Przepis stworzony przez Łukasz Fulara
Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w restauracji "Secretariat" na terenie Hipodromu w Sopocie.
Zapraszam na mój blog »
~ Łukasz Fulara

Smażony dorsz z chorizo na szpinaku

Smażony dorsz z chorizo na szpinaku
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Filet dorsza - 140 g
Chorizo - 5 plastrów
Szpinak liście - 80 g
Śmietana 18% do gotowania - 20 ml
Oliwa La Chinata - 50 ml
Sól morska - wg. uznania
Pieprz świeżo mielony - wg. uznania
Czosnek - wg. uznania
Masło - 25 g
Cytryna - 1 kawałek
Ocena
4.28
25
Średnia 4.28 / 5 (25 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Smażony dorsz z chorizo na szpinaku
  1. 1. Posiekany czosnek smażymy na maśle.Dodajemy liście szpinaku i po krótkim smażeniu podlewamy śmietaną.Doprawiamy solą morską i świeżo mielonym pieprzem.
    Posiekany czosnek smażymy na maśle.Dodajemy liście szpinaku i po krótkim smażeniu podlewamy śmietaną.Doprawiamy solą morską i świeżo mielonym pieprzem.
  2. 2. Filet dorsza doprawiamy solą morską, pieprzem i cytryną.Smażymy na rozgrzanej patelni od strony skóry około 3-5 minut.Następnie rybę przewracamy i odstawiamy z ognia aby ryba dosmażyła się.W tym czasie dodajemy kawałek masła na patelnie.Na suchej patelni smażymy chorizo z każdej strony po około 1 minucie.Wtedy powstaną chipsy z chorizo.
    Filet dorsza doprawiamy solą morską, pieprzem i cytryną.Smażymy na rozgrzanej patelni od strony skóry około 3-5 minut.Następnie rybę przewracamy i odstawiamy z ognia aby ryba dosmażyła się.W tym czasie dodajemy kawałek masła na patelnie.Na suchej patelni smażymy chorizo z każdej strony po około 1 minucie.Wtedy powstaną chipsy z chorizo.
  3. 3. Na środku talerza układamy szpinak.Następnie na przemian chipsy z chorizo i usmażone filety dorsza. Smacznego.
    Na środku talerza układamy szpinak.Następnie na przemian chipsy z chorizo i usmażone filety dorsza.
Smacznego.
  4. 4. Produkty potrzebne do wykonania dania dostępne są w sklepie "Smaki Hiszpanii" w Sopocie przy Al.Niepodległości 743/ Produkty dostępne są również z dostawą do domu na stronie: http://www.smakihiszpanii.pl
Klasyfikacja przepisu:
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: do 30 minut
Ilość osób:
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Smażenie
Rodzaj głównego składnika: ryby
Kuchnie świata:
Sezon: Całoroczne,
Szczególne okazje:
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Nutrition is a illustrious possess of having a in the pink lifestyle. You may scarcity to be more ...
wh0cd653757 prednisone lisinopril clindamycin baclofen finasteride without prescription
wh0cd783998 erythromycin benicar hct price allopurinol buy
wh0cd381951 aripiprazole abilify tetracycline buy online buy celexa strattera online vardenafil
wh0cd566556 robaxin pills Celebrex Tabs
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.404