Przepis stworzony przez Łukasz Fulara
Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w restauracji "Secretariat" na terenie Hipodromu w Sopocie.
Zapraszam na mój blog »
~ Łukasz Fulara

Makrela z krewetkami i salami z galaretką Earl Grey

Makrela z krewetkami i salami z galaretką Earl Grey
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Makrela - 1 sztuka
Salami - 2 plastry
Krewetka 16/20 - 1 sztuka
Por - 20 g
Ryż długoziarnisty Bosto - 80 g
Atrament kałamarnicy - 2 mililitry
Galaretka z herbaty Earl Grey - 1 łyżeczka do herbaty
Marmolada z marchwi - 1 łyżeczka do herbaty
Imbir - wg. uznania
Awokado - 1 kawałek
Sól morska - wg. uznania
Pieprz świeżo mielony - wg. uznania
Oliwia La Chinata - 25 ml
Czosnek - 1 ząbek
Cytryna - 1 kawałek
Ocena
4.35
23
Średnia 4.35 / 5 (23 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Makrela z krewetkami i salami z galaretką Earl Grey
  1. 1. Krewetki, por, salami smażymy razem na oliwie doprawiając odrobiną soli, pieprzem i posiekanym czosnkiem.Makrele oczyszczamy z ości, doprawiamy solą, pieprzem i sokiem z cytryny.Nadziewamy przygotowanym farszem i zawijamy w papier do pieczenia.Pieczemy 12 minut w 165 stopniach.
    Krewetki, por, salami smażymy razem na oliwie doprawiając odrobiną soli, pieprzem i posiekanym czosnkiem.Makrele oczyszczamy z ości, doprawiamy solą, pieprzem i sokiem z cytryny.Nadziewamy przygotowanym farszem i zawijamy w papier do pieczenia.Pieczemy 12 minut w 165 stopniach.
  2. 2. Ryż długoziarnisty gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem naturalnego atramentu kałamarnicy.
    Ryż długoziarnisty gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem naturalnego atramentu kałamarnicy.
  3. 3. Rybę kroimy na dwa kawałki.Ryż układamy w formie rulona z kiełkami.Marmoladę z marchwi łączymy z przesmażonym imbirem.Pomiędzy tak przygotowaną marmoladę dodajemy galaretkę z herbaty Earl Grey.Dodatkowo dodajemy cząstkę grillowanego awokado. Smacznego
    Rybę kroimy na dwa kawałki.Ryż układamy w formie rulona z kiełkami.Marmoladę z marchwi łączymy z przesmażonym imbirem.Pomiędzy tak przygotowaną marmoladę dodajemy galaretkę z herbaty Earl Grey.Dodatkowo dodajemy cząstkę grillowanego awokado.
Smacznego
  4. 4. Produkty potrzebne do wykonania dania dostępne są w sklepie "Smaki Hiszpanii" w Sopocie przy Al.Niepodległości 743/ Produkty dostępne są również z dostawą do domu na stronie: http://www.smakihiszpanii.pl
    Produkty potrzebne do wykonania dania dostępne są w sklepie
Klasyfikacja przepisu:
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Ilość osób: 1-2
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Pieczenie
Rodzaj głównego składnika: ryby
Kuchnie świata:
Sezon: Całoroczne,
Szczególne okazje:
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
wh0cd700395 cheap kamagra
wh0cd614281 Arimidex Online
>Picie kawy powoduje palpitacje serca i zwiększa tętno. Może tak >się zdarzyć - ale tylko ...
wh0cd523433 citalopram hydrobromide
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.41