Kompot świąteczny po Karaibach

Kompot świąteczny po Karaibach
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Mieszanka suszu kompotowego, np. Bakalland
5 l. wody
0,75l rumu
Opcjonalnie:
Laska cynamonu
anyż
Ocena
3.67
9
Średnia 3.67 / 5 (9 głosy)
Dodany przez:
Kasieja
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Kompot świąteczny po Karaibach
  1. 1. W dużym garnku zalej susz kompotowy wodą do pełna i odstaw na godzinę. Po godzinie wstaw na mały ogień i gotuj 45 min.
    W dużym garnku zalej susz kompotowy wodą do pełna i odstaw na godzinę. Po godzinie wstaw na mały ogień i gotuj 45 min.
  2. 2. Poczekaj aż przestygnie trochę kompot, przelej do przezroczystego dzbanka i dodaj cynamon i anyż. Dolej ćwierć butelki rumu do dzbanka i zamieszaj. Podawaj lekko ciepłe z pół plasterkiem pomarańczy.
Klasyfikacja przepisu:
Złożoność przepisu: prosty
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd456713 Wellbutrin Online Allopurinol Pills erythromycin
wh0cd347989 erythromycin online stromectol where to buy synthroid benicar zoloft buy celexa
wh0cd293627 propranolol prednisone hydrochlorothiazide eurax strattera
Kto chce troche motywacji do odchudzania, niech zajrzy na strone w podpsie
wh0cd282310 celebrex benicar medrol tenormin
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.522