Przepis stworzony przez Łukasz Fulara
Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w restauracji "Secretariat" na terenie Hipodromu w Sopocie.
Zapraszam na mój blog »
~ Łukasz Fulara

Łosoś marynowany w cytrynie z solą perską

Łosoś marynowany w cytrynie z solą perską
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Łosoś filet bez skóry - 100 g
Zaprawa cytrynowa - 100 ml
Sól perska - wg. uznania
Mix sałat - 50 g
Oliwa Albares - 100 ml
Zielony pieprz w zalewie - wg. uznania
Olej - 50 ml
Truskawki - 5 sztuk
Krem balsamiczny figowy - wg. uznania
Ocena
3.92
25
Średnia 3.92 / 5 (25 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Łosoś marynowany w cytrynie z solą perską
  1. 1. Łososia kroimy w cienkie plastry.Plastry układamy koło siebie i solimy niebieską solą perską.Całość zalewamy zaprawą cytrynową i marynujemy w taki sposób około 3 godzin.Następnie przekładamy do mieszanki oliwy i oleju.Dodajemy zielony pieprz i w taki sposób marynujemy około 12 godzin w lodówce.
    Łososia kroimy w cienkie plastry.Plastry układamy koło siebie i solimy niebieską solą perską.Całość zalewamy zaprawą cytrynową i marynujemy w taki sposób około 3 godzin.Następnie przekładamy do mieszanki oliwy i oleju.Dodajemy zielony pieprz i w taki sposób marynujemy około 12 godzin w lodówce.
  2. 2. Łososia wyjmujemy na ręcznik papierowy w celu osuszenia z nadmiaru oliwy.
    Łososia wyjmujemy na ręcznik papierowy w celu osuszenia z nadmiaru oliwy.
  3. 3. Układamy marynowanego łososia na talerzu.Dodajemy mix sałat z cząstkami truskawek.Całe danie doprawiamy delikatnie solą perską, oliwą i figowym kremem balsamicznym. Smacznego
    Układamy marynowanego łososia na talerzu.Dodajemy mix sałat z cząstkami truskawek.Całe danie doprawiamy delikatnie solą perską, oliwą i figowym kremem balsamicznym.
Smacznego
  4. 4.  Produkty potrzebne do wykonania dania dostępne są w sklepie "Smaki Hiszpanii" w Sopocie przy Al.Niepodległości 743/ Produkty dostępne są również z dostawą do domu na stronie: http://www.smakihiszpanii.pl
     Produkty potrzebne do wykonania dania dostępne są w sklepie
Klasyfikacja przepisu:
Menu: Przystawki
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: powyżej 2 godzin
Ilość osób: 1-2
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Marynowanie
Rodzaj głównego składnika: ryby
Kuchnie świata:
Sezon: Całoroczne,
Szczególne okazje: Urodziny, imieniny,
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd804399 Cymbalta Motilium No Rx Kamagra Over The Counter buy albenza Paxil Online
wh0cd482610 wellbutrin by mail Buy Lipitor
wh0cd729647 buy doxycycline toradol online flagyl tetracycline sildenafil
wh0cd325354 buspirone HYZAAR
wh0cd729642 buspar by mail buy rimonabant clindamycin by mail order
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.664