Kompot świąteczny po Karaibach

Kompot świąteczny po Karaibach
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Mieszanka suszu kompotowego, np. Bakalland
5 l. wody
0,75l rumu
Opcjonalnie:
Laska cynamonu
anyż
Ocena
3.67
9
Średnia 3.67 / 5 (9 głosy)
Dodany przez:
Kasieja
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Kompot świąteczny po Karaibach
  1. 1. W dużym garnku zalej susz kompotowy wodą do pełna i odstaw na godzinę. Po godzinie wstaw na mały ogień i gotuj 45 min.
    W dużym garnku zalej susz kompotowy wodą do pełna i odstaw na godzinę. Po godzinie wstaw na mały ogień i gotuj 45 min.
  2. 2. Poczekaj aż przestygnie trochę kompot, przelej do przezroczystego dzbanka i dodaj cynamon i anyż. Dolej ćwierć butelki rumu do dzbanka i zamieszaj. Podawaj lekko ciepłe z pół plasterkiem pomarańczy.
Klasyfikacja przepisu:
Złożoność przepisu: prosty
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd381951 aripiprazole abilify tetracycline buy online buy celexa strattera online vardenafil
wh0cd566556 robaxin pills Celebrex Tabs
wh0cd164509 nolvadex amoxicillin 1 gram elocon cream .1 doxylin abilify phenergan medication
wh0cd294752 BUY MELOXICAM buy eurax
wh0cd240389 tretinoin visa prednisolone no rx
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.278