Przepis stworzony przez Łukasz Fulara
Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w restauracji "Secretariat" na terenie Hipodromu w Sopocie.
Zapraszam na mój blog »
~ Łukasz Fulara

Łosoś marynowany w cytrynie z solą perską

Łosoś marynowany w cytrynie z solą perską
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Łosoś filet bez skóry - 100 g
Zaprawa cytrynowa - 100 ml
Sól perska - wg. uznania
Mix sałat - 50 g
Oliwa Albares - 100 ml
Zielony pieprz w zalewie - wg. uznania
Olej - 50 ml
Truskawki - 5 sztuk
Krem balsamiczny figowy - wg. uznania
Ocena
3.92
25
Średnia 3.92 / 5 (25 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Łosoś marynowany w cytrynie z solą perską
  1. 1. Łososia kroimy w cienkie plastry.Plastry układamy koło siebie i solimy niebieską solą perską.Całość zalewamy zaprawą cytrynową i marynujemy w taki sposób około 3 godzin.Następnie przekładamy do mieszanki oliwy i oleju.Dodajemy zielony pieprz i w taki sposób marynujemy około 12 godzin w lodówce.
    Łososia kroimy w cienkie plastry.Plastry układamy koło siebie i solimy niebieską solą perską.Całość zalewamy zaprawą cytrynową i marynujemy w taki sposób około 3 godzin.Następnie przekładamy do mieszanki oliwy i oleju.Dodajemy zielony pieprz i w taki sposób marynujemy około 12 godzin w lodówce.
  2. 2. Łososia wyjmujemy na ręcznik papierowy w celu osuszenia z nadmiaru oliwy.
    Łososia wyjmujemy na ręcznik papierowy w celu osuszenia z nadmiaru oliwy.
  3. 3. Układamy marynowanego łososia na talerzu.Dodajemy mix sałat z cząstkami truskawek.Całe danie doprawiamy delikatnie solą perską, oliwą i figowym kremem balsamicznym. Smacznego
    Układamy marynowanego łososia na talerzu.Dodajemy mix sałat z cząstkami truskawek.Całe danie doprawiamy delikatnie solą perską, oliwą i figowym kremem balsamicznym.
Smacznego
  4. 4.  Produkty potrzebne do wykonania dania dostępne są w sklepie "Smaki Hiszpanii" w Sopocie przy Al.Niepodległości 743/ Produkty dostępne są również z dostawą do domu na stronie: http://www.smakihiszpanii.pl
     Produkty potrzebne do wykonania dania dostępne są w sklepie
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Przystawki
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Ilość osób: 1-2
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Marynowanie
Rodzaj głównego składnika: ryby
Kuchnie świata:
Sezon: Całoroczne,
Szczególne okazje: Urodziny, imieniny,
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd381951 aripiprazole abilify tetracycline buy online buy celexa strattera online vardenafil
wh0cd566556 robaxin pills Celebrex Tabs
wh0cd164509 nolvadex amoxicillin 1 gram elocon cream .1 doxylin abilify phenergan medication
wh0cd294752 BUY MELOXICAM buy eurax
wh0cd240389 tretinoin visa prednisolone no rx
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.437