Przepis stworzony przez Łukasz Fulara
Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w restauracji "Secretariat" na terenie Hipodromu w Sopocie.
Zapraszam na mój blog »
~ Łukasz Fulara

Smażony dorsz z chorizo na szpinaku

Smażony dorsz z chorizo na szpinaku
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Filet dorsza - 140 g
Chorizo - 5 plastrów
Szpinak liście - 80 g
Śmietana 18% do gotowania - 20 ml
Oliwa La Chinata - 50 ml
Sól morska - wg. uznania
Pieprz świeżo mielony - wg. uznania
Czosnek - wg. uznania
Masło - 25 g
Cytryna - 1 kawałek
Ocena
4.28
25
Średnia 4.28 / 5 (25 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Smażony dorsz z chorizo na szpinaku
  1. 1. Posiekany czosnek smażymy na maśle.Dodajemy liście szpinaku i po krótkim smażeniu podlewamy śmietaną.Doprawiamy solą morską i świeżo mielonym pieprzem.
    Posiekany czosnek smażymy na maśle.Dodajemy liście szpinaku i po krótkim smażeniu podlewamy śmietaną.Doprawiamy solą morską i świeżo mielonym pieprzem.
  2. 2. Filet dorsza doprawiamy solą morską, pieprzem i cytryną.Smażymy na rozgrzanej patelni od strony skóry około 3-5 minut.Następnie rybę przewracamy i odstawiamy z ognia aby ryba dosmażyła się.W tym czasie dodajemy kawałek masła na patelnie.Na suchej patelni smażymy chorizo z każdej strony po około 1 minucie.Wtedy powstaną chipsy z chorizo.
    Filet dorsza doprawiamy solą morską, pieprzem i cytryną.Smażymy na rozgrzanej patelni od strony skóry około 3-5 minut.Następnie rybę przewracamy i odstawiamy z ognia aby ryba dosmażyła się.W tym czasie dodajemy kawałek masła na patelnie.Na suchej patelni smażymy chorizo z każdej strony po około 1 minucie.Wtedy powstaną chipsy z chorizo.
  3. 3. Na środku talerza układamy szpinak.Następnie na przemian chipsy z chorizo i usmażone filety dorsza. Smacznego.
    Na środku talerza układamy szpinak.Następnie na przemian chipsy z chorizo i usmażone filety dorsza.
Smacznego.
  4. 4. Produkty potrzebne do wykonania dania dostępne są w sklepie "Smaki Hiszpanii" w Sopocie przy Al.Niepodległości 743/ Produkty dostępne są również z dostawą do domu na stronie: http://www.smakihiszpanii.pl
Klasyfikacja przepisu:
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: do 30 minut
Ilość osób:
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Smażenie
Rodzaj głównego składnika: ryby
Kuchnie świata:
Sezon: Całoroczne,
Szczególne okazje:
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd266374 Trazodone
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
wh0cd700395 cheap kamagra
wh0cd614281 Arimidex Online
>Picie kawy powoduje palpitacje serca i zwiększa tętno. Może tak >się zdarzyć - ale tylko ...
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.794