Przepis stworzony przez Łukasz Fulara
Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w restauracji "Secretariat" na terenie Hipodromu w Sopocie.
Zapraszam na mój blog »
~ Łukasz Fulara

Cannelloni z łososiem na marmoladzie z marchwi

Cannelloni z łososiem na marmoladzie z marchwi
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Łosoś - 100 g
Cannelloni - 4 sztuki
Marmolada z marchwi - 2 łyżki stołowe
Imbir świeży - wg. uznania
Czosnek - wg. uznania
Oliwa Albares - 50 ml
Sól diabla - wg. uznania
Bób - 100 g
Masło - 25 g
Sól morska płatki, czarne oliwki - wg. uznania
Szalotka - 1 sztuka
Białe wino - 50 ml
Ocena
4.5
24
Średnia 4.5 / 5 (24 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Cannelloni z łososiem na marmoladzie z marchwi
  1. 1. Szalotkę, czosnek i imbir drobno siekamy i przesmażamy na oliwie.Dodajemy białe wino i po odparowaniu alkoholu dodajemy marmoladę z marchwi.Całość zagotowujemy i przecieramy przez drobne sito.
    Szalotkę, czosnek i imbir drobno siekamy i przesmażamy na oliwie.Dodajemy białe wino i po odparowaniu alkoholu dodajemy marmoladę z marchwi.Całość zagotowujemy i przecieramy przez drobne sito.
  2. 2. Bób gotujemy w wodzie z dodatkiem masła.Gdy jest miękki, obieramy i przygotowujemy pure.Doprawiamy solą morską w płatkach z dodatkiem czarnych oliwek i dodajemy schłodzone masło.
    Bób gotujemy w wodzie z dodatkiem masła.Gdy jest miękki, obieramy i przygotowujemy pure.Doprawiamy solą morską w płatkach z dodatkiem czarnych oliwek i dodajemy schłodzone masło.
  3. 3. Łososia blendujemy i doprawiamy solą diabla.Faszerujemy makaron cannelloni.Gotujemy na małym ogniu około 8-10 minut aż makaron będzie al dente.
    Łososia blendujemy i doprawiamy solą diabla.Faszerujemy makaron cannelloni.Gotujemy na małym ogniu około 8-10 minut aż makaron będzie al dente.
  4. 4. Gotowe cannelloni podajemy z ciepłą marmoladą z marchwi.Dodatkowo dodajemy usmażoną przegrzebkę.Pure z bobu podajemy w wydrążonej i podgrzanej dyni. Smacznego
    Gotowe cannelloni podajemy z ciepłą marmoladą z marchwi.Dodatkowo dodajemy usmażoną przegrzebkę.Pure z bobu podajemy w wydrążonej i podgrzanej dyni.
Smacznego
  5. 5. Produkty potrzebne do wykonania dania dostępne są w sklepie "Smaki Hiszpanii" w Sopocie przy Al.Niepodległości 743/ Produkty dostępne są również z dostawą do domu na stronie: http://www.smakihiszpanii.pl
Klasyfikacja przepisu:
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Ilość osób: 1-2
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Gotowanie
Rodzaj głównego składnika: ryby
Kuchnie świata:
Sezon: Całoroczne,
Szczególne okazje: Obiad niedzielny,
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Peklowanie ~ Gość
wh0cd435967 celebrex tamoxifen bentyl amoxicillin brand name celebrex
wh0cd398980 tamoxifen price diclofenac celebrex proscar
wh0cd266374 Trazodone
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
wh0cd700395 cheap kamagra
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.417