie bardziej gęste niż ciasto naleśnikowe.Doprawiamy solą i Salsą Brava która da ciastu czosnkowo-pikantny smak.
  3. 3. Filet sandacza bez skóry i ości, doprawiamy solą i sokiem z cytryny.Dokładnie pokrywamy ciastem rybę i smażymy na rozgrzanej patelni.Z każdej strony około 2-3 minuty aż będzie miało rumiany kolor.Następnie przekładamy na ręcznik papierowy w celu pozbycia się nadmiaru tłuszczu.Usmażonego sandacza układamy na chorizo z ananasem do którego dodajemy plasterki zielonych oliwek z serem i rukolę. Smacznego
    Filet sandacza bez skóry i ości, doprawiamy solą i sokiem z cytryny.Dokładnie pokrywamy ciastem rybę i smażymy na rozgrzanej patelni.Z każdej strony około 2-3 minuty aż będzie miało rumiany kolor.Następnie przekładamy na ręcznik papierowy w celu pozbycia się nadmiaru tłuszczu.Usmażonego sandacza układamy na chorizo z ananasem do którego dodajemy plasterki zielonych oliwek z serem i rukolę.
Smacznego
  4. 4. Produkty potrzebne do wykonania dania dostępne są w sklepie "Smaki Hiszpanii" w Sopocie przy Al.Niepodległości 743/ Produkty dostępne są również z dostawą do domu na stronie: http://www.smakihiszpanii.pl/
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Przystawki
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: do 30 minut
Ilość osób: 1-2
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Smażenie
Rodzaj głównego składnika: ryby
Kuchnie świata:
Sezon: Całoroczne,
Szczególne okazje:
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Nutrition is a illustrious possess of having a in the pink lifestyle. You may scarcity to be more ...
wh0cd653757 prednisone lisinopril clindamycin baclofen finasteride without prescription
wh0cd783998 erythromycin benicar hct price allopurinol buy
wh0cd381951 aripiprazole abilify tetracycline buy online buy celexa strattera online vardenafil
wh0cd566556 robaxin pills Celebrex Tabs
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.459