Przepis stworzony przez Łukasz Fulara
Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w restauracji "Secretariat" na terenie Hipodromu w Sopocie.
Zapraszam na mój blog »
~ Łukasz Fulara

Cannelloni z łososiem na marmoladzie z marchwi

Cannelloni z łososiem na marmoladzie z marchwi
Lista zakupów - wszystkie składniki potrzebne do przepisu:
Łosoś - 100 g
Cannelloni - 4 sztuki
Marmolada z marchwi - 2 łyżki stołowe
Imbir świeży - wg. uznania
Czosnek - wg. uznania
Oliwa Albares - 50 ml
Sól diabla - wg. uznania
Bób - 100 g
Masło - 25 g
Sól morska płatki, czarne oliwki - wg. uznania
Szalotka - 1 sztuka
Białe wino - 50 ml
Ocena
4.5
24
Średnia 4.5 / 5 (24 głosy)
Drukuj
Załóż swoją książkę kucharską
Produkt kcal na 100g produktu jadalnego
Suma na 100g dania:  kcal
Suma dla całego dania:  kcal
Cannelloni z łososiem na marmoladzie z marchwi
  1. 1. Szalotkę, czosnek i imbir drobno siekamy i przesmażamy na oliwie.Dodajemy białe wino i po odparowaniu alkoholu dodajemy marmoladę z marchwi.Całość zagotowujemy i przecieramy przez drobne sito.
    Szalotkę, czosnek i imbir drobno siekamy i przesmażamy na oliwie.Dodajemy białe wino i po odparowaniu alkoholu dodajemy marmoladę z marchwi.Całość zagotowujemy i przecieramy przez drobne sito.
  2. 2. Bób gotujemy w wodzie z dodatkiem masła.Gdy jest miękki, obieramy i przygotowujemy pure.Doprawiamy solą morską w płatkach z dodatkiem czarnych oliwek i dodajemy schłodzone masło.
    Bób gotujemy w wodzie z dodatkiem masła.Gdy jest miękki, obieramy i przygotowujemy pure.Doprawiamy solą morską w płatkach z dodatkiem czarnych oliwek i dodajemy schłodzone masło.
  3. 3. Łososia blendujemy i doprawiamy solą diabla.Faszerujemy makaron cannelloni.Gotujemy na małym ogniu około 8-10 minut aż makaron będzie al dente.
    Łososia blendujemy i doprawiamy solą diabla.Faszerujemy makaron cannelloni.Gotujemy na małym ogniu około 8-10 minut aż makaron będzie al dente.
  4. 4. Gotowe cannelloni podajemy z ciepłą marmoladą z marchwi.Dodatkowo dodajemy usmażoną przegrzebkę.Pure z bobu podajemy w wydrążonej i podgrzanej dyni. Smacznego
    Gotowe cannelloni podajemy z ciepłą marmoladą z marchwi.Dodatkowo dodajemy usmażoną przegrzebkę.Pure z bobu podajemy w wydrążonej i podgrzanej dyni.
Smacznego
  5. 5. Produkty potrzebne do wykonania dania dostępne są w sklepie "Smaki Hiszpanii" w Sopocie przy Al.Niepodległości 743/ Produkty dostępne są również z dostawą do domu na stronie: http://www.smakihiszpanii.pl
Klasyfikacja przepisu:
Stopień trudności: Łatwe
Czas przygotowania: 30 - 60 minut
Ilość osób: 1-2
Złożoność przepisu: prosty
Metody przygotowania: Gotowanie
Rodzaj głównego składnika: ryby
Kuchnie świata:
Sezon: Całoroczne,
Szczególne okazje: Obiad niedzielny,
Pozostałe:
+ Dodaj Przepis
Niam na dziś
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Nutrition is a illustrious possess of having a in the pink lifestyle. You may scarcity to be more ...
wh0cd653757 prednisone lisinopril clindamycin baclofen finasteride without prescription
wh0cd783998 erythromycin benicar hct price allopurinol buy
wh0cd381951 aripiprazole abilify tetracycline buy online buy celexa strattera online vardenafil
wh0cd566556 robaxin pills Celebrex Tabs
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.405