Przepis stworzony przez Łukasz Fulara
Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w restauracji "Secretariat" na terenie Hipodromu w Sopocie.
Zapraszam na mój blog »
~ Łukasz Fulara

Makrela z krewetkami i salami z galaretką Earl Grey

Makrela z krewetkami i salami z galaretką Earl Grey
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Makrela - 1 sztuka
Salami - 2 plastry
Krewetka 16/20 - 1 sztuka
Por - 20 g
Ryż długoziarnisty Bosto - 80 g
Atrament kałamarnicy - 2 mililitry
Galaretka z herbaty Earl Grey - 1 łyżeczka do herbaty
Marmolada z marchwi - 1 łyżeczka do herbaty
Imbir - wg. uznania
Awokado - 1 kawałek
Sól morska - wg. uznania
Pieprz świeżo mielony - wg. uznania
Oliwia La Chinata - 25 ml
Czosnek - 1 ząbek
Cytryna - 1 kawałek
Ocena
4.35
23
Średnia 4.35 / 5 (23 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Makrela z krewetkami i salami z galaretką Earl Grey
  1. 1. Krewetki, por, salami smażymy razem na oliwie doprawiając odrobiną soli, pieprzem i posiekanym czosnkiem.Makrele oczyszczamy z ości, doprawiamy solą, pieprzem i sokiem z cytryny.Nadziewamy przygotowanym farszem i zawijamy w papier do pieczenia.Pieczemy 12 minut w 165 stopniach.
    Krewetki, por, salami smażymy razem na oliwie doprawiając odrobiną soli, pieprzem i posiekanym czosnkiem.Makrele oczyszczamy z ości, doprawiamy solą, pieprzem i sokiem z cytryny.Nadziewamy przygotowanym farszem i zawijamy w papier do pieczenia.Pieczemy 12 minut w 165 stopniach.
  2. 2. Ryż długoziarnisty gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem naturalnego atramentu kałamarnicy.
    Ryż długoziarnisty gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem naturalnego atramentu kałamarnicy.
  3. 3. Rybę kroimy na dwa kawałki.Ryż układamy w formie rulona z kiełkami.Marmoladę z marchwi łączymy z przesmażonym imbirem.Pomiędzy tak przygotowaną marmoladę dodajemy galaretkę z herbaty Earl Grey.Dodatkowo dodajemy cząstkę grillowanego awokado. Smacznego
    Rybę kroimy na dwa kawałki.Ryż układamy w formie rulona z kiełkami.Marmoladę z marchwi łączymy z przesmażonym imbirem.Pomiędzy tak przygotowaną marmoladę dodajemy galaretkę z herbaty Earl Grey.Dodatkowo dodajemy cząstkę grillowanego awokado.
Smacznego
  4. 4. Produkty potrzebne do wykonania dania dostępne są w sklepie "Smaki Hiszpanii" w Sopocie przy Al.Niepodległości 743/ Produkty dostępne są również z dostawą do domu na stronie: http://www.smakihiszpanii.pl
    Produkty potrzebne do wykonania dania dostępne są w sklepie
Klasyfikacja przepisu:
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Ilość osób: 1-2
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Pieczenie
Rodzaj głównego składnika: ryby
Kuchnie świata:
Sezon: Całoroczne,
Szczególne okazje:
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd456713 Wellbutrin Online Allopurinol Pills erythromycin
wh0cd347989 erythromycin online stromectol where to buy synthroid benicar zoloft buy celexa
wh0cd293627 propranolol prednisone hydrochlorothiazide eurax strattera
Kto chce troche motywacji do odchudzania, niech zajrzy na strone w podpsie
wh0cd282310 celebrex benicar medrol tenormin
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.724